hertenhaasje met aardbeiensaus
olijfoliespray truffelpoeder (optier) boter peper en zout Deelrecepten: wildsaus met aardbeienjam bloemkoolkoekjes
vrijgeven.

hertenhaasje met aardbeiensaus

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Dep het haasje droog met keukenpapier. Wrijf het in met versgemalen peper uit de molen. Maak eerst de wildsaus met aardbeienjam. Dat doe je door wildfond te laten inkoken met mosterd, rode wijn, honing en aardbeienjam. Het volledige recept, vind je hier. Bereid de bloemkoolkoekjes. Dat zijn galettes met bloemkool, ui en parmezaan, zonder aardappelen toe te voegen. Klik hier voor het volledige recept. Maak een kleefpan goed heet. Doe er een flinke klont boter in en wacht tot die bruist. Leg er dan het hertenhaasje in. Bak 3 minuten aan elke kant. Kruid bij met peper en zout. Ook een takje rozemarijn en wat takjes tijm in de pan leggen is een goed idee. Dek de pan af en laat het vlees onder deksel nog 4 minuutjes garen op middelhoog vuur.
Hertenhaas is het meest malse en exclusieve stukje vlees van een hert. Het is mager, zacht, subtiel van smaak en wellicht gezond met onder andere omega 3-vetzuren. Hier een bereiding in combinatie met bloemkoolkoekjes, aardbeiensaus en kastanjechampignons in een roomsausje.
hertenhaasje rozemarijn tijm bruine champignons room knoflookpoeder gedroogde peterselie
Zet het vuur af en laat het vlees 10 minuten ontspannen, zonder het deksel van de pan te verwijderen. Snijd het haasje net voor het opdienen in medaillons van een tweetal centimeter dik. Terwijl het vlees ontspant, maak je de romige champignons. Kuis en snijd een bakje kastanjechampignons in schijfjes. Bestuif ze met olijfoliespray. Kruid met peper. Bak ze op een hete plaat of in een kleefpan op hoog vuur. Zorg ervoor dat de schijfjes mooi uitgespreid worden in één laag. Zo vermijd je dat ze eerder stoven dan bakken en kan je ze krokant bakken zonder te veel vochtverlies. Kruid verder af met knoflookpoeder, gedroogde peterselie, zout en optioneel, truffelpoeder. Giet er een paar scheutjes room bij. Roer om, laat uitdampen en schep de bereiding op voorverwarmde borden. Op het bord. Dresseer het bord verder met medaillons hertenhaasje, de wildsaus en een paar bloemkoolkoekjes.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
olijfoliespray truffelpoeder (optier) boter peper en zout Deelrecepten: wildsaus met aardbeienjam bloemkoolkoekjes

hertenhaasje met

aardbeiensaus

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Dep het haasje droog met keukenpapier. Wrijf het in met versgemalen peper uit de molen. Maak eerst de wildsaus met aardbeienjam. Dat doe je door wildfond te laten inkoken met mosterd, rode wijn, honing en aardbeienjam. Het volledige recept, vind je hier. Bereid de bloemkoolkoekjes. Dat zijn galettes met bloemkool, ui en parmezaan, zonder aardappelen toe te voegen. Klik hier voor het volledige recept. Maak een kleefpan goed heet. Doe er een flinke klont boter in en wacht tot die bruist. Leg er dan het hertenhaasje in. Bak 3 minuten aan elke kant. Kruid bij met peper en zout. Ook een takje rozemarijn en wat takjes tijm in de pan leggen is een goed idee. Dek de pan af en laat het vlees onder deksel nog 4 minuutjes garen op middelhoog vuur.
hertenhaasje rozemarijn tijm bruine champignons room knoflookpoeder gedroogde peterselie
print recept print print print recept recept INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: hertenhaasje met aardbeiensaus
Hertenhaas is het meest malse en exclusieve stukje vlees van een hert. Het is mager, zacht, subtiel van smaak en wellicht gezond met onder andere omega 3-vetzuren. Hier een bereiding in combinatie met bloemkoolkoekjes, aardbeiensaus en kastanjechampignons in een roomsausje.
Zet het vuur af en laat het vlees 10 minuten ontspannen, zonder het deksel van de pan te verwijderen. Snijd het haasje net voor het opdienen in medaillons van een tweetal centimeter dik. Terwijl het vlees ontspant, maak je de romige champignons. Kuis en snijd een bakje kastanjechampignons in schijfjes. Bestuif ze met olijfoliespray. Kruid met peper. Bak ze op een hete plaat of in een kleefpan op hoog vuur. Zorg ervoor dat de schijfjes mooi uitgespreid worden in één laag. Zo vermijd je dat ze eerder stoven dan bakken en kan je ze krokant bakken zonder te veel vochtverlies. Kruid verder af met knoflookpoeder, gedroogde peterselie, zout en optioneel, truffelpoeder. Giet er een paar scheutjes room bij. Roer om, laat uitdampen en schep de bereiding op voorverwarmde borden. Op het bord. Dresseer het bord verder met medaillons hertenhaasje, de wildsaus en een paar bloemkoolkoekjes.
hert - hinde - ree - damhert  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
meer recepten met hertenvlees:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
bijpassende gerechten:
de              passie Creatief Koken kookvurige