Maak een kippenbouillon van soepkip, gekuiste en
versneden prei, ui, selder en wortel. Doe er een takje tijm,
rozemarijn, een paar laurierblaadjes en peterselie met
stengels bij in de pot. Kruid met peper en zout. Vul aan met
water en breng aan de kook.
Laat de kippenborsten 45 minuten tot 1 uur zacht pocheren in
de bouillon tot ze gaar zijn. Controleer dan of de garing OK is
en laat eventueel nog even verder sudderen.
Meng het kippengehakt met peper en zout uit de molen. Draai
er bolletjes van. Gaar de gehaktballetjes in de bouillon tot ze
drijven en bak ze dan uitgelekt bruin in de pan met boter.
vol-au-vent - koninginnenhapje
ingrediënten - info
kippenborsten
kippengehakt
soepkip
peper & zout
prei
ui
sjalot
selder
wortel
verse tijm
takjes rozemarijn
Snijd de champignons in schijven en bak ze met geplet
knoflook, gehakte peterselie en een paar gesnipperde sjalotjes
in boter.
Maak een roux, laat even rusten en leng dan aan met
gezeefde bouillon, room en koffieroom tot sausdikte. Voeg toe:
de kip, balletjes en champignons. Breng op smaak met peper,
zout, nootmuskaat, een scheutje Worchestershire en citroen.
Werk af met een scheut Madeira.
Op het bord: een opgewarmd bladerdeegkuipje gevuld met
vol-au-vent, een schep aardappelpuree en gehakte peterselie
als afwerking.
koffieroom
laurier
boter
champignons
knoflook
peterselie
vloeiende bloem
room
Worcestershire
nootmuskaat
citroensap
Madeira
bladerdeegkuipjes