salade met grijze
Noordzeegarnalen
Kies voor een hoeveelheid ongepelde
garnalen. Koop je gepelde in een bakje, dan
heb je sowieso een lading E-nummers aan
boord. En je weet niet hoe ze de schaal
verwijderd hebben, handgepeld of chemisch.
worcestersaus
mosterd
citroen
sjalot
peper & zout
zacht paprikapoeder
Ook al zitten vissen naar de grijze garnalen
in een bakje met opschrift
“garnalensalade”? Bovendien wordt je
depressief van het lezen van het label met
de lijst van E-nummers.
Zelf maken dus.
De rest is vrij simpel: maak een saus van
Griekse yoghurt, room, een scheutje sherry,
een beetje worchestershirsaus, een lepeltje
mosterd, een scheutje citroensap. Meng
grondig en breng op smaak met peper, zout en
een mespuntje zacht paprikapoeder. Voeg nu
de gepelde garnalen toe, geraspt hardgekookt
ei en een half tot moes gemixed sjalotje.
In deze toegevoegde ingrediënten zit ook
rommel, maar ja, perfectie bestaat niet.
grijze garnalen
Griekse yoghurt
room
sherry
eieren
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: