Meng het gehakt met peper en zout uit de molen. Draai bolletjes van het gehakt en zet ze koel weg. Maak een bouillon van gekuiste en versneden prei, ui, selder en wortel. Doe er een takje tijm, rozemarijn en een paar laurierblaadjes en gehakte peterselie met stengels bij in de pot. Kruid met peper en zout. Vul aan met water en breng aan de kook. Laat de kippenborsten 45 minuten tot 1 uur zacht pocheren in de bouillon tot ze gaar zijn. Controleer dan of de garing OK is en laat eventueel nog even verder staan.

vol-au-vent (koninginnenhapje)

kippenborsten kippengehakt peper & zout uit de molen prei ui sjalot selder wortel verse tijm takjes rozemarijn laurierblaadjes

Erfgoedgerechten

Gaar de gehaktballetjes in de bouillon tot ze drijven en bak ze dan uitgelekt bruin in de pan met boter. Snijd de champignons in schijven en bak ze met geplet knoflook, gehakte peterselie en een gesnipperd sjalotje in boter. Maak een roux, laat even rusten en leng dan aan met gezeefde bouillon, room en koffieroom tot sausdikte. Voeg toe: de kip, balletjes en champignons. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat, een scheutje Oxo en citroen. Werk af met een scheut Madeira. Op het bord: een opgewarmd bladerdeegkuipje gevuld met vol-au-vent, een schep aardappelpuree en gehakte peterselie als afwerking.
de              passie Creatief Koken kookvurige
boter champignons knoflook peterselie vloeiende bloem room Oxo nootmuskaat citroensap Madeira bladerdeegkuipjes
Meng het gehakt met peper en zout uit de molen. Draai bolletjes van het gehakt en zet ze koel weg. Maak een bouillon van gekuiste en versneden prei, ui, selder en wortel. Doe er een takje tijm, rozemarijn en een paar laurierblaadjes en gehakte peterselie met stengels bij in de pot. Kruid met peper en zout. Vul aan met water en breng aan de kook. Laat de kippenborsten 45 minuten tot 1 uur zacht pocheren in de bouillon tot ze gaar zijn. Controleer dan of de garing OK is en laat eventueel nog even verder staan.

vol-au-vent

koninginnenhapje

kippenborsten kippengehakt peper & zout uit de molen prei ui sjalot selder wortel verse tijm takjes rozemarijn laurierblaadjes

erfgoedgerechten

Gaar de gehaktballetjes in de bouillon tot ze drijven en bak ze dan uitgelekt bruin in de pan met boter. Snijd de champignons in schijven en bak ze met geplet knoflook, gehakte peterselie en een gesnipperd sjalotje in boter. Maak een roux, laat even rusten en leng dan aan met gezeefde bouillon, room en koffieroom tot sausdikte. Voeg toe: de kip, balletjes en champignons. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat, een scheutje Oxo en citroen. Werk af met een scheut Madeira. Op het bord: een opgewarmd bladerdeegkuipje gevuld met vol-au-vent, een schep aardappelpuree en gehakte peterselie als afwerking.
de              passie Creatief Koken kookvurige
boter champignons knoflook peterselie vloeiende bloem room Oxo nootmuskaat citroensap Madeira bladerdeegkuipjes
Bereiding Ingrediƫnten privacy beleid