De saus: sauteer de gesneden wortel, uien en knoflook in
olijfolie. Voeg tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Breng op
smaak met een mespunt piment d’Espelette, tijm, oregano,
verse basilicum, peper en zout. Voeg een scheut citroensap,
een lepel suiker en een glas rode wijn toe. Breng aan de kook
en reduceer. Mix en werk af met gesnipperde peterselie.
Kook de eieren hard, pel ze en zet weg om af te koelen.
vogelnestjes met tomatensaus
ingrediënten - info
zuiver rundsgehakt
eieren
tomatenblokjes
knoflook
balsamico
olijfolie
boter
melk
broodkruim
suiker
Meng het gehakt met broodkruim, melk, nootmuskaat, peper
en een ei. Verwarm de oven op 185°C. Rol de eitjes in het
gehakt en maak er grote ballen van. Bak aan alle kanten bruin
in hete boter.
Leg de ballen in een ovenschotel en overgiet met het
braadvocht.
Laat minstens 30 minuten bakken in de oven en zet na 20
minuten de hete luchtblazer op
Halveer de ballen en serveer met de tomaten-
champignonsaus, puree of frietjes.
uien
wortelen
basilicum
rode wijn
peterselie
tijm
oregano
tomatenpuree
citroensap
nootmuskaat
piment d’Espelette
peper & zout