hertengebraad ‘Grand Veneur’
De saus: laat in een pan in brunoise gesneden preiwit, ui,
peterselie, selder, wortel met een laurierblaadje aanstoven in
boter. Voeg rode wijn en wildfond toe en laat inkoken.
Breng op smaak met peper en zout. Zeef de saus en voeg
room, veenbessengelei en tomatenpuree toe. Laat wat
inkoken. Bind de saus.
Dit gerechtje kan je opdienen met kroketjes, appeltjes in
de oven, gebakken witloof of een andere herfst- of
wintergroente.
Het gebraad. Bak het volgens gewicht. Een gebraad van 1,5
Kg met been, is ongeveer 1 uur en 20 minuten op 185°C.
Controleer de garing met een spies. Er moet helder vocht
uitstromen voor een bloedloze cuisson. Wil je het rosé, pas
dan de braadtijd aan.
laurier
rode wijn
wildfond
peper & zout
room
veenbessengelei
tomatenpuree