pizza met
chili con carne
De chili con carne. Bak zuiver rundsgehakt rul
in olijfolie. Sauteer in een andere pan zeer
fijngehakte ui, knoflook en rode paprika. Voeg
beiden samen en doe er een kruidenmix bij van
zacht paprikapoeder, komijnpoeder,
cayennepeper, koriander, marjolein, peper en
zout.
Voeg er na een paar minuutjes een blik
tomatenpuree aan toe en meng goed tot de
bereiding een egaal rode kleur heeft. Laat even
sudderen en doe er dan een blik rode bonen en
een blik maïskorrels bij. Meng alles weer goed
en laat het indien mogelijk een tijdje rusten om
de smaken te mengen. Zorg ervoor dat de
bereiding goed warm blijft tot verder gebruik.
Pizzabodem. Klik hier voor het recept om zelf
een pizzabodem te maken. Koop je een
prefab-product, kies dan voor een dunne
bodem. Rol de pizza uit op bakpapier. Bestuif
met olijfoliespray en doorprik de bodem met
een vork. Snijd het deeg in 8 spietjes, zodat de
afgewerkte pizza straks vlotter op de borden
kan geschept worden. Bak de bodem in tien tot
twaalf minuutjes krokant in een voorverwarmde
oven op 220°C op hete lucht. Blijf erbij en
controleer de kleur.
Afwerking. Haal de pizza op tijd uit de oven.
Zet die nu op de grillstand. Bedek de
pizzabodem met een papje van
tomatenconcentraat, water en olijfolie. Schep
daarop minstens een halve kilo chili con carne.
Het mag écht een berg zijn. Let er wel op dat er
minstens een rand van een tweetal centimeter
chili-vrij blijft. Strooi naar believen geraspte
gruyère of mozzarella over de pizza. Cheddar
kan ook. Of alles gemengd is ook prima. Schuif
de pizza kort onder de gril tot de kaas kleurt.
Chili con carne is eigen aan de Mexicaanse
keuken. De combinatie ervan met pizza is
niet echt ‘typisch’ voor die regio. Maar toch,
verschillende Mexicaanse kook-websites
hebben er wél een recept voor! Helemaal
van de pot gerukt is het dus niet, als we
deze pizza klasseren bij de Zuid-
Amerikaanse keuken.
Neem een taartschepper en geef je tafelgenoten
elk een voorgesneden stuk pizza met chili con
carne. Werk af, zuiver voor het oog, met plukjes
peterselie. Een beetje tabasco, chili-olie en/of
chilisaus zorgt voor aanpassing aan het
persoonlijke smakenpalet.
cayennepeper
koriander
marjolein
peper en zout
tomatenpuree
rode bonen
maïskorrels
peterselie
zuiver rundsgehakt
uien
knoflook
rode paprika’s
zacht paprikapoeder
komijn
pizzabodem
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: