olijfoliespray
truffelpoeder (optier)
boter
peper en zout
Deelrecepten:
wildsaus met
aardbeienjam
bloemkoolkoekjes
hertenhaasje met
aardbeiensaus
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Dep het haasje droog met keukenpapier. Wrijf
het in met versgemalen peper uit de molen.
Maak eerst de wildsaus met aardbeienjam. Dat
doe je door wildfond te laten inkoken met
mosterd, rode wijn, honing en aardbeienjam.
Het volledige recept, vind je hier.
Bereid de bloemkoolkoekjes. Dat zijn galettes
met bloemkool, ui en parmezaan, zonder
aardappelen toe te voegen.
Klik hier voor het volledige recept.
Maak een kleefpan goed heet. Doe er een
flinke klont boter in en wacht tot die bruist. Leg
er dan het hertenhaasje in. Bak 3 minuten aan
elke kant. Kruid bij met peper en zout. Ook een
takje rozemarijn en wat takjes tijm in de pan
leggen is een goed idee. Dek de pan af en laat
het vlees onder deksel nog 4 minuutjes garen
op middelhoog vuur.
hertenhaasje
rozemarijn
tijm
bruine champignons
room
knoflookpoeder
gedroogde peterselie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
Hertenhaas is het meest malse en
exclusieve stukje vlees van een hert. Het is
mager, zacht, subtiel van smaak en wellicht
gezond met onder andere omega 3-vetzuren.
Hier een bereiding in combinatie met
bloemkoolkoekjes, aardbeiensaus en
kastanjechampignons in een roomsausje.
Zet het vuur af en laat het vlees 10 minuten
ontspannen, zonder het deksel van de pan te
verwijderen. Snijd het haasje net voor het
opdienen in medaillons van een tweetal
centimeter dik.
Terwijl het vlees ontspant, maak je de romige
champignons. Kuis en snijd een bakje
kastanjechampignons in schijfjes. Bestuif ze
met olijfoliespray. Kruid met peper. Bak ze op
een hete plaat of in een kleefpan op hoog vuur.
Zorg ervoor dat de schijfjes mooi uitgespreid
worden in één laag. Zo vermijd je dat ze eerder
stoven dan bakken en kan je ze krokant
bakken zonder te veel vochtverlies.
Kruid verder af met knoflookpoeder, gedroogde
peterselie, zout en optioneel, truffelpoeder. Giet
er een paar scheutjes room bij. Roer om, laat
uitdampen en schep de bereiding op
voorverwarmde borden.
Op het bord. Dresseer het bord verder met
medaillons hertenhaasje, de wildsaus en een
paar bloemkoolkoekjes.
meer recepten met hertenvlees:
kruimelpad:
meer recepten met wild:
bijpassende gerechten: