waterzooi met gebakken zalm en gestoomd preigroen
room visbouillonblokje lente-uitjes verse zalmmoten peper en zout dille waterkers peterselie grijze garnaaltjes

waterzooi met gebakken zalm en gestoomd preigroen

ingrediënten - info venkel prei bleekselder uien boter kurkuma pastis witte wijn
Zalm. Bak de zalmmoten in een pan met bruisende boter. Kruid met peper, zout en gedroogde dille. Op het bord: een bodem waterzooi met daarop gebakken zalmmoten. Rondom gestoomd groen. Werk de borden af met gewassen en geplukte waterkers, plukjes peterselie, en gepelde grijze garnaaltjes. Leg op de zalm een plukje gewassen venkelgroen.
Waterzooi. Snijd de groenten in een fijne julienne: een venkel, het preiwit van een drietal preistengels en een paar geschilde stengels bleekselder. Snijd een grote ui in halvemaantjes. Stoof deze groenten in een flinke klont boter. Kruid met peper, zout en gedroogde dille. Kleur de bereiding geel met (smaak- neutrale) kurkuma. Voeg toe: een borrelglas pastis, een vol glas witte wijn en een flesje culinaire room. Verbrokkel een blokje visbouillon in de pan. Roer goed om. Laat de bereiding verder garen en inkoken. Beoordeel zelf of het nodig is om de waterzooi wat te binden met maïszetmeel opgelost in water. Zet warm weg tot verder gebruik. Preigroen. Was het groen van de preistengels en van een drietal sprieten lente-ui grondig. Snijd de uiteinden eraf en snijd deze groenten in de lengte in repen. Stoom ze gaar in 30 minuten in een stoommandje in een keukenrobot of in een soortgelijk apparaat. Spoel onmiddellijk af onder koud water onder de kraan. Zet koel weg tot verder gebruik. Warm terug een minuutje op in de microgolfoven op vol vermogen net voor het dresseren van de borden.
de              passie Creatief Koken kookvurige

waterzooi met

gebakken zalm en

gestoomd preigroen

Bereiding
room visbouillonblokje lente-uitjes verse zalmmoten peper en zout dille waterkers peterselie grijze garnaaltjes
ingrediënten - info venkel prei bleekselder uien boter kurkuma pastis witte wijn
Ingrediënten
Waterzooi. Snijd de groenten in een fijne julienne: een venkel, het preiwit van een drietal preistengels en een paar geschilde stengels bleekselder. Snijd een grote ui in halvemaantjes. Stoof deze groenten in een flinke klont boter. Kruid met peper, zout en gedroogde dille. Kleur de bereiding geel met (smaak-neutrale) kurkuma. Voeg toe: een borrelglas pastis, een vol glas witte wijn en een flesje culinaire room. Verbrokkel een blokje visbouillon in de pan. Roer goed om. Laat de bereiding verder garen en inkoken. Beoordeel zelf of het nodig is om de waterzooi wat te binden met maïszetmeel opgelost in water. Zet warm weg tot verder gebruik. Preigroen. Was het groen van de preistengels en van een drietal sprieten lente-ui grondig. Snijd de uiteinden eraf en snijd deze groenten in de lengte in repen. Stoom ze gaar in 30 minuten in een stoommandje in een keukenrobot of in een soortgelijk apparaat. Spoel onmiddellijk af onder koud water onder de kraan. Zet koel weg tot verder gebruik. Warm terug een minuutje op in de microgolfoven op vol vermogen net voor het dresseren van de borden.
Zalm. Bak de zalmmoten in een pan met bruisende boter. Kruid met peper, zout en gedroogde dille. Op het bord: een bodem waterzooi met daarop gebakken zalmmoten. Rondom gestoomd groen. Werk de borden af met gewassen en geplukte waterkers, plukjes peterselie, en gepelde grijze garnaaltjes. Leg op de zalm een plukje gewassen venkelgroen.
Cuisine Créative Recettes en français receptfiche receptfiche
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige