vol-au-vent - koninginnenhapje
Maak een kippenbouillon van soepkip, gekuiste en versneden prei, ui, selder en wortel. Doe er een takje tijm, rozemarijn, een paar laurierblaadjes en peterselie met stengels bij in de pot. Kruid met peper en zout. Vul aan met water en breng aan de kook. Laat de kippenborsten 45 minuten tot 1 uur zacht pocheren in de bouillon tot ze gaar zijn. Controleer dan of de garing OK is en laat eventueel nog even verder sudderen. Meng het kippengehakt met peper en zout uit de molen. Draai er bolletjes van. Gaar de gehaktballetjes in de bouillon tot ze drijven en bak ze dan uitgelekt bruin in de pan met boter.

vol-au-vent - koninginnenhapje

ingrediënten - info kippenborsten kippengehakt soepkip peper & zout prei ui sjalot selder wortel verse tijm takjes rozemarijn
Snijd de champignons in schijven en bak ze met geplet knoflook, gehakte peterselie en een paar gesnipperde sjalotjes in boter. Maak een roux, laat even rusten en leng dan aan met gezeefde bouillon, room en koffieroom tot sausdikte. Voeg toe: de kip, balletjes en champignons. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat, een scheutje Worchestershire en citroen. Werk af met een scheut Madeira. Op het bord: een opgewarmd bladerdeegkuipje gevuld met vol-au-vent, een schep aardappelpuree en gehakte peterselie als afwerking.
koffieroom laurier boter champignons knoflook peterselie vloeiende bloem room Worcestershire nootmuskaat citroensap Madeira bladerdeegkuipjes
Creatief Koken de              passie kookvurige
Maak een kippenbouillon van soepkip, gekuiste en versneden prei, ui, selder en wortel. Doe er een takje tijm, rozemarijn, een paar laurierblaadjes en peterselie met stengels bij in de pot. Kruid met peper en zout. Vul aan met water en breng aan de kook. Laat de kippenborsten 45 minuten tot 1 uur zacht pocheren in de bouillon tot ze gaar zijn. Controleer dan of de garing OK is en laat eventueel nog even verder sudderen. Meng het kippengehakt met peper en zout uit de molen. Draai er bolletjes van. Gaar de gehaktballetjes in de bouillon tot ze drijven en bak ze dan uitgelekt bruin in de pan met boter.

vol-au-vent

koninginnenhapje

ingrediënten - info kippenborsten kippengehakt soepkip peper & zout prei ui sjalot selder wortel verse tijm takjes rozemarijn
Snijd de champignons in schijven en bak ze met geplet knoflook, gehakte peterselie en een paar gesnipperde sjalotjes in boter. Maak een roux, laat even rusten en leng dan aan met gezeefde bouillon, room en koffieroom tot sausdikte. Voeg toe: de kip, balletjes en champignons. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat, een scheutje Worchestershire en citroen. Werk af met een scheut Madeira. Op het bord: een opgewarmd bladerdeegkuipje gevuld met vol-au-vent, een schep aardappelpuree en gehakte peterselie als afwerking.
koffieroom laurier boter champignons knoflook peterselie vloeiende bloem room Worcestershire nootmuskaat citroensap Madeira bladerdeegkuipjes
Bereiding Ingrediënten receptfiche receptfiche
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige
Cuisine Créative Recettes en français de              passie Creatief Koken kookvurige