Klop een ei los. Neem de haasjes uit de
koelkast. Maal het vlees fijn in een cutter
samen met een tweetal sjalotjes. Kruid met
peper en zout. Meng goed met een tiental
lepels paneermeel en het losgeklopte ei. Dek
het mengsel af met folie en zet het minstens
een half uurtje weg in de frigo tot het goed
gekoeld is.
Snijd intussen een paar rode uien in dunne
ringetjes. Laat ze karamelliseren in hete boter.
Bestuif met balsamicospray.
Haal het vleesmengsel uit de koelkast. Vorm
burgers met de hand of met een daartoe
bestemd apparaatje. De schijven moeten
ongeveer 1 ½ cm dik zijn met een diameter van
een vijftal centimeter.
Wentel ze door vloeiende bloem en kruid met
peper en zout. Omwikkel ze langs de rand met
op maat gesneden plakjes spek. Fixeer de
spekreepjes met cocktailprikkers. Bestuif een
peper en zout
aardappelstoemp
mayonaise
Griekse yoghurt
uitjes
ingemaakte augurk
ingemaakte
ziveruitjes
graantjesmosterd
bieslook
boter
kabeljauwburgers
met zoetzure
yoghurtsaus
pan met antiaanbaklaag met olijfoliespray. Bak
er de kabeljauwburgers in gedurende 5 minuten
aan elke kant op middelhoog vuur.
Maak een koud sausje van mayonaise, Griekse
yoghurt, uitjes, augurk, graantjesmosterd en
bieslook.
Op het bord. Een tweetal kabeljauwburgers
met aardappelstoemp, gekaramelliseerde
uitjes en een schep zoetzure yoghurtsaus. Werk
af met gesnipperd bieslook.
kabeljauwhaasjes
ontbijtspek
rode uien
witte balsamico-azijn
sjalotjes
vloeiende bloem
paneermeel
olijfoliespray
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met kabeljauw: