honing
paneermeel
eieren
vloeiende bloem
boter
gepaneerde
camembert met
appeltjes
De appeltjes. Verwijder het klokhuis en de
schil van een paar zoete appeltjes. Snijd ze in
dikke partjes. Verhit een klont boter in een
antikleefpan. Bak de appeltjes een minuutje
langs elke kant. Giet dan een borrelglas brandy
in de pan en een paar eetlepels vloeibare
honing. Roerbak tot het vocht verdampt is. Zet
het pannetje langs de kant.
De camembert. Snijd de kaas in driehoeken.
Verwijder de korst zoveel als mogelijk. Paneer
de driehoekjes op de klassieke manier: haal ze
eerst door de bloem, dan door een losgeklopt
ei en tenslotte door paneermeel.
Bak ze nu in bruisende boter. Zorg ervoor dat
niet alleen de boven- en onderkant goudbruin
worden, maar ook de zijkanten. Stop tijdig met
bakken. De kaas mag in deze fase nog niet
beginnen uitlopen.
Net voor het opdienen. Kies voor individuele
gietijzeren pannetjes. Leg in het midden een
gepaneerd kaasje en rondom de gebakken
stukjes appel. Je kan er nog een scheutje
brandy aan toevoegen. Zet de pannetjes een
tweetal minuutjes in een voorverwarmde oven
op 185°C. Zet dan de oven op grillstand. Blijf
erbij, want het gaat nu snel. Haal de pannetjes
uit de oven als de kaas begint te smelten.
Dien onmiddellijk op, maar zet ze wel op tafel
op een onderleggertje om schroeivlekken te
vermijden. Je kan dit gerechtje opdienen als
voorgerecht, als onderdeel van een brunch of
in een reeks van tappas-bordjes.
camembert
zoete appeltjes
Spaanse brandy
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer vegetarische recepten: