sultanrozijntjes
honingwhisky
wortelen
wittekool
appelciderazijn
tomatenconfituur
rode balsamico
sinaasappelsap
uien
ontbijtspek
peper en zout
pulled duck burger
met tomaten-
confituur en koolsla
De eendenkonfijt. Je kan de gekonfijte
eendenbouten zelf maken, maar het is soms
handiger om een kwalitatief goed preparaat te
kopen bij je slager. Haal twee bouten uit de
verpakking (één per bord) en doe ze met het
vet erbij in een pan. Bak ze aan op de velkant
op hoog vuur. Verlaag het vuur, dek de pan af
en laat een half uurtje sudderen.
Haal de bouten uit de pan. Verwijder het vel en
trek het vlees van de botten met twee vorken.
Schep het in een kommetje en zet afgedekt
warm weg.
De saus. Meng in een pannetje, een viertal
eetlepels tomatenconfituur met het sap van
twee sinaasappelen en een flinke scheut rode
balsamico. Kruid met peper en zout. Breng kort
aan de kook, verlaag het vuur en laat nog een
tiental minuutjes sudderen. Meng dan de pulled
duck met deze saus. Dek af en zet warm weg.
Coleslaw. Draai een drietal geschilde wortelen
en een kwart van een wittekool door de rasp
van een blender. Meng met een glas
appelciderazijn. Zet een kwartiertje koel weg in
de frigo.
Meng gelijke delen mayonaise en zure room
met een eetlepel mosterd en een scheutje
vloeibare honing. Week een handvol
sultanrozijntjes in een scheutje honingwhisky.
Zet dit een minuutje op vol vermogen in de
microgolfoven. Laat even afkoelen. Meng nu
beide bereidingen, dek af en zet koel weg tot
later gebruik.
Broodjes. Snijd de hamburgerbroodjes open,
bedruppel de snijvlakken met eendenvet en leg
ze even op een hete grillpan. Houd ze op
temperatuur.
Afwerking. Bak een tweetal in flinterdunne
plakjes gesneden uien in vet van de
eendenbouten. Bak in dezelfde pan een paar
plakjes ontbijtspek tot ze krokant zijn.
De opbouw. Leg een onderkant van een
broodje op een bord. Daarop een ruime portie
koolsla. Daarop een bergje pulled duck. Besluit
met een paar eetlepels gebakken ui en krokant
ontbijtspek. Zet het bovendeel van het broodje
erop, fixeer met een barbecuespiesje. Werk het
bord af met gebakken aardappelchips of een
ander bijgerecht naar keuze.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
bijbehorende recepten: