zalm met lamsoor en hoisinsaus

zalm met lamsoor en hoisinsaus

sesamolie wokolie tomatenpuree mirin maïszetmeel peper en zout
De saus. Maak een dik papje van een half flesje hoisinsaus aangelengd met water. Voeg toe: een tweetal eetlepels tomatenpuree en naar smaak zoete mirin, rijstazijn en sesamolie. Breng de saus aan de kook. Corrigeer tot de gewenste sausdikte met toevoeging van scheutjes water of net omgekeerd, in water opgelost maïszetmeel. Bak de zalmmoten in wokolie. Kruid ze met peper en zout. Was het lamsoor, verwijder de lange steeltjes en zwier de blaadjes droog in een slamolentje. Bak de groente kort in hete wokolie waaraan een scheutje sesamolie toegevoegd is. Een half minuutje is genoeg, het lamsoor moet beetgaar zijn. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Op het bord. Meng de noedels en het gewokte lamsoor. Schep dit op de borden. Leg bovenop een stuk zalm. Oversaus de zalm en de noedels met hoisinsaus.
verse zalmmoten lamsoor noedels hoisinsaus rijstazijn
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

zalm met lamsoor

en hoisinsaus

De saus. Maak een dik papje van een half flesje hoisinsaus aangelengd met water. Voeg toe: een tweetal eetlepels tomatenpuree en naar smaak zoete mirin, rijstazijn en sesamolie. Breng de saus aan de kook. Corrigeer tot de gewenste sausdikte met toevoeging van scheutjes water of net omgekeerd, in water opgelost maïszetmeel. Bak de zalmmoten in wokolie. Kruid ze met peper en zout. Was het lamsoor, verwijder de lange steeltjes en zwier de blaadjes droog in een slamolentje. Bak de groente kort in hete wokolie waaraan een scheutje sesamolie toegevoegd is. Een half minuutje is genoeg, het lamsoor moet beetgaar zijn. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Op het bord. Meng de noedels en het gewokte lamsoor. Schep dit op de borden. Leg bovenop een stuk zalm. Oversaus de zalm en de noedels met hoisinsaus.
sesamolie wokolie tomatenpuree mirin maïszetmeel peper en zout
zalm met lamsoor en hoisinsaus
verse zalmmoten lamsoor noedels hoisinsaus rijstazijn
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 wilde zalm 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 lamsoor
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met zalm:
de              passie Creatief Koken kookvurige