eend met sinaasappelsaus
Voor dit eenvoudige gerechtje wordt de slow cooking methode gebruikt. Leg de eendenmaigrets in een ovenschotel. Leg er takjes tijm en rozemarijn bij, kruid met peper uit de molen en giet er eendenvet bij tot de maigrets volledig onderstaan. Zet de schotel 2 uur in een voorverwarmde oven op 95°C.

eend met sinaasappelsaus

ingrediënten - info eendenborstfilet verse tijm takjes rozemarijn peper uit de molen eendenvet zout uit de molen bio-sinaasappel
Maak ondertussen de saus: breng sinaasappelsap aan de kook met kippenfond Voeg er naar smaak Tripple Sec bij (of Grand Marnier). Bind de saus indien gewenst. Bak de gekonfijte eendenmaigrets aan beide kanten (velkant eerst), kort maar krachtig in een pan met een paar eetlepels van het eendenvet. Doe er nu pas wat zout uit de molen op, indien gewenst. Op het bord: voorgesneden eendenmaigret, overgoten met sinaasappelsaus. Op foto werd deze bereiding afgewerkt met aardappelkroketjes en een salade van gesneden (rauw) witloof met een scheutje citroensap en mayonaise, maar andere combinaties zijn mogelijk. Eend gaat bijvoorbeeld prima samen met worteltjes en erwtjes.
kippenfond roze peper Tripple Sec sausbinder witloof mayonaise citroensap aardappelkroketjes
Creatief Koken de       passie kookvurige
Voor dit eenvoudige gerechtje wordt de slow cooking methode gebruikt. Leg de eendenmaigrets in een ovenschotel. Leg er takjes tijm en rozemarijn bij, kruid met peper uit de molen en giet er eendenvet bij tot de maigrets volledig onderstaan. Zet de schotel 2 uur in een voorverwarmde oven op 95°C. Maak ondertussen de saus: breng sinaasappelsap aan de kook met kippenfond Voeg er naar smaak Tripple Sec bij (of Grand Marnier). Bind de saus indien gewenst. Bak de gekonfijte eendenmaigrets aan beide kanten (velkant eerst), kort maar krachtig in een pan met een paar eetlepels van het eendenvet. Doe er nu pas wat zout uit de molen op, indien gewenst. Op het bord: voorgesneden eendenmaigret, overgoten met sinaasappelsaus. Op foto werd deze bereiding afgewerkt met aardappelkroketjes en een salade van gesneden (rauw) witloof met een scheutje citroensap en mayonaise, maar andere combinaties zijn mogelijk. Eend gaat bijvoorbeeld prima samen met worteltjes en erwtjes.

eend met

sinaasappelsaus

ingrediënten - info eendenborstfilet verse tijm takjes rozemarijn peper uit de molen eendenvet zout uit de molen bio-sinaasappel
kippenfond roze peper Tripple Sec sausbinder witloof mayonaise citroensap aardappelkroketjes
Bereiding Ingrediënten receptfiche receptfiche
privacy beleid de       passie Creatief Koken kookvurige
Cuisine Créative Recettes en français de       passie Creatief Koken kookvurige