pompoenlasagne
met verse en
gerookte zalm
Snijd een courgette in schijfjes, bestuif met
olijfoliespray, kruid met peper. Bak de schijfjes
aan beide kanten in een grillpan.
Snijd een ui, een preistengel en een venkel in
brunoise. Stoof gaar in wat olijfolie met een
paar geplette knoflookteentjes. Kruid met peper
en dille. Geen zout.
Schil en snijd een butternutpompoen op dunne
schijven of koop die voorgesneden in de
handel.
Zalmmousse. Bak een paar moten verse zalm
in een antikleefpan in een scheutje olijfolie.
Geen kruiding nodig, want straks wordt er
gerookte zalm aan de bereiding toegevoegd en
dat bevat zout genoeg voor de gehele schotel.
Verbrokkel de gebakken verse zalm in grove
stukken. Mix tot een smeuïge massa met een
gelijke hoeveelheid mascarpone en een paar
eetlepels tomatenpuree.
Snijd een coeur de boeuf tomaat in schijven en
verwijder de zaadjes.
Bestuif de bodem van een grote diepe
lasagneschotel met olijfoliespray. Maak lagen,
te beginnen met courgetteschijfjes en dan
opbouwend: pompoenvellen, dunne plakjes
gerookte zalm, een laagje gestoofde groenten
en een paar schijfjes tomaat. Herhaal nog eens
met een laagje pompoenvellen, gerookte zalm
en groentemix.
dille
butternutpompoen
verse zalm
mascarpone
tomatenpuree
tomaat
cheddar
gruyère
buffelmozzarella
Werk af met een dikke laag zalmmousse met
daarop een laag gruyère gemengd met
cheddar en in het midden een op schijfje
gesneden bol buffelmozzarella bestrooid met
gedroogde peterselie.
Zet de lasagne 25 minuten in een
voorverwarmde oven op 185°C. controleer of
de kaaslaag voldoende gekleurd is en verleng
desnoods de kooktijd.
courgette
olijfolie
peper
ui
prei
venkel
knoflook
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: