paling in
champignon-
roomsaus
Voorbereiding. Snijd de champignons in
schijfjes. Snijd de paling in moten van 2 à 3
cm. Bestuif ze met vloeiende bloem. Kruid met
peper en zout.
Bereiding. Smelt en verhit een flinke klont
boter in een pan. Bak de stukken paling
rondom bruin in 5 à 6 minuten. Haal de paling
uit de pan en zet afgedekt en warm weg.
Deglaceer de pan met een beetje water. Zeef
het braadvocht en bewaar het.
Verhit de pan opnieuw met een klont boter. Bak
de schijfjes champignon tot ze mooi kleuren.
Giet er het bewaarde braadvocht bij en een
half glas witte wijn. Vul aan met een fles
culinaire room. Kruid met peper, zout,
knoflookpoeder, uienpoeder, een verbrokkeld
kippenbouillonblokje en een scheutje
worcestersaus naar smaak.
witte wijn
room
worcestersaus
knoflookpoeder
uienpoeder
peper en zout
Dit is in België ongetwijfeld de nummer
twee in de meest populaire
bereidingswijzen voor paling. Het komt nét
na de absolute topper: paling in ‘t groen.
Laat er nog wat discussie over bestaan of
de saus nu wél of niet met Parijse
champignons moet klaargemaakt worden…
het resultaat op het bord blijft even lekker.
Laat inkoken tot een dikke saus, of bind de
saus met wat vloeiende bloem opgelost in
water.
Schep de paling bij de saus en roer goed om.
Laat nog een paar minuutjes sudderen op laag
vuur. Controleer of het vlees vlot van de graat
loskomt. Dien op met puree of frietjes naar
keuze.
paling, panklaar
witte champignons
vloeiende bloem
boter
kippenbouillonblokje
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
bijpassende gerechten:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: