lauwe tonijnsalade met guacamole
bieslook grof zout peper uit de molen cayennepeper avocado citroen sjalot paprikapoeder kerstomaatjes kropsla toastbrood
Tonijnsalade: pocheer de tonijn in visbouillon, opgekookt met mosselkruiden. De vis mag nét niet meer rosé zijn. Laat even afkoelen. Kook een paar eitjes hard, laat afkoelen en haal de schaal eraf. Schil en snipper een rood uitje. Laat een paar verse ansjovisfilets uitlekken. Laat een tweetal eetlepels kappertjes uitlekken. Hak verse koriander en peterselie. Snijd een paar bieslooksprieten op ringetjes. Doe de gepocheerde tonijnmoten, de eitjes, het uitje en de ansjovis in de blender en hak grof. Meng met de kappertjes, koriander, peterselie en bieslook. Kruid met grof zout, een draai uit de pepermolen en een snuifje cayennepeper. Vul een middelgrote ring met de tonijnsalade en stort ze uit op de borden. Guacamole: haal de pit uit de avocado en hak het vruchtvlees grof. Besprenkel met citroensap en meng met een paar lepels pocheervocht, fijngehakte koriander en peterselie. Voeg een fijngehakt sjalotje toe en breng op smaak met peper en zout.

lauwe tonijnsalade met guacamole

Koop nooit tonijn zonder dat de verpakking het label van duurzame visvangst draagt. Ga ervan uit dat alle tonijnsoorten met uitzondering van de bonito, bedreigd zijn en dus best gemeden worden, ook al ligt het netjes verpakt in de winkelrekken. Daar begint soms de denkfout: het ligt er toch, dat beest is dood en wordt best opgegeten. Kwestie van geen voedsel te verspillen. Commercieel is de redenering andersom: het lag in het rek en is verkocht, dus er is vraag naar, dus kopen we een nieuw lot aan. Gelukkig komt er stilaan een ommekeer in de geesten, vooral onder druk van de consumenten.
Werk dit lunchgerechtje af met een hardgekookt ei, bestrooid met paprikapoeder, peper en zout, kerstomaatjes, sla, gesnipperd bieslook en een schijfje citroen. Serveer met toast. Merk op dat dit recept geen toegevoegde vetstoffen bevat.
verse tonijnmoten visbouillon mosselkruiden eieren rode ui verse ansjovisfilets kappertjes verse koriander peterselie
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

lauwe tonijnsalade

met guacamole

bieslook grof zout peper uit de molen cayennepeper avocado citroen sjalot paprikapoeder kerstomaatjes kropsla toastbrood
Tonijnsalade: pocheer de tonijn in visbouillon, opgekookt met mosselkruiden. De vis mag nét niet meer rosé zijn. Laat even afkoelen. Kook een paar eitjes hard, laat afkoelen en haal de schaal eraf. Schil en snipper een rood uitje. Laat een paar verse ansjovisfilets uitlekken. Laat een tweetal eetlepels kappertjes uitlekken. Hak verse koriander en peterselie. Snijd een paar bieslooksprieten op ringetjes. Doe de gepocheerde tonijnmoten, de eitjes, het uitje en de ansjovis in de blender en hak grof. Meng met de kappertjes, koriander, peterselie en bieslook. Kruid met grof zout, een draai uit de pepermolen en een snuifje cayennepeper. Vul een middelgrote ring met de tonijnsalade en stort ze uit op de borden. Guacamole: haal de pit uit de avocado en hak het vruchtvlees grof. Besprenkel met citroensap en meng met een paar lepels pocheervocht, fijngehakte koriander en peterselie. Voeg een fijngehakt sjalotje toe en breng op smaak met peper en zout.
Koop nooit tonijn zonder dat de verpakking het label van duurzame visvangst draagt. Ga ervan uit dat alle tonijnsoorten met uitzondering van de bonito, bedreigd zijn en dus best gemeden worden, ook al ligt het netjes verpakt in de winkelrekken. Daar begint soms de denkfout: het ligt er toch, dat beest is dood en wordt best opgegeten. Kwestie van geen voedsel te verspillen. Commercieel is de redenering andersom: het lag in het rek en is verkocht, dus er is vraag naar, dus kopen we een nieuw lot aan. Gelukkig komt er stilaan een ommekeer in de geesten, vooral onder druk van de consumenten.
Werk dit lunchgerechtje af met een hardgekookt ei, bestrooid met paprikapoeder, peper en zout, kerstomaatjes, sla, gesnipperd bieslook en een schijfje citroen. Serveer met toast. Merk op dat dit recept geen toegevoegde vetstoffen bevat.
verse tonijnmoten visbouillon mosselkruiden eieren rode ui verse ansjovisfilets kappertjes verse koriander peterselie
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 avocado
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 duurzame tonijn
meer recepten met tonijn:
de              passie Creatief Koken kookvurige