vol-au-vent - koninginnenhapje
Meng het kippengehakt met peper en zout uit de molen. Draai bolletjes van en zet ze koel weg. Maak een bouillon van gekuiste en versneden prei, ui, selder en wortel. Doe er een takje tijm, rozemarijn, een paar laurierblaadjes en peterselie met stengels bij in de pot. Kruid met peper en zout. Vul aan met water en breng aan de kook. Laat de kippenborsten 45 minuten tot 1 uur zacht pocheren in de bouillon tot ze gaar zijn. Controleer dan of de garing OK is en laat eventueel nog even verder staan.

vol-au-vent - koninginnenhapje

ingrediënten - info kippenborsten kippengehakt peper & zout prei ui sjalot selder wortel verse tijm takjes rozemarijn koffieroom
Gaar de gehaktballetjes in de bouillon tot ze drijven en bak ze dan uitgelekt bruin in de pan met boter. Snijd de champignons in schijven en bak ze met geplet knoflook, gehakte peterselie en een gesnipperd sjalotje in boter. Maak een roux, laat even rusten en leng dan aan met gezeefde bouillon, room en koffieroom tot sausdikte. Voeg toe: de kip, balletjes en champignons. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat, een scheutje Worchestershire en citroen. Werk af met een scheut Madeira. Op het bord: een opgewarmd bladerdeegkuipje gevuld met vol-au-vent, een schep aardappelpuree en gehakte peterselie als afwerking.
de              passie Creatief Koken kookvurige
laurier boter champignons knoflook peterselie vloeiende bloem room Worcestershire nootmuskaat citroensap Madeira bladerdeegkuipjes
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
Meng het kippengehakt met peper en zout uit de molen. Draai bolletjes van en zet ze koel weg. Maak een bouillon van gekuiste en versneden prei, ui, selder en wortel. Doe er een takje tijm, rozemarijn, een paar laurierblaadjes en peterselie met stengels bij in de pot. Kruid met peper en zout. Vul aan met water en breng aan de kook. Laat de kippenborsten 45 minuten tot 1 uur zacht pocheren in de bouillon tot ze gaar zijn. Controleer dan of de garing OK is en laat eventueel nog even verder staan.

vol-au-vent

koninginnenhapje

ingrediënten - info kippenborsten kippengehakt peper & zout prei ui sjalot selder wortel verse tijm takjes rozemarijn koffieroom
Gaar de gehaktballetjes in de bouillon tot ze drijven en bak ze dan uitgelekt bruin in de pan met boter. Snijd de champignons in schijven en bak ze met geplet knoflook, gehakte peterselie en een gesnipperd sjalotje in boter. Maak een roux, laat even rusten en leng dan aan met gezeefde bouillon, room en koffieroom tot sausdikte. Voeg toe: de kip, balletjes en champignons. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat, een scheutje Worchestershire en citroen. Werk af met een scheut Madeira. Op het bord: een opgewarmd bladerdeegkuipje gevuld met vol-au-vent, een schep aardappelpuree en gehakte peterselie als afwerking.
de              passie Creatief Koken kookvurige
laurier boter champignons knoflook peterselie vloeiende bloem room Worcestershire nootmuskaat citroensap Madeira bladerdeegkuipjes
Bereiding Ingrediënten Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken privacy beleid