maatjesharing
met watermeloen
en broccolini
basilicum
maatjesharing
broccolini
watermeloen
gele paprika
Stoom de broccolini gaar in een vijftal
minuten. Bewaar één volledige stengel en
een roosje per bord. Mix de rest van de
broccolini met wat room en selderijzout.
Broccolini lijkt wel een kruising tussen
broccoli en groene asperges. Het is
inderdaad een door mensen gemaakt
product en geen plant die in de natuur
voorkomt.
Voordeel van deze groente: schillen hoeft
niet en de steel is eetbaar. Je kan er alle
kanten mee uit: grillen, bakken, stomen en
het past zowel bij vis-, kip- als
vleesgerechten.
Steek met een ringetje rondjes uit een
watermeloen. Schil en snijd een gele
puntpaprika op fijne ringetjes.
Op het bord: de stengel en parallell daaraan
de maatjesfilets, een lepel broccolinipuree, de
meloenringetjes met daarop een plukje
basilicum en het bewaarde roosje. Geef een
gele kleurtoets met fijne ringetjes gele paprika.
Geef de maatjes indien gewenst een draai uit
de pepermolen.
selderijzout
peper
room
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: