honing
paneermeel
eieren
vloeiende bloem
boter
gepaneerde camembert met appeltjes
ingrediënten - info
camembert
zoete appeltjes
Spaanse brandy
De appeltjes. Verwijder het klokhuis en de schil van een paar
zoete appeltjes. Snijd ze in dikke partjes. Verhit een klont
boter in een antikleefpan. Bak de appeltjes een minuutje langs
elke kant. Giet dan een borrelglas brandy in de pan en een
paar eetlepels vloeibare honing. Roerbak tot het vocht
verdampt is. Zet het pannetje langs de kant.
De camembert. Snijd de kaas in driehoeken. Verwijder de
korst zoveel als mogelijk. Paneer de driehoekjes op de
klassieke manier: haal ze eerst door de bloem, dan door een
losgeklopt ei en tenslotte door paneermeel.
Bak ze nu in bruisende boter. Zorg ervoor dat niet alleen de
boven- en onderkant goudbruin worden, maar ook de
zijkanten. Stop tijdig met bakken. De kaas mag in deze fase
nog niet beginnen uitlopen.
Net voor het opdienen. Kies voor individuele gietijzeren
pannetjes. Leg in het midden een gepaneerd kaasje en
rondom de gebakken stukjes appel. Je kan er nog een
scheutje brandy aan toevoegen. Zet de pannetjes een tweetal
minuutjes in een voorverwarmde oven op 185°C. Zet dan de
oven op grillstand. Blijf erbij, want het gaat nu snel. Haal de
pannetjes uit de oven als de kaas begint te smelten.
Dien onmiddellijk op, maar zet ze wel op tafel op een
onderleggertje om schroeivlekken te vermijden. Je kan dit
gerechtje opdienen als voorgerecht, als onderdeel van een
brunch of in een reeks van tappas-bordjes.
meer vegetarische gerechten: