visspiesjes met gegrilde groenten
courgette puntpaprika’s prei wortelen olijfolie aardappelrösti koriander citroen
Snijd de pladijsfilets overlangs in twee en verwijder de graten langs de rand. Snijd de plakjes gerookte zalm in smalle repen. Snijd de staartvis in grote kubussen. Maak een rolletje van pladijs met daarin de zalm en vanbinnen de staartvismoten. Rijg 2 rolletjes op een stokje rozemarijn.

visspiesjes met gegrilde groenten

Leg de spiesjes in een geoliede ovenschotel en kruid met peper, zout en indien beschikbaar, gedroogd Bretoens zeewier. Zet de schotel 20 minuten in een oven voorverwarmd op 170°C. Snijd de courgette, puntpaprika’s, prei en wortelen in repen. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een pan en bak de groenten tot ze mooi gekleurd zijn. Bak de rösti een paar minuten langs elke kant tot ze goudgeel zijn. Op het bord: verdeel de gegrilde groenten over de borden. Schik er de visspiesjes en rösti bij en werk af met takjes verse koriander en eventueel een schijfje citroen of limoen.
pladijsfilets gerookte zalm zeeduivel rozemarijnspiesjes peper & zout gedroogd zeewier
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

visspiesjes met

gegrilde groenten

courgette puntpaprika’s prei wortelen olijfolie aardappelrösti koriander citroen
Snijd de pladijsfilets overlangs in twee en verwijder de graten langs de rand. Snijd de plakjes gerookte zalm in smalle repen. Snijd de staartvis in grote kubussen. Maak een rolletje van pladijs met daarin de zalm en vanbinnen de staartvismoten. Rijg 2 rolletjes op een stokje rozemarijn.
Leg de spiesjes in een geoliede ovenschotel en kruid met peper, zout en indien beschikbaar, gedroogd Bretoens zeewier. Zet de schotel 20 minuten in een oven voorverwarmd op 170°C. Snijd de courgette, puntpaprika’s, prei en wortelen in repen. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een pan en bak de groenten tot ze mooi gekleurd zijn. Bak de rösti een paar minuten langs elke kant tot ze goudgeel zijn. Op het bord: verdeel de gegrilde groenten over de borden. Schik er de visspiesjes en rösti bij en werk af met takjes verse koriander en eventueel een schijfje citroen of limoen.
pladijsfilets gerookte zalm zeeduivel rozemarijnspiesjes peper & zout gedroogd zeewier
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept pladijs - schol  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 zeeduivel - lotte - staartvis  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige