400 g maïsmeel 500 g water
Het maken van maïstortilla’s is een techniek die reeds door de Inca’s en de Maya’s toegepast werd. Het lijkt eenvoudig, maar er zijn toch een paar serieuse valkuilen. Het deeg is zeer breekbaar en moet dus uiterst voorzichtig in de pan gelegd worden. Maak ze zo plat mogelijk. Te dikke exemplaren zijn niet buigzaam genoeg om als taco’s te gebruiken, die je wil dubbelplooien. Je moet je pan niet té heet laten worden en geduld hebben tot de koek opbolt. En tenslotte, leg de afgewerkte exemplaren op een stapeltje tussen borden, zodat ze buigzamer worden.
Doe het maïsmeel in een kom. Voeg een beetje zout en een scheut olijfolie toe. Voeg met kleine hoeveelheden koud water toe en kneed tot een deegbal ontstaat. Het deeg mag vochtig, maar niet kleverig zijn. Snijd balletjes van het deeg, ter grootte van een golfballetje. Heb je geen tortillapers, leg dan een balletje tussen twee vellen bakpapier en druk het plat met een kookpot. Nu komt een lastig moment, want een ongebakken tortilla is enorm breekbaar. Verwijder één vel bakpapier en leg de tortilla op die kant in een droge hete koekenpan. Verwijder dan pas het andere vel. Laat een minuutje of twee staan. Schud de pan en keer de tortilla om. Hij is gaar als de koek begint op te blazen. Leg de afgewerkte tortilla’s onmiddellijk tussen 2 borden, zodat ze flexibel worden. De methode met de kookpot levert iets dikkere tortilla’s op. Staan ze regelmatig op jouw menu, overweeg dan toch de aanschaf van een specifieke pers, die veel dunnere exemplaren maakt.

tortilla’s

de              passie Creatief Koken kookvurige
zout olijfolie
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

tortilla’s

400 g maïsmeel 500 g water
Het maken van maïstortilla’s is een techniek die reeds door de Inca’s en de Maya’s toegepast werd. Het lijkt eenvoudig, maar er zijn toch een paar serieuse valkuilen. Het deeg is zeer breekbaar en moet dus uiterst voorzichtig in de pan gelegd worden. Maak ze zo plat mogelijk. Te dikke exemplaren zijn niet buigzaam genoeg om als taco’s te gebruiken, die je wil dubbelplooien. Je moet je pan niet té heet laten worden en geduld hebben tot de koek opbolt. En tenslotte, leg de afgewerkte exemplaren op een stapeltje tussen borden, zodat ze buigzamer worden.
Doe het maïsmeel in een kom. Voeg een beetje zout en een scheut olijfolie toe. Voeg met kleine hoeveelheden koud water toe en kneed tot een deegbal ontstaat. Het deeg mag vochtig, maar niet kleverig zijn. Snijd balletjes van het deeg, ter grootte van een golfballetje. Heb je geen tortillapers, leg dan een balletje tussen twee vellen bakpapier en druk het plat met een kookpot. Nu komt een lastig moment, want een ongebakken tortilla is enorm breekbaar. Verwijder één vel bakpapier en leg de tortilla op die kant in een droge hete koekenpan. Verwijder dan pas het andere vel. Laat een minuutje of twee staan. Schud de pan en keer de tortilla om. Hij is gaar als de koek begint op te blazen. Leg de afgewerkte tortilla’s onmiddellijk tussen 2 borden, zodat ze flexibel worden. De methode met de kookpot levert iets dikkere tortilla’s op. Staan ze regelmatig op jouw menu, overweeg dan toch de aanschaf van een specifieke pers, die veel dunnere exemplaren maakt.
Ingrediënten Bereiding
zout olijfolie
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
privacy beleid