visspiesjes met
gegrilde groenten
courgette
puntpaprika’s
prei
wortelen
olijfolie
aardappelrösti
koriander
citroen
Snijd de pladijsfilets overlangs in twee en
verwijder de graten langs de rand. Snijd de
plakjes gerookte zalm in smalle repen. Snijd de
staartvis in grote kubussen. Maak een rolletje
van pladijs met daarin de zalm en vanbinnen
de staartvismoten. Rijg 2 rolletjes op een stokje
rozemarijn.
Leg de spiesjes in een geoliede ovenschotel en
kruid met peper, zout en indien beschikbaar,
gedroogd Bretoens zeewier. Zet de schotel 20
minuten in een oven voorverwarmd op 170°C.
Snijd de courgette, puntpaprika’s, prei en
wortelen in repen. Besprenkel met olijfolie en
kruid met peper en zout. Verhit een pan en bak
de groenten tot ze mooi gekleurd zijn.
Bak de rösti een paar minuten langs elke kant
tot ze goudgeel zijn.
Op het bord: verdeel de gegrilde groenten over
de borden. Schik er de visspiesjes en rösti bij
en werk af met takjes verse koriander en
eventueel een schijfje citroen of limoen.
pladijsfilets
gerookte zalm
zeeduivel
rozemarijnspiesjes
peper & zout
gedroogd zeewier
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: