uipoeder culinaire room nootmuskaat verse zalm verse dille bladspinazie boter peper & zout
De hollandaisesaus: smelt 100 gr boter. Splits 3 eidooiers van het eiwit. Neem een sauspan, zet die au-bain-marie en klop de eidooiers los met een eetlepel witte balsamico-azijn en 20 cl wijn. Klop het mengsel tot een saus door er de gesmolten boter in kleine beetjes tegelijk aan toe te voegen.
Puree van bloemkool en broccoli. Was en verdeel beide groenten in roosjes. Stoom ze gaar in ongeveer 20 minuten. Pureer beide groenten tezamen met een flesje room en een ei. Breng op smaak met peper, zout, uipoeder en nootmuskaat. Bak de zalmmoten en kruid ze met peper, zout en vers gehakte dille. Dien op met verse bladspinazie, gewassen en kort gebakken in een hete pan met boter. Kruid met grof zeezout.

gebakken zalm met bloemkool-broccolipuree

bloemkool broccoli boter eieren witte balsamico witte wijn
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

gebakken zalm met

bloemkool-

broccolipuree

uipoeder culinaire room nootmuskaat verse zalm verse dille bladspinazie boter peper & zout
De hollandaisesaus: smelt 100 gr boter. Splits 3 eidooiers van het eiwit. Neem een sauspan, zet die au-bain-marie en klop de eidooiers los met een eetlepel witte balsamico-azijn en 20 cl wijn. Klop het mengsel tot een saus door er de gesmolten boter in kleine beetjes tegelijk aan toe te voegen.
Puree van bloemkool en broccoli. Was en verdeel beide groenten in roosjes. Stoom ze gaar in ongeveer 20 minuten. Pureer beide groenten tezamen met een flesje room en een ei. Breng op smaak met peper, zout, uipoeder en nootmuskaat. Bak de zalmmoten en kruid ze met peper, zout en vers gehakte dille. Dien op met verse bladspinazie, gewassen en kort gebakken in een hete pan met boter. Kruid met grof zeezout.
bloemkool broccoli boter eieren witte balsamico witte wijn
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept bloemkool  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 broccoli verse zalm  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met zalm:
de              passie Creatief Koken kookvurige