kreeft à la nage in getomateerde ciderroomsaus
courtbouillon cider vloeiende bloem culinaire room peper en zout tomatenpuree bieslook
vrijgeven.

kreeft à la nage in getomateerde ciderroomsaus

Maak een roux en leng aan met de warme ingekookte kreeftenfond en culinaire room. Kruid met peper en zout. Voeg een paar eetlepels tomatenpuree toe en meng goed. Het eindresultaat moet een smaakvolle, wel gebonden maar niet te dikke saus zijn. Halveer de staartstukken van de kreeften. Draai ze in een cirkelvormig patroon en fixeer met een cocktailprikker. Gebruik het schaarvlees voor een ander recept, bijvoorbeeld een kreeftenslaatje als broodbeleg. Leg de gekrulde kreeftstaarten in een schaaltje met een flinke klont gezouten boter. Zet het schaaltje een minuutje in een microgolfoven op vol vermogen, zodat de boter smelt en het vlees opgewarmd wordt. Op het bord. Neem diepe voorverwarmde soepborden. Schep er met een pollepel een bodem saus in. Leg daarop een portie groenten. Bovenop een tweetal stukken kreeft. Werk af met gesnipperd bieslook.
Snijd prei, wortelen en selder in julienne. Stoom de reepjes gaar in 20 minuutjes op 110°C. Snijd een paar sjalotjes in halvemaantjes. Stoof ze tot glazig in wat boter. Doe de sjalotjes bij de andere groenten, dek af en zet warm weg. Kook de kreeften in courtbouillon. Steek ze vooraf met een scherp mes in het kopstuk om onnodig lijden te vermijden. Je kan ook gewoon gekookte kreeft als basis nemen. Haal het vlees uit de staart en de scharen. Verwijder de smurrie en het darmkanaal. Zet het kreeftenvlees koel weg. Maak een kreeftenfond. Neem het pantser en het afval van de kreeften als basis, samen met de gebruikte courtbouillon. Laat een half uurtje koken op gemiddeld vuur. Zeef de fond, giet er een tweetal glazen cider bij en laat inkoken.
prei wortelen selder sjalotjes boter kreeften
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Snijd prei, wortelen en selder in julienne. Stoom de reepjes gaar in 20 minuutjes op 110°C. Snijd een paar sjalotjes in halvemaantjes. Stoof ze tot glazig in wat boter. Doe de sjalotjes bij de andere groenten, dek af en zet warm weg. Kook de kreeften in courtbouillon. Steek ze vooraf met een scherp mes in het kopstuk om onnodig lijden te vermijden. Je kan ook gewoon gekookte kreeft als basis nemen. Haal het vlees uit de staart en de scharen. Verwijder de smurrie en het darmkanaal. Zet het kreeftenvlees koel weg. Maak een kreeftenfond. Neem het pantser en het afval van de kreeften als basis, samen met de gebruikte courtbouillon. Laat een half uurtje koken op gemiddeld vuur. Zeef de fond, giet er een tweetal glazen cider bij en laat inkoken.
courtbouillon cider vloeiende bloem culinaire room peper en zout tomatenpuree bieslook

kreeft à la nage

in getomateerde

ciderroomsaus

Maak een roux en leng aan met de warme ingekookte kreeftenfond en culinaire room. Kruid met peper en zout. Voeg een paar eetlepels tomatenpuree toe en meng goed. Het eindresultaat moet een smaakvolle, wel gebonden maar niet te dikke saus zijn. Halveer de staartstukken van de kreeften. Draai ze in een cirkelvormig patroon en fixeer met een cocktailprikker. Gebruik het schaarvlees voor een ander recept, bijvoorbeeld een kreeftenslaatje als broodbeleg. Leg de gekrulde kreeftstaarten in een schaaltje met een flinke klont gezouten boter. Zet het schaaltje een minuutje in een microgolfoven op vol vermogen, zodat de boter smelt en het vlees opgewarmd wordt. Op het bord. Neem diepe voorverwarmde soepborden. Schep er met een pollepel een bodem saus in. Leg daarop een portie groenten. Bovenop een tweetal stukken kreeft. Werk af met gesnipperd bieslook.
prei wortelen selder sjalotjes boter kreeften
print recept print print print recept recept INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 kreeft (Oosterschelde)
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige