hertengebraad
‘grand veneur’
Dit gerechtje kan je opdienen met kroketjes,
appeltjes in de oven, gebakken witloof of
een andere herfst- of wintergroente.
laurier
rode wijn
wildfond
peper & zout
room
veenbessengelei
tomatenpuree
Het gebraad. Bak het gebraad volgens
gewicht. Een gebraad van 1,5 Kg met been, is
ongeveer 1 uur en 20 minuten op 185°C.
Controleer de garing met een spies. Er moet
helder vocht uitstromen voor een bloedloze
cuisson. Wil je het rosé, pas dan de braadtijd
aan.
De saus: laat in een pan in brunoise gesneden
preiwit, ui, peterselie, selder, wortel met een
laurierblaadje aanstoven in boter. Voeg rode
wijn en wildfond toe en laat inkoken.
Breng op smaak met peper en zout. Zeef de
saus en voeg room, veenbessengelei en
tomatenpuree toe. Laat wat inkoken. Bind de
saus.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.