lipvis met preisaus en gebakken worteltjes
kookroom nootmuskaat gedroogde dille gedroogde gebakken sjalotjes venkelpoeder lente-ui peper en zout
vrijgeven.

lipvis met preisaus en gebakken worteltjes

Ik word vaak getriggerd om een receptje te maken met een ingrediënt dat ik niet ken. In dit geval: lipvis. Een beetje Wikipedia leert dat er een zeventigtal soorten van bestaan, waarvan een aantal in de Noordzee rondzwemmen. Hier worden ze uitsluitend als bijvangst beschouwd, een soort verkoopbaar afval dus. Vandaar de lage prijs per kilo. Maar het beestje is dus wél lekker en bakt gemakkelijk. Hier klaargemaakt met een eenvoudig preisausje en wat gebakken worteltjes. Méér moet dat niet zijn op een luie zondag…
lipvis recept
lipvisfilet boter prei wortelen selder witte wijn
de              passie Creatief Koken kookvurige
Maak een drietal staven prei schoon. Snijd het preiwit in de lengte in reepjes. Was en schil een zestal stengels groene selder. Snijd ze op dezelfde lengte van de prei, in staafjes. Schil een tweetal dikke wortelen en snijd ze eveneens op staafjes van dezelfde lengte. Stoom de wortel- en selderstaafjes een minuutje of twee afgedekt maar zonder water toe te voegen in de microgolfoven op vol vermogen. Laat uitlekken. Bak de prei glazig in een flinke klont boter. Voeg de selder toe en laat nog een paar minuutjes bakken. Kruid met peper, zout, nootmuskaat, gedroogde dille, vlokjes gedroogde gebakken sjalotjes en venkelpoeder. Giet er een flesje kookroom bij en een glas droge witte wijn. Roer om en laat een paar minuutjes sudderen. Indien nodig kan je de saus wat dikker maken met een lepeltje maïszetmeel opgelost in water. Droog de lipvisfilets met keukenrol en bestuif ze met vloeiende bloem. Bak de filets in een antikleefpan met bruisende boter. Dat is ongeveer drie minuutjes per kant. Begin met de velkant. Op het bord. Leg een laagje preisaus op de borden. Schik daarop de visfilets en de gebakken wortelstaafjes. Werk af met gesnipperd groen van een lente-uitje Dien op met een aardappelbereiding naar keuze.
print
kookroom nootmuskaat gedroogde dille gedroogde gebakken sjalotjes venkelpoeder lente-ui peper en zout

lipvis met preisaus

en gebakken

worteltjes

Ik word vaak getriggerd om een receptje te maken met een ingrediënt dat ik niet ken. In dit geval: lipvis. Een beetje Wikipedia leert dat er een zeventigtal soorten van bestaan, waarvan een aantal in de Noordzee rondzwemmen. Hier worden ze uitsluitend als bijvangst beschouwd, een soort verkoopbaar afval dus. Vandaar de lage prijs per kilo. Maar het beestje is dus wél lekker en bakt gemakkelijk. Hier klaargemaakt met een eenvoudig preisausje en wat gebakken worteltjes. Méér moet dat niet zijn op een luie zondag…
lipvis recept lipvis met preisaus en gebakken worteltjes
lipvisfilet boter prei wortelen selder witte wijn
print recept print print print recept recept INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 lipvis
bijpassende gerechten:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
Maak een drietal staven prei schoon. Snijd het preiwit in de lengte in reepjes. Was en schil een zestal stengels groene selder. Snijd ze op dezelfde lengte van de prei, in staafjes. Schil een tweetal dikke wortelen en snijd ze eveneens op staafjes van dezelfde lengte. Stoom de wortel- en selderstaafjes een minuutje of twee afgedekt maar zonder water toe te voegen in de microgolfoven op vol vermogen. Laat uitlekken. Bak de prei glazig in een flinke klont boter. Voeg de selder toe en laat nog een paar minuutjes bakken. Kruid met peper, zout, nootmuskaat, gedroogde dille, vlokjes gedroogde gebakken sjalotjes en venkelpoeder. Giet er een flesje kookroom bij en een glas droge witte wijn. Roer om en laat een paar minuutjes sudderen. Indien nodig kan je de saus wat dikker maken met een lepeltje maïszetmeel opgelost in water. Droog de lipvisfilets met keukenrol en bestuif ze met vloeiende bloem. Bak de filets in een antikleefpan met bruisende boter. Dat is ongeveer drie minuutjes per kant. Begin met de velkant. Op het bord. Leg een laagje preisaus op de borden. Schik daarop de visfilets en de gebakken wortelstaafjes. Werk af met gesnipperd groen van een lente-uitje Dien op met een aardappelbereiding naar keuze.
de              passie Creatief Koken kookvurige