eend met sinaasappelsaus
Voor dit eenvoudige gerechtje wordt de slow cooking methode gebruikt. Leg de eendenmaigrets in een ovenschotel. Leg er takjes tijm en rozemarijn bij, kruid met peper uit de molen en giet er eendenvet bij tot de maigrets volledig onderstaan. Zet de schotel 2 uur in een voorverwarmde oven op 95°C.

eend met sinaasappelsaus

Maak ondertussen de saus: breng sinaasappelsap aan de kook met kippenfond Voeg er naar smaak Tripple Sec bij (of Grand Marnier). Bind de saus indien gewenst. Bak de gekonfijte eendenmaigrets aan beide kanten (velkant eerst), kort maar krachtig in een pan met een paar eetlepels van het eendenvet. Doe er nu pas wat zout uit de molen op, indien gewenst. Op het bord: voorgesneden eendenmaigret, overgoten met sinaasappelsaus. Op foto werd deze bereiding afgewerkt met aardappelkroketjes en een salade van gesneden (rauw) witloof met een scheutje citroensap en mayonaise, maar andere combinaties zijn mogelijk. Eend gaat bijvoorbeeld prima samen met worteltjes en erwtjes.
kippenfond roze peper Tripple Sec sausbinder witloof mayonaise citroensap aardappelkroketjes
Creatief Koken de              passie kookvurige
eendenborstfilet verse tijm takjes rozemarijn peper uit de molen eendenvet zout uit de molen bio-sinaasappel
print
Voor dit eenvoudige gerechtje wordt de slow cooking methode gebruikt. Leg de eendenmaigrets in een ovenschotel. Leg er takjes tijm en rozemarijn bij, kruid met peper uit de molen en giet er eendenvet bij tot de maigrets volledig onderstaan. Zet de schotel 2 uur in een voorverwarmde oven op 95°C. Maak ondertussen de saus: breng sinaasappelsap aan de kook met kippenfond Voeg er naar smaak Tripple Sec bij (of Grand Marnier). Bind de saus indien gewenst. Bak de gekonfijte eendenmaigrets aan beide kanten (velkant eerst), kort maar krachtig in een pan met een paar eetlepels van het eendenvet. Doe er nu pas wat zout uit de molen op, indien gewenst. Op het bord: voorgesneden eendenmaigret, overgoten met sinaasappelsaus. Op foto werd deze bereiding afgewerkt met aardappelkroketjes en een salade van gesneden (rauw) witloof met een scheutje citroensap en mayonaise, maar andere combinaties zijn mogelijk. Eend gaat bijvoorbeeld prima samen met worteltjes en erwtjes.

eend met

sinaasappelsaus

kippenfond roze peper Tripple Sec sausbinder witloof mayonaise citroensap aardappelkroketjes
eendenborstfilet verse tijm takjes rozemarijn peper uit de molen eendenvet zout uit de molen bio-sinaasappel
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
selectie:
kruimelpad
meer recepten met pluimvee:
bijpassend gerecht:
de              passie Creatief Koken kookvurige