hertengebraad
grand veneur
Dit gerechtje kan je opdienen met kroketjes,
appeltjes in de oven, gebakken witloof of
een andere herfst- of wintergroente.
laurier
rode wijn
wildfond
peper & zout
room
veenbessengelei
tomatenpuree
Het gebraad. Bak het gebraad volgens
gewicht. Een gebraad van 1,5 Kg met been, is
ongeveer 1 uur en 20 minuten op 185°C.
Controleer de garing met een spies. Er moet
helder vocht uitstromen voor een bloedloze
cuisson. Wil je het rosé, pas dan de braadtijd
aan.
De saus: laat in een pan in brunoise gesneden
preiwit, ui, peterselie, selder, wortel met een
laurierblaadje aanstoven in boter. Voeg rode
wijn en wildfond toe en laat inkoken.
Breng op smaak met peper en zout. Zeef de
saus en voeg room, veenbessengelei en
tomatenpuree toe. Laat wat inkoken. Bind de
saus.
hertengebraad
prei
ui
peterselie
selder
wortel
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
bijpassende gerechten:
meer mogelijkheden vind je hier:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
meer recepten met hertenvlees: