Snijd prei, wortelen en selder in julienne. 
  Stoom de reepjes gaar in 20 minuutjes op 
  110°C. Snijd een paar sjalotjes in 
  halvemaantjes. Stoof ze tot glazig in wat boter. 
  Doe de sjalotjes bij de andere groenten, dek af 
  en zet warm weg.
   
  Kook de kreeften in courtbouillon. Steek ze 
  vooraf met een scherp mes in het kopstuk om 
  onnodig lijden te vermijden. Je kan ook gewoon 
  gekookte kreeft als basis nemen. Haal het 
  vlees uit de staart en de scharen. Verwijder de 
  smurrie en het darmkanaal. Zet het 
  kreeftenvlees koel weg.
  Maak een kreeftenfond. Neem het pantser en 
  het afval van de kreeften als basis, samen met 
  de gebruikte courtbouillon. Laat een half uurtje 
  koken op gemiddeld vuur. Zeef de fond, giet er 
  een tweetal glazen cider bij en laat inkoken. 
   
  
 
 
  courtbouillon
  cider
  vloeiende bloem
  culinaire room
  peper en zout
  tomatenpuree
  bieslook
  
 
 
 
  
kreeft à la nage 
  in getomateerde 
  ciderroomsaus
 
 
 
  Maak een roux en leng aan met de warme 
  ingekookte kreeftenfond en culinaire room. 
  Kruid met peper en zout. Voeg een paar 
  eetlepels tomatenpuree toe en meng goed. Het 
  eindresultaat moet een smaakvolle, wel 
  gebonden maar niet te dikke saus zijn.
  Halveer de staartstukken van de kreeften. Draai 
  ze in een cirkelvormig patroon en fixeer met een 
  cocktailprikker. Gebruik het schaarvlees voor 
  een ander recept, bijvoorbeeld een 
  kreeftenslaatje als broodbeleg. Leg de gekrulde 
  kreeftstaarten in een schaaltje met een flinke 
  klont gezouten boter. Zet het schaaltje een 
  minuutje in een microgolfoven op vol vermogen, 
  zodat de boter smelt en het vlees opgewarmd 
  wordt.
  Op het bord. Neem diepe voorverwarmde 
  soepborden. Schep er met een pollepel een 
  bodem saus in. Leg daarop een portie groenten. 
  Bovenop een tweetal stukken kreeft. Werk af 
  met gesnipperd bieslook.
  
 
 
 
  prei
  wortelen
  selder
  sjalotjes
  boter
  kreeften
 
 
 
  
 
 
 
  Hoeveelheden
  van
  ingrediënten
  worden 
  slechts
  vermeld
  als
  het
  écht
  nodig
  is.
  
  Zelf 
  de
  juiste
  keuzes
  maken
  bij
  de
  uitvoering 
  van
  een
  recept,
  met
  jouw
  passie
  voor
  het 
  kookvuur, dat is 
  creatief koken
  !
 
 
 
 
 
 
 
 
  selectie:
 
 
 
 
 
 
 
  kruimelpad:
 
 
 
 
 
 
  meer recepten met vis en zeevruchten: