selder
visfond
mosselkruidenmix
witte wijn
room
mosterd
maïszetmeel
grijze garnaaltjes
kappertjes
peterselie
ingrediënten - info
tarbot
boter
olijfolie
knolselder
uien
knoflook
zure room
peper en zout
nootmuskaat
tarbot met knolselderroom en mosterdsaus
De tarbot. Verdeel de vis in de lengte in twee stukken. Kerf
elke helft in met een paar sneden van een scherp mes. Schep
een flinke klont boter in een braadpan en vul aan met een
paar scheuten olijfolie. Leg de vismoten in de pan als de boter
begint te bruisen. Bak ze minstens 8 minuten aan elke kant,
tot de vis tot op de graat gaar is. Fileer de gebakken vis en
verwijder ook zoveel als mogelijk de kleinere graten.
Op het bord. Een stuk vis, half overgoten met saus.
Daarnaast een schep knolselderroom, opengetrokken en
opgevuld met gepelde garnaaltjes. Werk het bord af met
plukjes peterselie en uitgelekte kappertjes.
Knolselderroom. Schil en verdeel de knolselder in grote
dobbelstenen. Schil en snijd een tweetal uien in
halvemaantjes. Pel en plet een drietal knoflookteentjes. Meng
deze drie ingrediënten en stoom ze samen gaar, zonder
toevoeging van water in 12 tot 15 minuten in een
microgolfoven op vol vermogen.
Giet er een tas melk bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Pureer met de staafmixer. Roer een er nu een potje zure room
onder en pureer opnieuw tot een romige massa.
Mosterdsaus. Kuis en snijd een staaf prei, selder en een ui in
stukken. Zet ze op in een kookpot met visfond en evenveel
witte wijn. Voeg een zakje mosselkruidenmix toe. Laat een
tiental minuutjes afgedekt doorkoken.
Zeef deze soep in een propere kookpot. Giet er een flesje
culinaire room bij. Breng aan de kook. Meng met lepeltjes
graantjesmosterd tot je de voor jou perfecte smaak bereikt
hebt. Kruid eventueel bij met peper en zout. Bind de saus
indien nodig met een paar eetlepels maïszetmeel opgelost in
water.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.