stifado
Indien gewenst kan je de stifado mengen met wat
verbrokkelde fetakaas.
Je kan het gerechtje opdienen met Griekse pasta of zoals
hier op foto, met ovenaardappeltjes en princesseboontjes.
kaneel
nootmuskaat
laurier
kruidnagel
komijn
Worcestershire
boter
vloeiende bloem
cayenne
feta
peper & zout
Doe alles over in een kasserol. Voeg kalfsfond toe tot het vlees
onderstaat.
Bereidingstijd: laat 1 ½ tot 2 uur sudderen op laag vuur. Kijk
en proef tussendoor of het vlees al gaar genoeg is.
Versnijd de runderlappen tot stoofvlees. Bestuif met vloeiende
bloem. Doe wat olijfolie in een pan en bak het vlees op matig
vuur rondom aan.
Giet er rode wijnazijn en rode wijn bij en laat 2 tot 3 minuten
zachtjes pruttelen. Voeg geperst knoflook, gesnipperde
sjalotjes, tomaten uit blik, tomatenpuree en een scheutje
Worcestershire sauce toe. Voeg al roerende de kruiden toe:
laurier, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, komijn,
cayennepeper, peper en zout.
ingrediënten - info
runderlappen
olijfolie
knoflook
blik tomatenblokjes
tomatenpuree
gedroogde tomaten
sjalotjes
rode wijn
rode wijnazijn
kalfsfond