involtini di pollo con asparagi

involtini di pollo con asparagi

kippenbouillon olijfolie knoflook witte balsamico-azijn rode balsamicocrème gedroogde oregano gedroogde tijm peper en zout
Kippenrolletjes met groene asperges. Je zou het misschien niet onmiddellijk verwachten, maar ook in Italië staan asperges op het menu in de lente. Hier een eigen interpretatie van een klassieke bereiding met kipfilet en asperges als hoofdingrediënten.
Voorbereiding. Snijd het harde uiteinde van de stengels van de asperges af op een tweetal centimeter. Schil de asperges maar laat de top ervan heel. Halveer ze in het midden. Leg alle stukken asperge in een glazen schotel. Stoom ze twee minuutjes, droog en afgedekt in een microgolfoven op vol vermogen. Halveer een gekuist busseltje lente-uitjes in het midden van de stengels. Bak ze een tweetal minuutjes in olijfolie. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Spreid de kippendijfilets uit op het werkblad en klop ze zachtjes plat met een vleeshamer. Kruid de filets met peper, zout, gedroogde oregano en tijm. Strooi er royaal geraspte pecorino over. Maak pakketjes van een drietal aspergepunten en een gebakken lente-uitje opgerold in een schelletje gekookte Italiaanse ham. Leg op elke kipfilet een pakketje en rol ze strak op. Fixeer met keukengaren. Bereiding. Bak de kippenrolletjes in 30 minuten gaar in een oven voorverwarmd op 185°C. Verwijder dan de draadjes en bedek de rolletjes met schijfjes mozzarella. Dek de uiteinden van de asperges af met een velletje aluminiumfolie. Zet de oven op grillstand en zorg ervoor dat de kaas mooi kleurt.
kippenrolletjes met asperges in voorbereiding kippenrolletjes met asperges in voorbereiding 2 kippenrolletjes met asperges in voorbereiding 3 kippenrolletjes met asperges uit de oven
Maak de saus. Snijd de rest van de asperges in stukken. Bak ze samen met een paar geplette teentjes knoflook en een paar fijngesneden lente-uitjes in een pannetje met een lepel olijfolie. Voeg een flesje culinaire room toe en een blokje kippenbouillon zonder zout. Laat inkoken tot een gebonden sausje. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje witte balsamico-azijn. Op voorverwarmde borden. Een spiegel saus en een tweetal stuks involtini. Werk ‘artistiek’ af met druppels of streepjes rode balsamicocrème. In een écht Italiaans menu is deze hoofdschotel nu compleet. Maar naar onze eetgewoonten dienen we dit bord op met pasta, saffraancouscous of frietjes.
kippendijfilet gekookte Italiaanse ham groene asperges pecorino sneetjes mozzarella lente-uitjes culinaire room
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

involtini di pollo

con asparagi

Kippenrolletjes met groene asperges. Je zou het misschien niet onmiddellijk verwachten, maar ook in Italië staan asperges op het menu in de lente. Hier een eigen interpretatie van een klassieke bereiding met kipfilet en asperges als hoofdingrediënten.
kippenbouillon olijfolie knoflook witte balsamico-azijn rode balsamicocrème gedroogde oregano gedroogde tijm peper en zout
involtini di pollo con asparagi
Voorbereiding. Snijd het harde uiteinde van de stengels van de asperges af op een tweetal centimeter. Schil de asperges maar laat de top ervan heel. Halveer ze in het midden. Leg alle stukken asperge in een glazen schotel. Stoom ze twee minuutjes, droog en afgedekt in een microgolfoven op vol vermogen. Halveer een gekuist busseltje lente-uitjes in het midden van de stengels. Bak ze een tweetal minuutjes in olijfolie. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Spreid de kippendijfilets uit op het werkblad en klop ze zachtjes plat met een vleeshamer. Kruid de filets met peper, zout, gedroogde oregano en tijm. Strooi er royaal geraspte pecorino over. Maak pakketjes van een drietal aspergepunten en een gebakken lente-uitje opgerold in een schelletje gekookte Italiaanse ham. Leg op elke kipfilet een pakketje en rol ze strak op. Fixeer met keukengaren. Bereiding. Bak de kippenrolletjes in 30 minuten gaar in een oven voorverwarmd op 185°C. Verwijder dan de draadjes en bedek de rolletjes met schijfjes mozzarella. Dek de uiteinden van de asperges af met een velletje aluminiumfolie. Zet de oven op grillstand en zorg ervoor dat de kaas mooi kleurt.
kippendijfilet gekookte Italiaanse ham groene asperges pecorino sneetjes mozzarella lente-uitjes culinaire room
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 asperges
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
de              passie Creatief Koken kookvurige