tajine van lamsschouder
Bestuif het vlees met bloem en bak het rondom bruin in olijfolie. Snijd de ui in halve maantjes en sauteer ze in wat olijfolie tot ze bijna kleuren. Snijd de rode paprika op ringetjes en hak het knoflook. Snijd de wortelen en de selder. Ontvel de tomaten, maak ze leeg en snijd ze in vier. Voeg nu de groenten, de kekererwten en het vlees samen in de tajine. Kruid met paprikapoeder, komijn, peper en zout. Giet er lamsfond bij en meng alles goed. Rooster de pijnboompitjes, maar hou ze apart. Laat 3 uur sudderen op zachte temperatuur. Dien op met couscousgraan, geroosterde pitjes en harissa. Werk af met gehakte peterselie.

tajine van lamsschouder

Koken met de tajine is gebruik maken van de originele ‘slowcooker’ van de Arabieren. Een tajine is speciaal ontworpen met een conisch deksel, dat de dampen terug doet neerslaan in het gerecht. Door het urenlang garen vermengen de smaken optimaal en wordt het vlees super mals en zacht. Lamsschouder is bij uitstek de vleessoort die in de Noord-Afrikaanse keuken in de tajine bereid wordt.
tomaten kekererwten lamsfond paprikapoeder komijn peper en zout pijnboompitjes couscousgraan harissa peterselie
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
lamsschouder vloeiende bloem olijfolie uien rode paprika knoflook wortelen selder

tajine van

lamsschouder

Bestuif het vlees met bloem en bak het rondom bruin in olijfolie. Snijd de ui in halve maantjes en sauteer ze in wat olijfolie tot ze bijna kleuren. Snijd de rode paprika op ringetjes en hak het knoflook. Snijd de wortelen en de selder. Ontvel de tomaten, maak ze leeg en snijd ze in vier. Voeg nu de groenten, de kekererwten en het vlees samen in de tajine. Kruid met paprikapoeder, komijn, peper en zout. Giet er lamsfond bij en meng alles goed. Rooster de pijnboompitjes, maar hou ze apart. Laat 3 uur sudderen op zachte temperatuur. Dien op met couscousgraan, geroosterde pitjes en harissa. Werk af met gehakte peterselie.
Koken met de tajine is gebruik maken van de originele ‘slowcooker’ van de Arabieren. Een tajine is speciaal ontworpen met een conisch deksel, dat de dampen terug doet neerslaan in het gerecht. Door het urenlang garen vermengen de smaken optimaal en wordt het vlees super mals en zacht. Lamsschouder is bij uitstek de vleessoort die in de Noord-Afrikaanse keuken in de tajine bereid wordt.
tomaten kekererwten lamsfond paprikapoeder komijn peper en zout pijnboompitjes couscousgraan harissa peterselie
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 wortelen 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 selder
selectie:
meer recepten met lamsschouder :
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 lamsvlees de              passie Creatief Koken kookvurige
lamsschouder vloeiende bloem olijfolie uien rode paprika knoflook wortelen selder