tomatenconcentraat spinazie verse kerstomaatjes halfgedroogde kerstomaatjes op olie mosselkruiden peper en zout peterselie bieslook
vrijgeven.

zalm op de wijze van Firenze

Typ ‘Firenze’ in op Google en je krijgt een waslijst met ‘Florence’ als zoekresultaat. Klopt eigenlijk niet hé! Maakt eigenlijk niet veel uit, maar dit receptje wordt niet “zalm op Florentijnse wijze”, maar wel “op de wijze van Firenze”. Voilà. Ik bedoel: ziezo. In beide gevallen betekent deze bereidingswijze dat er spinazie in het recept zit.
verse zalmmoten uien teentjes knoflook boter witte wijn kookroom mascarpone visbouillon
de              passie Creatief Koken kookvurige
Fruit de fijngesneden ui en knoflook in een klontje boter tot ze zacht en glazig zijn. Giet een groot glas witte wijn in de pan. Voeg toe: een flesje kookroom en een potje mascarpone. Meng goed en laat tegen het kookpunt aan sudderen. Kruid met een verpulverd blokje visbouillon, een eetlepel mosselkruiden, peper en zout naar smaak. Roer een klein potje tomatenpuree door de saus. Halveer een handvol kerstomaatjes en snipper een tiental uitgelekte halfgedroogde tomaatjes op olie. Voeg beiden toe aan de saus. Was de spinazie, knijp die uit tot zo goed als droog en bak de blaadjes kort in een verse pan met een klontje boter tot ze geslonken zijn en hun vocht afgegeven hebben. Zeef de spinazie, druk het overgebleven vocht eruit met de rug van een brede lepel. Meng de gebakken en uitgelekte spinazie met de saus. Bak de zalm aan beide kanten een paar minuutjes in een pan met bruisende boter. Kruid met peper, zout en mosselkruiden. Haal het vel eraf en leg de vismoten in de saus. Werk af met plukjes peterselie. Dien op met pasta naar keuze, bijvoorbeeld tagliatelle of penne.
print
tomatenconcentraat spinazie verse kerstomaatjes halfgedroogde kerstomaatjes op olie mosselkruiden peper en zout peterselie bieslook

zalm op de wijze

van Firenze

Typ ‘Firenze’ in op Google en je krijgt een waslijst met ‘Florence’ als zoekresultaat. Klopt eigenlijk niet hé! Maakt eigenlijk niet veel uit, maar dit receptje wordt niet “zalm op Florentijnse wijze”, maar wel “op de wijze van Firenze”. Voilà. Ik bedoel: ziezo. In beide gevallen betekent deze bereidingswijze dat er spinazie in het recept zit.
verse zalmmoten uien teentjes knoflook boter witte wijn kookroom mascarpone visbouillon
print recept print print print recept recept INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 wilde zalm spinazie  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
Fruit de fijngesneden ui en knoflook in een klontje boter tot ze zacht en glazig zijn. Giet een groot glas witte wijn in de pan. Voeg toe: een flesje kookroom en een potje mascarpone. Meng goed en laat tegen het kookpunt aan sudderen. Kruid met een verpulverd blokje visbouillon, een eetlepel mosselkruiden, peper en zout naar smaak. Roer een klein potje tomatenpuree door de saus. Halveer een handvol kerstomaatjes en snipper een tiental uitgelekte halfgedroogde tomaatjes op olie. Voeg beiden toe aan de saus. Was de spinazie, knijp die uit tot zo goed als droog en bak de blaadjes kort in een verse pan met een klontje boter tot ze geslonken zijn en hun vocht afgegeven hebben. Zeef de spinazie, druk het overgebleven vocht eruit met de rug van een brede lepel. Meng de gebakken en uitgelekte spinazie met de saus. Bak de zalm aan beide kanten een paar minuutjes in een pan met bruisende boter. Kruid met peper, zout en mosselkruiden. Haal het vel eraf en leg de vismoten in de saus. Werk af met plukjes peterselie. Dien op met pasta naar keuze, bijvoorbeeld tagliatelle of penne.
de              passie Creatief Koken kookvurige