menemen
ingrediënten - info trostomaten rode uien puntpaprika’s
Menemen is een Turks gerechtje, bedoeld als ontbijt maar het is ook prima geschikt om als lunch gegeten te worden. Het wordt traditioneel bereid en opgediend in gietijzeren pannetjes. De naam is afgeleid van een district in de Turkse provincie Izmir. Het gerechtje heeft waarschijnlijk een Griekse oorsprong, hoewel het recept vrij universeel is.

menemen

eieren peterselie peper en zout paprikapoeder olijfolie
Voorbereiding. Halveer de trostomaten en haal er de pitjes uit. Schil een puntpaprika met een dunschiller, haal er de zaadjes uit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Hak een grote rode ui in fijne stukjes. Bereiding. Bak de ui en de paprika beetgaar in wat olijfolie. Voeg de tomaatjes toe laat die zacht worden. Kruid met peper, zout en zacht paprikapoeder.
Klop twee eitjes los. Giet ze bij de groenten in het pannetje en roer alles kort om. Laat het pannetje nu op het vuur staan tot de eitjes gestold zijn. Op het bord. Zoals gezegd worden de pannetjes meestal gewoon op tafel gezet. Werk af met wat gehakte peterselie en geef er Turks brood bij.
Creatief Koken de              passie kookvurige

menemen

Bereiding
receptfiche receptfiche
Menemen is een Turks gerechtje, bedoeld als ontbijt maar het is ook prima geschikt om als lunch gegeten te worden. Het wordt traditioneel bereid en opgediend in gietijzeren pannetjes. De naam is afgeleid van een district in de Turkse provincie Izmir. Het gerechtje heeft waarschijnlijk een Griekse oorsprong, hoewel het recept vrij universeel is.
Voorbereiding. Halveer de trostomaten en haal er de pitjes uit. Schil een puntpaprika met een dunschiller, haal er de zaadjes uit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Hak een grote rode ui in fijne stukjes. Bereiding. Bak de ui en de paprika beetgaar in wat olijfolie. Voeg de tomaatjes toe laat die zacht worden. Kruid met peper, zout en zacht paprikapoeder.
Klop twee eitjes los. Giet ze bij de groenten in het pannetje en roer alles kort om. Laat het pannetje nu op het vuur staan tot de eitjes gestold zijn. Op het bord. Zoals gezegd worden de pannetjes meestal gewoon op tafel gezet. Werk af met wat gehakte peterselie en geef er Turks brood bij.
menemen Ingrediënten
ingrediënten - info trostomaten rode uien puntpaprika’s
eieren peterselie peper en zout paprikapoeder olijfolie
Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige