Warme
groentesalade:
ui
venkel
knoflook
prei
selder
visbouillon
witte wijn
zure room
peper & zout
gedroogde peterselie
knoflookpoeder
gedroogde dragon
Leg twee vellen aluminiumfolie dakpansgewijs
op elkaar en besproei met olijfolie. Was de
forel. Kruid de buikholte met peper en zout.
Vul met stengels peterselie, tijm en rozemarijn.
Snijd een ui in halve maantjes en leg ze rond
de vis, samen met een paar kerstomaatjes.
Leg schijfjes citroen en een blaadje laurier op
de forel en eindig met een paar koffielepels
kappertjes mét vocht uit het bokaaltje en een
paar draaien uit de pepermolen. Bol de randen
van het folie op en giet er een scheutje witte
wijn in.
forel met citroen
en kappertjes
in papillot
Sluit de papillotten, leg ze in een ovenschotel
en zet die 20 minuten in een oven
voorverwarmd op 200°C.
Dien op met bijgerechten naar keuze. Hier
werd het een warme groentesalade van ui,
venkel, knoflook, prei en selder. Deze groenten
werden eerst gebakken tot ze licht kleuren.
Dan werd een scheutje visbouillon, een half
glas witte wijn en een paar eetlepels zure room
toegevoegd. Kruid met peper, zout, gedroogde
peterselie, knoflookpoeder en gedroogde
dragon. Laat sudderen en uitdampen.
forel
peper & zout
peterselie
tijm
rozemarijn
uien
kerstomaatjes
citroen
laurier
kappertjes
witte wijn
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: