zalm met bloemkool-broccolipuree
bloemkool broccoli mascarpone nootmuskaat verse bio-zalm verse dille bladspinazie boter peper & zout zure room
ingrediënten - info Hollandaise: 100 gr boter 3 eieren 1 el witte balsamico 20 cl witte wijn
De hollandaisesaus: smelt 100 gr boter. Splits 3 eidooiers van het eiwit. Neem een sauspan, zet die au-bain-marie en klop de eidooiers los met een eetlepel witte balsamico-azijn en 20 cl wijn. Klop het mengsel tot een saus door er de gesmolten boter in kleine beetjes tegelijk aan toe te voegen.
Puree van bloemkool en broccoli. Was en verdeel beide groenten in roosjes. Stoom ze gaar in ongeveer 10 minuten. Pureer beide groenten tesamen met een paar lepels mascarpone. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bak de zalmmoten en kruid ze met peper, zout en vers gehakte dille. Dien op met verse bladspinazie, gewassen en geslonken in een hete pan met boter. Giet een beetje kookvocht af en kruid met peper en zout. Werk af met een paar lepels zure room. Van het winkelrek uiteraard.

gebakken zalm met bloemkool-broccolipuree

de              passie Creatief Koken kookvurige

gebakken zalm met

bloemkool-

broccolipuree

bloemkool broccoli mascarpone nootmuskaat verse bio-zalm verse dille bladspinazie boter peper & zout zure room
ingrediënten - info Hollandaise: 100 gr boter 3 eieren 1 el witte balsamico 20 cl witte wijn
De hollandaisesaus: smelt 100 gr boter. Splits 3 eidooiers van het eiwit. Neem een sauspan, zet die au-bain-marie en klop de eidooiers los met een eetlepel witte balsamico-azijn en 20 cl wijn. Klop het mengsel tot een saus door er de gesmolten boter in kleine beetjes tegelijk aan toe te voegen.
Puree van bloemkool en broccoli. Was en verdeel beide groenten in roosjes. Stoom ze gaar in ongeveer 10 minuten. Pureer beide groenten tesamen met een paar lepels mascarpone. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bak de zalmmoten en kruid ze met peper, zout en vers gehakte dille. Dien op met verse bladspinazie, gewassen en geslonken in een hete pan met boter. Giet een beetje kookvocht af en kruid met peper en zout. Werk af met een paar lepels zure room. Van het winkelrek uiteraard.
Bereiding Ingrediënten
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige