Bestuif het vlees met bloem en bak het rondom bruin in olijfolie. Snijd de ui in halve maantjes en sauteer ze in wat olijfolie tot ze bijna kleuren. Snijd de rode paprika op ringetjes en hak het knoflook. Snijd de wortelen en de selder. Ontvel de tomaten, maak ze leeg en snijd ze in vier.Voeg nu de groenten, de kekererwten en het vlees samen in de tajine. Kruid met paprikapoeder, komijn, peper en zout. Giet er lamsfond bij en meng alles goed. Rooster de pijnboompitjes, maar hou ze apart.Laat 3 uur sudderen op zachte temperatuur. Dien op met couscousgraan, geroosterde pitjes en harissa. Werk af met gehakte peterselie.
tajine van lamsschouder
Koken met de tajine is gebruik maken van de originele ‘slowcooker’ van de Arabieren. Een tajine is speciaal ontworpen met een conisch deksel, dat de dampen terug doet neerslaan in het gerecht.Door het urenlang garen vermengen de smaken optimaal en wordt het vlees super mals en zacht.Lamsschouder is bij uitstek de vleessoort die in de Noord-Afrikaanse keuken in de tajine bereid wordt.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Bestuif het vlees met bloem en bak het rondom bruin in olijfolie. Snijd de ui in halve maantjes en sauteer ze in wat olijfolie tot ze bijna kleuren. Snijd de rode paprika op ringetjes en hak het knoflook. Snijd de wortelen en de selder. Ontvel de tomaten, maak ze leeg en snijd ze in vier.Voeg nu de groenten, de kekererwten en het vlees samen in de tajine. Kruid met paprikapoeder, komijn, peper en zout. Giet er lamsfond bij en meng alles goed. Rooster de pijnboompitjes, maar hou ze apart.Laat 3 uur sudderen op zachte temperatuur. Dien op met couscousgraan, geroosterde pitjes en harissa. Werk af met gehakte peterselie.
Koken met de tajine is gebruik maken van de originele ‘slowcooker’ van de Arabieren. Een tajine is speciaal ontworpen met een conisch deksel, dat de dampen terug doet neerslaan in het gerecht.Door het urenlang garen vermengen de smaken optimaal en wordt het vlees super mals en zacht.Lamsschouder is bij uitstek de vleessoort die in de Noord-Afrikaanse keuken in de tajine bereid wordt.
tomatenkekererwtenlamsfondpaprikapoederkomijnpeper en zoutpijnboompitjescouscousgraanharissapeterselie
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!