paling in champignonroomsaus
ingrediënten - info
paling, panklaar
witte champignons
vloeiende bloem
boter
kippenbouillonblokje
Voorbereiding. Snijd de champignons in schijfjes. Snijd de
paling in moten van 2 à 3 cm. Bestuif ze met vloeiende bloem.
Kruid met peper en zout.
Bereiding. Smelt en verhit een flinke klont boter in een pan.
Bak de stukken paling rondom bruin in 5 à 6 minuten. Haal de
paling uit de pan en zet afgedekt en warm weg. Deglaceer de
pan met een beetje water. Zeef het braadvocht en bewaar het.
Verhit de pan opnieuw met een klont boter. Bak de schijfjes
champignon tot ze mooi kleuren. Giet er het bewaarde
braadvocht bij en een half glas witte wijn. Vul aan met een fles
culinaire room. Kruid met peper, zout, knoflookpoeder,
uienpoeder, een verbrokkeld kippenbouillonblokje en een
scheutje worcestersaus naar smaak.
witte wijn
room
worcestersaus
knoflookpoeder
uienpoeder
peper en zout
Dit is in België ongetwijfeld de nummer twee in de meest
populaire bereidingswijzen voor paling. Het komt nét na
de absolute topper: paling in ‘t groen.
Laat er nog wat discussie over bestaan of de saus nu wél
of niet met Parijse champignons moet klaargemaakt
worden… het resultaat op het bord blijft even lekker.
Laat inkoken tot een dikke saus, of bind de saus met wat
vloeiende bloem opgelost in water.
Schep de paling bij de saus en roer goed om. Laat nog een
paar minuutjes sudderen op laag vuur. Controleer of het vlees
vlot van de graat loskomt. Dien op met puree of frietjes naar
keuze.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.