schelvis
en asperges met
daslooksaus
Daslooksaus. Kook twee eieren hard in
ongeveer 10 minuten. Maak een flinke bussel
daslookbladeren schoon en verwijder de grove
stelen. Hak de bladeren grof. Pel de eieren en
scheid het wit van het eigeel.
Plet de eierdooiers met een vork. Meng met
een eetlepel mosterd en evenveel witte
balsamico azijn en doe de bereiding in een
grote mengbeker.
Voeg heel langzaam in een dunne stroom 10 cl
olijfolie toe terwijl je de staafmixer in de
mengbeker houdt. We maken geen mayonaise,
dus geen paniek als er geen binding optreedt.
Doe een eetlepel kappertjes, de eiwitten en het
daslook in de blender en mix kort. Meng met de
saus. Breng op smaak met zout, peper en een
scheutje citroensap.
De asperges. Schil witte asperges grondig en
stoom ze gaar in een tiental minuutjes,
afhankelijk van de dikte. Zet warm weg.
De schelvis. Portioneer de stukken schelvis en
bak ze 2 minuten aan elke kant in bruisende
boter. Zet afgedekt en warm weg. Leg 2
sneetjes gedroogde ham tussen twee bladen
bakpapier. Zet ze onder gewicht 1 minuutje in
de microgolfoven op vol vermogen. Laat
uitdampen en verkruimel de ham. Snipper een
paar sprietjes lente-ui. Meng met zeste van
onbespoten citroen.
Aardappeltjes. Kook nieuwe aardappeltjes in
de pel, laat even afkoelen en snijd ze in partjes.
Bak die af in hete boter. Kruid met kruidenzout.
Op het bord. Begin met een paar asperges en
leg daarop aan het einde de vismoten en
vooraan de saus. Bedek de vismoten met
verkruimelde ham en werk af met gesnipperde
lente-ui met zeste en optioneel een schijfje
citroen.
Geen daslook te vinden in de winkel of in je
moestuintje? Vervang het dan door verse
jonge spinazieblaadjes of zelfs kervel.
citroen
witte asperges
schelvis
boter
gedroogde ham
lente-uitjes
nieuwe aardappeltjes
kruidenzout
eieren
daslook
mosterd
witte balsamico
olijfolie
kappertjes
peper en zout
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met schelvis: