vogelnestjes met tomatensaus
De saus: sauteer de gesneden wortel, uien en knoflook in olijfolie. Voeg tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met een mespunt piment d’Espelette, tijm, oregano, verse basilicum, peper en zout. Voeg een scheut citroensap, een lepel suiker en een glas rode wijn toe. Breng aan de kook en reduceer. Mix en werk af met gesnipperde peterselie. Kook de eieren hard, pel ze en zet weg om af te koelen.

vogelnestjes met tomatensaus

Meng het gehakt met broodkruim, melk, nootmuskaat, peper en een ei. Verwarm de oven op 185°C. Rol de eitjes in het gehakt en maak er grote ballen van. Bak aan alle kanten bruin in hete boter. Leg de ballen in een ovenschotel en overgiet met het braadvocht. Laat minstens 30 minuten bakken in de oven en zet na 20 minuten de hete luchtblazer op Halveer de ballen en serveer met de tomaten- champignonsaus, puree of frietjes.
uien wortelen basilicum rode wijn peterselie tijm oregano tomatenpuree citroensap nootmuskaat piment d’Espelette peper & zout
Creatief Koken de              passie kookvurige
zuiver rundsgehakt eieren tomatenblokjes knoflook balsamico olijfolie boter melk broodkruim suiker
print
De saus: sauteer de gesneden wortel, uien en knoflook in olijfolie. Voeg tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met een mespunt piment d’Espelette, tijm, oregano, verse basilicum, peper en zout. Voeg een scheut citroensap, een lepel suiker en een glas rode wijn toe. Breng aan de kook en reduceer. Mix en werk af met gesnipperde peterselie. Kook de eieren hard, pel ze en zet weg om af te koelen. Meng het gehakt met broodkruim, melk, nootmuskaat, peper en een ei. Verwarm de oven op 185°C. Rol de eitjes in het gehakt en maak er grote ballen van. Bak aan alle kanten bruin in hete boter. Leg de ballen in een ovenschotel en overgiet met het braadvocht. Laat minstens 30 minuten bakken in de oven en zet na 20 minuten de hete luchtblazer op Halveer de ballen en serveer met de tomaten- champignonsaus, puree of frietjes.

vogelnestjes

met tomatensaus

uien wortelen basilicum rode wijn peterselie tijm oregano tomatenpuree citroensap nootmuskaat piment d’Espelette peper & zout
zuiver rundsgehakt eieren tomatenblokjes knoflook balsamico olijfolie boter melk broodkruim suiker
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
bijpassende gerechten:
kruimelpad
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige