paling in champignonroomsaus

paling in champignonroomsaus

Voorbereiding. Snijd de champignons in schijfjes. Snijd de paling in moten van 2 à 3 cm. Bestuif ze met vloeiende bloem. Kruid met peper en zout. Bereiding. Smelt en verhit een flinke klont boter in een pan. Bak de stukken paling rondom bruin in 5 à 6 minuten. Haal de paling uit de pan en zet afgedekt en warm weg. Deglaceer de pan met een beetje water. Zeef het braadvocht en bewaar het. Verhit de pan opnieuw met een klont boter. Bak de schijfjes champignon tot ze mooi kleuren. Giet er het bewaarde braadvocht bij en een half glas witte wijn. Vul aan met een fles culinaire room. Kruid met peper, zout, knoflookpoeder, uienpoeder, een verbrokkeld kippenbouillonblokje en een scheutje worcestersaus naar smaak.
witte wijn room worcestersaus knoflookpoeder uienpoeder peper en zout
Dit is in België ongetwijfeld de nummer twee in de meest populaire bereidingswijzen voor paling. Het komt nét na de absolute topper: paling in ‘t groen. Laat er nog wat discussie over bestaan of de saus nu wél of niet met Parijse champignons moet klaargemaakt worden… het resultaat op het bord blijft even lekker.
Laat inkoken tot een dikke saus, of bind de saus met wat vloeiende bloem opgelost in water. Schep de paling bij de saus en roer goed om. Laat nog een paar minuutjes sudderen op laag vuur. Controleer of het vlees vlot van de graat loskomt. Dien op met puree of frietjes naar keuze.
Creatief Koken de              passie kookvurige
paling, panklaar witte champignons vloeiende bloem boter kippenbouillonblokje
print

paling in

champignon-

roomsaus

Voorbereiding. Snijd de champignons in schijfjes. Snijd de paling in moten van 2 à 3 cm. Bestuif ze met vloeiende bloem. Kruid met peper en zout. Bereiding. Smelt en verhit een flinke klont boter in een pan. Bak de stukken paling rondom bruin in 5 à 6 minuten. Haal de paling uit de pan en zet afgedekt en warm weg. Deglaceer de pan met een beetje water. Zeef het braadvocht en bewaar het. Verhit de pan opnieuw met een klont boter. Bak de schijfjes champignon tot ze mooi kleuren. Giet er het bewaarde braadvocht bij en een half glas witte wijn. Vul aan met een fles culinaire room. Kruid met peper, zout, knoflookpoeder, uienpoeder, een verbrokkeld kippenbouillonblokje en een scheutje worcestersaus naar smaak.
witte wijn room worcestersaus knoflookpoeder uienpoeder peper en zout
Dit is in België ongetwijfeld de nummer twee in de meest populaire bereidingswijzen voor paling. Het komt nét na de absolute topper: paling in ‘t groen. Laat er nog wat discussie over bestaan of de saus nu wél of niet met Parijse champignons moet klaargemaakt worden… het resultaat op het bord blijft even lekker.
Laat inkoken tot een dikke saus, of bind de saus met wat vloeiende bloem opgelost in water. Schep de paling bij de saus en roer goed om. Laat nog een paar minuutjes sudderen op laag vuur. Controleer of het vlees vlot van de graat loskomt. Dien op met puree of frietjes naar keuze.
paling, panklaar witte champignons vloeiende bloem boter kippenbouillonblokje
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
paling  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
bijpassende gerechten:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige