tomatenconcentraat
spinazie
verse kerstomaatjes
halfgedroogde
kerstomaatjes op olie
mosselkruiden
peper en zout
peterselie
bieslook
zalm op de wijze
van Firenze
Typ ‘Firenze’ in op Google en je krijgt een
waslijst met ‘Florence’ als zoekresultaat.
Klopt eigenlijk niet hé!
Maakt eigenlijk niet veel uit, maar dit
receptje wordt niet “zalm op Florentijnse
wijze”, maar wel “op de wijze van Firenze”.
Voilà. Ik bedoel: ziezo. In beide gevallen
betekent deze bereidingswijze dat er
spinazie in het recept zit.
verse zalmmoten
uien
teentjes knoflook
boter
witte wijn
kookroom
mascarpone
visbouillon
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
Fruit de fijngesneden ui en knoflook in een
klontje boter tot ze zacht en glazig zijn. Giet
een groot glas witte wijn in de pan. Voeg toe:
een flesje kookroom en een potje mascarpone.
Meng goed en laat tegen het kookpunt aan
sudderen. Kruid met een verpulverd blokje
visbouillon, een eetlepel mosselkruiden, peper
en zout naar smaak. Roer een klein potje
tomatenpuree door de saus.
Halveer een handvol kerstomaatjes en snipper
een tiental uitgelekte halfgedroogde tomaatjes
op olie. Voeg beiden toe aan de saus.
Was de spinazie, knijp die uit tot zo goed als
droog en bak de blaadjes kort in een verse pan
met een klontje boter tot ze geslonken zijn en
hun vocht afgegeven hebben. Zeef de spinazie,
druk het overgebleven vocht eruit met de rug
van een brede lepel. Meng de gebakken en
uitgelekte spinazie met de saus.
Bak de zalm aan beide kanten een paar
minuutjes in een pan met bruisende boter.
Kruid met peper, zout en mosselkruiden. Haal
het vel eraf en leg de vismoten in de saus.
Werk af met plukjes peterselie.
Dien op met pasta naar keuze, bijvoorbeeld
tagliatelle of penne.