gebakken zalm met
bloemkool-
broccolipuree
uipoeder
culinaire room
nootmuskaat
verse zalm
verse dille
bladspinazie
boter
peper & zout
De hollandaisesaus: smelt 100 gr boter. Splits
3 eidooiers van het eiwit. Neem een sauspan,
zet die au-bain-marie en klop de eidooiers los
met een eetlepel witte balsamico-azijn en 20 cl
wijn. Klop het mengsel tot een saus door er de
gesmolten boter in kleine beetjes tegelijk aan
toe te voegen.
Puree van bloemkool en broccoli. Was en
verdeel beide groenten in roosjes. Stoom ze
gaar in ongeveer 20 minuten. Pureer beide
groenten tezamen met een flesje room en een
ei. Breng op smaak met peper, zout, uipoeder
en nootmuskaat.
Bak de zalmmoten en kruid ze met peper,
zout en vers gehakte dille.
Dien op met verse bladspinazie, gewassen en
kort gebakken in een hete pan met boter. Kruid
met grof zeezout.
bloemkool
broccoli
boter
eieren
witte balsamico
witte wijn
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met zalm: