pizza met chili con carne

cayennepeper koriander marjolein peper en zout tomatenpuree rode bonen maïskorrels peterselie
Chili con carne is eigen aan de Mexicaanse keuken. De combinatie ervan met pizza is niet echt ‘typisch’ voor die regio. Maar toch, verschillende Mexicaanse kook-websites hebben er wél een recept voor! Helemaal van de pot gerukt is het dus niet, als we deze pizza klasseren bij de Zuid-Amerikaanse keuken.
Neem een taartschepper en geef je tafelgenoten elk een voorgesneden stuk pizza met chili con carne. Werk af, zuiver voor het oog, met plukjes peterselie. Een beetje tabasco, chili- olie en/of chilisaus zorgt voor aanpassing aan het persoonlijke smakenpalet.
pizzadeeg pizzadeeg voor chili con carne pizza chili con carne pizza met chili con carne
zuiver rundsgehakt uien knoflook rode paprika’s zacht paprikapoeder komijn pizzabodem
De chili con carne. Bak zuiver rundsgehakt rul in olijfolie. Sauteer in een andere pan zeer fijngehakte ui, knoflook en rode paprika. Voeg beiden samen en doe er een kruidenmix bij van zacht paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, koriander, marjolein, peper en zout. Voeg er na een paar minuutjes een blik tomatenpuree aan toe en meng goed tot de bereiding een egaal rode kleur heeft. Laat even sudderen en doe er dan een blik rode bonen en een blik maïskorrels bij. Meng alles weer goed en laat het indien mogelijk een tijdje rusten om de smaken te mengen. Zorg ervoor dat de bereiding goed warm blijft tot verder gebruik. Pizzabodem. Klik hier voor het recept om zelf een pizzabodem te maken. Koop je een prefab-product, kies dan voor een dunne bodem. Rol de pizza uit op bakpapier. Bestuif met olijfoliespray en doorprik de bodem met een vork. Snijd het deeg in 8 spietjes, zodat de afgewerkte pizza straks vlotter op de borden kan geschept worden. Bak de bodem in tien tot twaalf minuutjes krokant in een voorverwarmde oven op 220°C op hete lucht. Blijf erbij en controleer de kleur. Afwerking. Haal de pizza op tijd uit de oven. Zet die nu op de grillstand. Bedek de pizzabodem met een papje van tomatenconcentraat, water en olijfolie. Schep daarop minstens een halve kilo chili con carne. Het mag écht een berg zijn. Let er wel op dat er minstens een rand van een tweetal centimeter chili-vrij blijft. Strooi naar believen geraspte gruyère of mozzarella over de pizza. Cheddar kan ook. Of alles gemengd is ook prima. Schuif de pizza kort onder de gril tot de kaas kleurt.
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

pizza met

chili con carne

De chili con carne. Bak zuiver rundsgehakt rul in olijfolie. Sauteer in een andere pan zeer fijngehakte ui, knoflook en rode paprika. Voeg beiden samen en doe er een kruidenmix bij van zacht paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, koriander, marjolein, peper en zout. Voeg er na een paar minuutjes een blik tomatenpuree aan toe en meng goed tot de bereiding een egaal rode kleur heeft. Laat even sudderen en doe er dan een blik rode bonen en een blik maïskorrels bij. Meng alles weer goed en laat het indien mogelijk een tijdje rusten om de smaken te mengen. Zorg ervoor dat de bereiding goed warm blijft tot verder gebruik. Pizzabodem. Klik hier voor het recept om zelf een pizzabodem te maken. Koop je een prefab-product, kies dan voor een dunne bodem. Rol de pizza uit op bakpapier. Bestuif met olijfoliespray en doorprik de bodem met een vork. Snijd het deeg in 8 spietjes, zodat de afgewerkte pizza straks vlotter op de borden kan geschept worden. Bak de bodem in tien tot twaalf minuutjes krokant in een voorverwarmde oven op 220°C op hete lucht. Blijf erbij en controleer de kleur. Afwerking. Haal de pizza op tijd uit de oven. Zet die nu op de grillstand. Bedek de pizzabodem met een papje van tomatenconcentraat, water en olijfolie. Schep daarop minstens een halve kilo chili con carne. Het mag écht een berg zijn. Let er wel op dat er minstens een rand van een tweetal centimeter chili-vrij blijft. Strooi naar believen geraspte gruyère of mozzarella over de pizza. Cheddar kan ook. Of alles gemengd is ook prima. Schuif de pizza kort onder de gril tot de kaas kleurt.
Chili con carne is eigen aan de Mexicaanse keuken. De combinatie ervan met pizza is niet echt ‘typisch’ voor die regio. Maar toch, verschillende Mexicaanse kook-websites hebben er wél een recept voor! Helemaal van de pot gerukt is het dus niet, als we deze pizza klasseren bij de Zuid- Amerikaanse keuken.
Neem een taartschepper en geef je tafelgenoten elk een voorgesneden stuk pizza met chili con carne. Werk af, zuiver voor het oog, met plukjes peterselie. Een beetje tabasco, chili-olie en/of chilisaus zorgt voor aanpassing aan het persoonlijke smakenpalet.
cayennepeper koriander marjolein peper en zout tomatenpuree rode bonen maïskorrels peterselie
zuiver rundsgehakt uien knoflook rode paprika’s zacht paprikapoeder komijn pizzabodem
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige