Voor dit eenvoudige gerechtje wordt de slow cooking methode
gebruikt.
Leg de eendenmaigrets in een ovenschotel. Leg er takjes tijm
en rozemarijn bij, kruid met peper uit de molen en giet er
eendenvet bij tot de maigrets volledig onderstaan.
Zet de schotel 2 uur in een voorverwarmde oven op 95°C.
eend met sinaasappelsaus
ingrediënten - info
eendenborstfilet
verse tijm
takjes rozemarijn
peper uit de molen
eendenvet
zout uit de molen
bio-sinaasappel
Maak ondertussen de saus: breng sinaasappelsap aan de
kook met kippenfond Voeg er naar smaak Tripple Sec bij (of
Grand Marnier). Bind de saus indien gewenst.
Bak de gekonfijte eendenmaigrets aan beide kanten (velkant
eerst), kort maar krachtig in een pan met een paar eetlepels
van het eendenvet. Doe er nu pas wat zout uit de molen op,
indien gewenst.
Op het bord: voorgesneden eendenmaigret, overgoten met
sinaasappelsaus. Op foto werd deze bereiding afgewerkt met
aardappelkroketjes en een salade van gesneden (rauw)
witloof met een scheutje citroensap en mayonaise, maar
andere combinaties zijn mogelijk. Eend gaat bijvoorbeeld
prima samen met worteltjes en erwtjes.
kippenfond
roze peper
Tripple Sec
sausbinder
witloof
mayonaise
citroensap
aardappelkroketjes