sangria 0,0 %
alcohol
seizoensfruit
kaneelstokje
takje verse munt
Giet een fles alcoholvrije merlot wijn in een
sangriakan. Voeg daaraan toe: het sap van 3
sinaasappelen, een borrelglas suikervrije
citroensiroop en een kaneelstokje. Je kan de
smaak verfijnen door meer of minder siroop toe
te voegen.
Vul de kan aan met geschilde en ontvliesde
stukjes appelsien. Je kan er ook gesneden
seizoensfruit aan toevoegen zoals aardbeien,
perziken en een zoete appel.
Roer goed om en zet de kan een nachtje in de
koelkast. Dat is essentieel om het fruit zacht te
laten worden en de smaken ervan goed te
laten mengen met die van de andere
ingrediënten.
Giet de sangria in glazen half gevuld met
gebroken of blokjes ijs. Schep er wat fruit bij en
werk af met verse munt en een schijfje
sinaasappel.
Geheel in de trend van een toenemend
aanbod aan alcoholvrije drankjes van
bekende merken van gin en andere, hier een
sangria van eigen maak op basis van een
alcoholvrije wijn. De wijn op zich is niet te
zuipen, maar verwerkt in deze sangria …
lekker!
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
rode alkoholvrije
merlot wijn
citroensiroop zonder
suiker
sinaasappel