maatjesharing watermeloen broccolini
basilicum maatjesharing broccolini watermeloen gele paprika
Stoom de broccolini gaar in een vijftal minuten. Bewaar één volledige stengel en een roosje per bord. Mix de rest van de broccolini met wat room en selderijzout.

maatjesharing met watermeloen en broccolini

Broccolini lijkt wel een kruising tussen broccoli en groene asperges. Het is inderdaad een door mensen gemaakt product en geen plant die in de natuur voorkomt. Voordeel van deze groente: schillen hoeft niet en de steel is eetbaar. Je kan er alle kanten mee uit: grillen, bakken, stomen en het past zowel bij vis-, kip- als vleesgerechten.
Steek met een ringetje rondjes uit een watermeloen. Schil en snijd een gele puntpaprika op fijne ringetjes. Op het bord: de stengel en parallell daaraan de maatjesfilets, een lepel broccolinipuree, de meloenringetjes met daarop een plukje basilicum en het bewaarde roosje. Geef een gele kleurtoets met fijne ringetjes gele paprika. Geef de maatjes indien gewenst een draai uit de pepermolen.
selderijzout peper room
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

maatjesharing

met watermeloen

en broccolini

basilicum maatjesharing broccolini watermeloen gele paprika
Stoom de broccolini gaar in een vijftal minuten. Bewaar één volledige stengel en een roosje per bord. Mix de rest van de broccolini met wat room en selderijzout.
Broccolini lijkt wel een kruising tussen broccoli en groene asperges. Het is inderdaad een door mensen gemaakt product en geen plant die in de natuur voorkomt. Voordeel van deze groente: schillen hoeft niet en de steel is eetbaar. Je kan er alle kanten mee uit: grillen, bakken, stomen en het past zowel bij vis-, kip- als vleesgerechten.
Steek met een ringetje rondjes uit een watermeloen. Schil en snijd een gele puntpaprika op fijne ringetjes. Op het bord: de stengel en parallell daaraan de maatjesfilets, een lepel broccolinipuree, de meloenringetjes met daarop een plukje basilicum en het bewaarde roosje. Geef een gele kleurtoets met fijne ringetjes gele paprika. Geef de maatjes indien gewenst een draai uit de pepermolen.
selderijzout peper room
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: maatjesharing watermeloen broccolini print recept print print print recept recept maatjesharing  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige