skrei met cider-zuringsaus en knolselderpuree
zuring visbouillon room tijm nootmuskaat peper en zout dille

skrei met cider-zuringsaus en knolselderpuree

Schil en snijd een knolselder in blokjes. Stoom ze afgedekt met folie gaar in de microgolfoven in 10 minuutjes op vol vermogen. Giet de knolselder af. Doe er een klont boter bij en een glas melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Pureer alles met de staafmixer. Snipper een handvol bieslookstengels en meng dit met de puree. Bak een fijngesneden preiwit en een gehakte ui tot glazig in wat boter. Kruid met tijm, peper en zout. Giet er een glas visbouillon bij en laat nog even verder sudderen. Zet dan de staafmixer in de pot. Zeef de saus. Giet er een glas cider en een flesje culinaire room bij en laat wat inkoken. Bind de saus met wat maïzena opgelost in water. Meng een paar eetlepels zuring uit een bokaaltje door de saus en corrigeer de smaak met peper en zout. Op het bord: een spiegel saus, een ringetje knolselderpuree afgewerkt met bieslookstengels en een vismoot. Schep er nog een lepeltje zuringmoes uit het bokaaltje bij ook. In een frivole bui kan je de borden afwerken met wat gedroogde dille zoals gebruikelijk was in de tijd van toen…
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
skrei op vel knolselder melk prei bieslook cider

skrei met

cider-zuringsaus

en knolselderpuree

zuring visbouillon room tijm nootmuskaat peper en zout dille
Schil en snijd een knolselder in blokjes. Stoom ze afgedekt met folie gaar in de microgolfoven in 10 minuutjes op vol vermogen. Giet de knolselder af. Doe er een klont boter bij en een glas melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Pureer alles met de staafmixer. Snipper een handvol bieslookstengels en meng dit met de puree. Bak een fijngesneden preiwit en een gehakte ui tot glazig in wat boter. Kruid met tijm, peper en zout. Giet er een glas visbouillon bij en laat nog even verder sudderen. Zet dan de staafmixer in de pot. Zeef de saus. Giet er een glas cider en een flesje culinaire room bij en laat wat inkoken. Bind de saus met wat maïzena opgelost in water. Meng een paar eetlepels zuring uit een bokaaltje door de saus en corrigeer de smaak met peper en zout. Op het bord: een spiegel saus, een ringetje knolselderpuree afgewerkt met bieslookstengels en een vismoot. Schep er nog een lepeltje zuringmoes uit het bokaaltje bij ook. In een frivole bui kan je de borden afwerken met wat gedroogde dille zoals gebruikelijk was in de tijd van toen…
skrei met cider-zuringsaus en knolselderpuree
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 skrei knolselder  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met skrei:
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
skrei op vel knolselder melk prei bieslook cider