sesamoliewokolietomatenpureemirinmaïszetmeelpeper en zout
De saus. Maak een dik papje van een half flesje hoisinsaus aangelengd met water. Voeg toe: een tweetal eetlepels tomatenpuree en naar smaak zoete mirin, rijstazijn en sesamolie. Breng de saus aan de kook. Corrigeer tot de gewenste sausdikte met toevoeging van scheutjes water of net omgekeerd, in water opgelost maïszetmeel.Bak de zalmmoten in wokolie. Kruid ze met peper en zout.Was het lamsoor, verwijder de lange steeltjes en zwier de blaadjes droog in een slamolentje. Bak de groente kort in hete wokolie waaraan een scheutje sesamolie toegevoegd is. Een half minuutje is genoeg, het lamsoor moet beetgaar zijn. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.Op het bord. Meng de noedels en het gewokte lamsoor. Schep dit op de borden. Leg bovenop een stuk zalm. Oversaus de zalm en de noedels met hoisinsaus.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
De saus. Maak een dik papje van een half flesje hoisinsaus aangelengd met water. Voeg toe: een tweetal eetlepels tomatenpuree en naar smaak zoete mirin, rijstazijn en sesamolie. Breng de saus aan de kook. Corrigeer tot de gewenste sausdikte met toevoeging van scheutjes water of net omgekeerd, in water opgelost maïszetmeel.Bak de zalmmoten in wokolie. Kruid ze met peper en zout.Was het lamsoor, verwijder de lange steeltjes en zwier de blaadjes droog in een slamolentje. Bak de groente kort in hete wokolie waaraan een scheutje sesamolie toegevoegd is. Een half minuutje is genoeg, het lamsoor moet beetgaar zijn. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.Op het bord. Meng de noedels en het gewokte lamsoor. Schep dit op de borden. Leg bovenop een stuk zalm. Oversaus de zalm en de noedels met hoisinsaus.
sesamoliewokolietomatenpureemirinmaïszetmeelpeper en zout
verse zalmmotenlamsoornoedelshoisinsausrijstazijn
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!