Meng het kippengehakt met peper en zout uit de molen. Draai
bolletjes van en zet ze koel weg.
Maak een bouillon van gekuiste en versneden prei, ui, selder
en wortel. Doe er een takje tijm, rozemarijn, een paar
laurierblaadjes en peterselie met stengels bij in de pot. Kruid
met peper en zout. Vul aan met water en breng aan de kook.
Laat de kippenborsten 45 minuten tot 1 uur zacht pocheren in
de bouillon tot ze gaar zijn. Controleer dan of de garing OK is
en laat eventueel nog even verder staan.
vol-au-vent - koninginnenhapje
ingrediënten - info
kippenborsten
kippengehakt
peper & zout
prei
ui
sjalot
selder
wortel
verse tijm
takjes rozemarijn
koffieroom
Gaar de gehaktballetjes in de bouillon tot ze drijven en bak ze
dan uitgelekt bruin in de pan met boter. Snijd de champignons
in schijven en bak ze met geplet knoflook, gehakte peterselie
en een gesnipperd sjalotje in boter.
Maak een roux, laat even rusten en leng dan aan met
gezeefde bouillon, room en koffieroom tot sausdikte. Voeg toe:
de kip, balletjes en champignons. Breng op smaak met peper,
zout, nootmuskaat, een scheutje Worchestershire en citroen.
Werk af met een scheut Madeira.
Op het bord: een opgewarmd bladerdeegkuipje gevuld met
vol-au-vent, een schep aardappelpuree en gehakte peterselie
als afwerking.
laurier
boter
champignons
knoflook
peterselie
vloeiende bloem
room
Worcestershire
nootmuskaat
citroensap
Madeira
bladerdeegkuipjes