basilicum
maatjesharing
broccolini
watermeloen
gele paprika
ingrediënten - info
selderijzout
peper
room
Stoom de broccolini gaar in een vijftal minuten. Bewaar één
volledige stengel en een roosje per bord. Mix de rest van de
broccolini met wat room en selderijzout.
maatjesharing met watermeloen en broccolini
Broccolini lijkt wel een kruising tussen broccoli en
groene asperges. Het is inderdaad een door mensen
gemaakt product en geen plant die in de natuur
voorkomt.
Voordeel van deze groente: schillen hoeft niet en de steel
is eetbaar. Je kan er alle kanten mee uit: grillen, bakken,
stomen en het past zowel bij vis-, kip- als vleesgerechten.
Steek met een ringetje rondjes uit een watermeloen. Schil en
snijd een gele puntpaprika op fijne ringetjes.
Op het bord: de stengel en parallell daaraan de maatjesfilets,
een lepel broccolinipuree, de meloenringetjes met daarop een
plukje basilicum en het bewaarde roosje. Geef een gele
kleurtoets met fijne ringetjes gele paprika. Geef de maatjes
indien gewenst een draai uit de pepermolen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.