parelhoenfilet in
champignonsaus
kippenbouillon
kruidnagel
jeneverbessen
witte champignons
mascarpone
cognac
worcestershiresaus
maïzena
peper en zout
bladerdeegbakjes
zoete aardappel
Kuis en snijd een paar uien, wortelen en
teentjes knoflook. Fruit deze groenten in wat
olijfolie.
Maak een kruidentuiltje van laurier, peterselie,
tijm, rozemarijn en salie. Bak de parelhoenfilets
bruin aan beide zijden in wat olijfolie.
Leg de groenten, filets en kruidentuiltje in een
kasserol en dompel alles onder in
kippenbouillon. Doe er een paar stuks
kruidnagel en geplette jeneverbessen bij. Snijd
en bak een bakje gesneden Parijse
champignons bruin in wat olijfolie en schep ze
in de pot bij de rest.
Bewaar een aantal mooie exemplaren voor de
afwerking. Laat 45 minuten sudderen en
controleer dan of het parelhoen voldoende
gaar is.
Haal de parelhoenfilets uit de saus, snijd ze in
grote stukken en bewaar afgedekt. Verwijder
het kruidentuiltje en pureer de saus met de
staafmixer. Zeef de saus. Laat inkoken. Schep
er een paar eetlepels mascarpone bij en dan
een glas cognac. Breng op smaak met
worcestershire saus, peper en zout. Bind de
saus met maïzena roux.
Schil een paar flinke zoete aardappelen. Snijd
ze in schijfjes. Stoom ze 2 minuutjes in de
microgolfoven. Bak de schijfjes in olijfolie.
Verwarm de videetjes (bladerdeegbakjes). Snijd
de overgebleven champignons in schijven. Bak
ze in een pan met een beetje olie.
Op het bord: vul het videetje met een stuk
parelhoen, overgoten met saus. Leg daarnaast
meer stukken vlees en overgiet eveneens met
saus. Werk af met gebakken champignons en
zoete aardappel en plukjes peterselie.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
parelhoen
uien
wortelen
knoflook
laurier
peterselie
tijm
rozemarijn
salie
olijfolie