lamsschouder
met sinaasappel
en saffraan
Snijd de uien in halve maantjes en plet de
knoflookteentjes.
Ze hoeven niet eerst gebakken te worden.
Snijd de ongeschilde courgettes in blokjes, de
wortelen op schijfjes en de puntpaprika’s in
repen. Pers het sap uit een tweetal
sinaasappelen. Doe dit alles in de tajine,
samen met een blik uitgelekte kekererwten en
een halve liter kalfsfond.
Bestuif de stukken lamsschouder met
vloeiende bloem, kruid met peper en zout en
bak ze rondom bruin in een hete pan met
olijfolie. Leg het vlees in de tajine.
vloeiende bloem
verse tomaten
tomatenconcentraat
ras-el-hanout
peper en zout
komijnpoeder
oregano
koriander
peterselie
kalfsfond
olijfolie
Breng de kruiding aan: neem een eetlepel ras-
el-hanout en twee potjes saffraanpoeder als
basis. Dan kan je, naar eigen smaak, extra
accenten geven met komijnpoeder,
korianderpoeder, oregano, peper en zout.
Voeg nog een paar eetlepels
tomatenconcentraat toe en meng de inhoud van
de tajine goed. Het vlees hoeft niet volledig
ondergedompeld te zijn. Gebruik je een
elektrisch apparaat zoals op foto, zet het dan op
maximum en laat 3 uur staan.
Vertrouw op je eigen ervaring voor de gaartijd
en temperatuur in een klassieke oven. Ik heb er
dus geen ervaring mee, maar zou gokken op 2
uur op 185°C.
Schil nog een sinaasappel, haal het witte vlies
eraf en verdeel in partjes. Haal het vel van een
tomaat, maak ze leeg en snijd het vruchtvlees
in reepjes. Pluk wat verse korianderblaadjes en
peterselie.
Voeg de sinaasappel en tomaat een kwartiertje
voor het einde van de kooktijd toe en de
koriander en peterselie net voor het opdienen.
lamsschouder
sinaasappelen
saffraan
uien
wortelen
courgette
knoflook
puntpaprika’s
kekererwten
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
meer recepten met lamsschouder :
kruimelpad:
meer recepten met vlees: