peper en zout
aardappelstoemp
mayonaise
Griekse yoghurt
uitjes
ingemaakte augurk
ingemaakte ziveruitjes
graantjesmosterd
bieslook
boter
ingrediënten - info
kabeljauwhaasjes
ontbijtspek
rode uien
witte balsamico-azijn
sjalotjes
vloeiende bloem
paneermeel
olijfoliespray
kabeljauwburgers met zoetzure yoghurtsaus
pan met antiaanbaklaag met olijfoliespray. Bak er de
kabeljauwburgers in gedurende 5 minuten aan elke kant op
middelhoog vuur.
Maak een koud sausje van mayonaise, Griekse yoghurt,
uitjes, augurk, graantjesmosterd en bieslook.
Op het bord. Een tweetal kabeljauwburgers met
aardappelstoemp, gekaramelliseerde uitjes en een schep
zoetzure yoghurtsaus. Werk af met gesnipperd bieslook.
Klop een ei los. Neem de haasjes uit de koelkast. Maal het
vlees fijn in een cutter samen met een tweetal sjalotjes. Kruid
met peper en zout. Meng goed met een tiental lepels
paneermeel en het losgeklopte ei. Dek het mengsel af met
folie en zet het minstens een half uurtje weg in de frigo tot het
goed gekoeld is.
Snijd intussen een paar rode uien in dunne ringetjes. Laat ze
karamelliseren in hete boter. Bestuif met balsamicospray.
Haal het vleesmengsel uit de koelkast. Vorm burgers met de
hand of met een daartoe bestemd apparaatje. De schijven
moeten ongeveer 1 ½ cm dik zijn met een diameter van een
vijftal centimeter.
Wentel ze door vloeiende bloem en kruid met peper en zout.
Omwikkel ze langs de rand met op maat gesneden plakjes
spek. Fixeer de spekreepjes met cocktailprikkers. Bestuif een
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.