hertengebraad ‘Grand Veneur’

hertengebraad grand veneur

De saus: laat in een pan in brunoise gesneden preiwit, ui, peterselie, selder, wortel met een laurierblaadje aanstoven in boter. Voeg rode wijn en wildfond toe en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Zeef de saus en voeg room, veenbessengelei en tomatenpuree toe. Laat wat inkoken. Bind de saus.
Dit gerechtje kan je opdienen met kroketjes, appeltjes in de oven, gebakken witloof of een andere herfst- of wintergroente.
Het gebraad. Bak het volgens gewicht. Een gebraad van 1,5 Kg met been, is ongeveer 1 uur en 20 minuten op 185°C. Controleer de garing met een spies. Er moet helder vocht uitstromen voor een bloedloze cuisson. Wil je het rosé, pas dan de braadtijd aan.
laurier rode wijn wildfond peper & zout room veenbessengelei tomatenpuree
Creatief Koken de              passie kookvurige
hertengebraad prei ui peterselie selder wortel
print

hertengebraad

grand veneur

Dit gerechtje kan je opdienen met kroketjes, appeltjes in de oven, gebakken witloof of een andere herfst- of wintergroente.
laurier rode wijn wildfond peper & zout room veenbessengelei tomatenpuree
Het gebraad. Bak het gebraad volgens gewicht. Een gebraad van 1,5 Kg met been, is ongeveer 1 uur en 20 minuten op 185°C. Controleer de garing met een spies. Er moet helder vocht uitstromen voor een bloedloze cuisson. Wil je het rosé, pas dan de braadtijd aan.
De saus: laat in een pan in brunoise gesneden preiwit, ui, peterselie, selder, wortel met een laurierblaadje aanstoven in boter. Voeg rode wijn en wildfond toe en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Zeef de saus en voeg room, veenbessengelei en tomatenpuree toe. Laat wat inkoken. Bind de saus.
de              passie Creatief Koken kookvurige
hertengebraad prei ui peterselie selder wortel
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
hert  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
bijpassende gerechten:
meer mogelijkheden vind je hier:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
meer recepten met hertenvlees: