dille venkelzaad maïszetmeel bieslook roggenvleugels vloeiende bloem olijfolie bladspinazie lente-ui peterselie

roggenvleugel met kappertjesroomsaus

Snipper een ui en stoof kort in wat boter, samen met een paar geperste knoflookteentjes. Giet er gelijke hoeveelheden witte wijn en visbouillon bij en ook een paar blaadjes laurier. Kruid bij met peper en zout. Laat een vijftal minuutjes doorkoken en zeef dan de bereiding. Breng terug aan de kook. Voeg room toe en laat inkoken. Schep een paar eetlepels kappertjes bij de saus. Kruid met gedroogde dille en venkelzaadjes. Breng verder op smaak met peper en zout. Bind de saus indien gewenst, met een paar eetlepels maïszetmeel opgelost in water. Meng een handvol gesneden bieslook door de saus.
uien boter knoflook witte wijn visbouillon laurier peper en zout room kappertjes
rogvleugel met kappertjesroomsaus
de              passie Creatief Koken kookvurige
Dep de roggenvleugels droog en bestuif ze met vloeiende bloem. Kruid met peper en zout en bak ze in een mix van boter en olijfolie tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Reken op minstens 5 minuten baktijd per kant. Was de bladspinazie en verwijder de harde steeltjes van de bladeren. Zwier de blaadjes droog in een slamolentje of met behulp van een propere keukenhanddoek. Wok de spinazie kort in hete boter. Kruid met grof zout en peper uit de molen. Op het bord Leg een portie spinazie op het bord en daarop een roggenvleugel. Overgiet met een pollepel saus. Werk af met gesneden lente-uitjes en gehakte peterselie. Dien op met gebakken aardappeltjes.
print

roggenvleugel met

kappertjesroomsaus

dille venkelzaad maïszetmeel bieslook roggenvleugels vloeiende bloem olijfolie bladspinazie lente-ui peterselie
Snipper een ui en stoof kort in wat boter, samen met een paar geperste knoflookteentjes. Giet er gelijke hoeveelheden witte wijn en visbouillon bij en ook een paar blaadjes laurier. Kruid bij met peper en zout. Laat een vijftal minuutjes doorkoken en zeef dan de bereiding. Breng terug aan de kook. Voeg room toe en laat inkoken. Schep een paar eetlepels kappertjes bij de saus. Kruid met gedroogde dille en venkelzaadjes. Breng verder op smaak met peper en zout. Bind de saus indien gewenst, met een paar eetlepels maïszetmeel opgelost in water. Meng een handvol gesneden bieslook door de saus.
uien boter knoflook witte wijn visbouillon laurier peper en zout room kappertjes
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rog spinazie  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
Dep de roggenvleugels droog en bestuif ze met vloeiende bloem. Kruid met peper en zout en bak ze in een mix van boter en olijfolie tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Reken op minstens 5 minuten baktijd per kant. Was de bladspinazie en verwijder de harde steeltjes van de bladeren. Zwier de blaadjes droog in een slamolentje of met behulp van een propere keukenhanddoek. Wok de spinazie kort in hete boter. Kruid met grof zout en peper uit de molen. Op het bord Leg een portie spinazie op het bord en daarop een roggenvleugel. Overgiet met een pollepel saus. Werk af met gesneden lente-uitjes en gehakte peterselie. Dien op met gebakken aardappeltjes.
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige