ingrediënten - info
groene selder
prei
sjalot
knoflook
peterselie
boter
witte wijn
bloem
knolselder
Filter en bewaar alle kookvocht. Kook de Zeeuwse mosselen
in kleine hoeveelheden (10 à 15 stuks), 2 minuten afgedekt op
hoogste stand in de microgolfoven, zonder enige toevoeging.
Haal ze uit de schelp en zorg ervoor dat ze heel blijven. Bak
ze kort in een hete pan met boter tot goudbruin.
Maak de preisaus: versnijd de prei, sjalot, peterselie en
selder. Sauteer in boter. Voeg samen en mix tot een saus in de
blender met de gefilterde kooksappen, witte wijn en visfumet.
Sauteer de rauwe lamsoor in een pan met boter.
Op het bord: een spiegel preisaus. In het middel een lepel
lamsoor. Daarrond de vis- en mosselbereidingen volgens
inspiratie. Dien op met een bordje ongepelde grijze garnalen.
kabeljauw
wijting
pladijs
zeetongfilets
scheermessen
lamsoor
visfumet
Zeeuwse mosselen
venusschelpjes
langoustines
De vis: bestuif de stukken kabeljauw, pladijs en de wijting met
bloem en bak ze aan beide kanten in een hete pan met boter
tot ze gaar zijn en licht kleuren. Ontdoe de gekookte
langoustines van het pantser en rol de staartjes in een
zeetongfiletje. Zet de rolletjes rechtop in een schoteltje en
stoom ze 1 à 2 minuten tot ze gaar zijn.
De schelpdiertjes: verhit een weinig water met mosselkruiden
en kook de venusschelpjes ongeveer 2 minuten of minder tot
ze opengaan. Haal ze uit de schelp en houd ze warm. Doe
hetzelfde met de scheermessen. Ontdoe de
scheermesmosselen van de ingewanden.
Noordzeevisschotel met prei en lamsoor
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.