bloemkool
broccoli
mascarpone
nootmuskaat
verse bio-zalm
verse dille
bladspinazie
boter
peper & zout
zure room
ingrediënten - info
Hollandaise:
100 gr boter
3 eieren
1 el witte balsamico
20 cl witte wijn
De hollandaisesaus: smelt 100 gr boter. Splits 3 eidooiers
van het eiwit. Neem een sauspan, zet die au-bain-marie en
klop de eidooiers los met een eetlepel witte balsamico-azijn en
20 cl wijn. Klop het mengsel tot een saus door er de
gesmolten boter in kleine beetjes tegelijk aan toe te voegen.
Puree van bloemkool en broccoli. Was en verdeel beide
groenten in roosjes. Stoom ze gaar in ongeveer 10 minuten.
Pureer beide groenten tesamen met een paar lepels
mascarpone. Breng op smaak met peper, zout en
nootmuskaat.
Bak de zalmmoten en kruid ze met peper, zout en vers
gehakte dille.
Dien op met verse bladspinazie, gewassen en geslonken in
een hete pan met boter. Giet een beetje kookvocht af en kruid
met peper en zout. Werk af met een paar lepels zure room.
Van het winkelrek uiteraard.
gebakken zalm met bloemkool-broccolipuree