stifado met lamsschouder

stifado met lamsschouder

Stifado is een traditioneel Grieks gerecht dat bestaat uit gestoofd vlees met uien, rode wijn en tomaten. Het werd oorspronkelijk gemaakt met konijn. Maar het kan ook perfect met rundsvlees, varkensvlees, lamsvlees of zelfs geitenvlees. Het gerecht zou geïntroduceerd zijn in Griekenland tijdens de Venetiaanse bezetting van Kreta in de 13e eeuw. Het is een voedzaam gerecht, ideaal voor koude winterdagen.
piment tomaten uit blik tomatenpuree balsamico rode wijn kalfsfond honing komijn oregano koriander peterselie
Enkele ingrediënten van stifado versneden lamsschouder voor de stifado Grieks stoofpotje - stifado
Breng verder op smaak met een scheut honing, een theelepeltje komijnpoeder, oregano en koriander. Vul verder aan met kalfsfond tot het vlees volledig ondergedompeld is. Zet het deksel op de pot en laat minstens 2 uur sudderen, waarvan het laatste half uur zonder deksel. Controleer of het vlees boterzacht geworden is en klaar om op te dienen. Werk af met plukjes peterselie en serveer met Griekse pasta (orzo) of met stokbrood, feta en een Griekse salade.
Vraag aan je slager om een volledige lamsschouder te versnijden tot grote stukken stoofvlees met het bot er nog aan. Bestuif het lamsvlees met vloeiende bloem en schroei het langs alle kanten dicht in olijfolie in een pan. Leg het vlees in een diepe kasserol. Pel een tiental sjalotjes en zorg ervoor dat ze niet ingesneden worden. Roerbak ze in de pan waarin het vlees gebakken is tot ze glazig worden. Voeg een halve bol gepelde maar niet geplette knoflookteentjes toe en laat die even meebakken. Schep de bereiding bij het vlees. Voeg vervolgens toe: een paar takjes rozemarijn, twee blaadjes laurier, een kaneelstokje, een paar stuks kruidnagel, een paar jeneverbessen, een mespuntje piment, een blikje tomatenpuree, een borrelglas balsamico, een groot blik tomatenblokjes en evenveel rode wijn.
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
lamsschouder vloeiende bloem olijfolie sjalotjes knoflook rozemarijn laurier kaneelstokje kruidnagel jeneverbessen

stifado

met lamsschouder

Vraag aan je slager om een volledige lamsschouder te versnijden tot grote stukken stoofvlees met het bot er nog aan. Bestuif het lamsvlees met vloeiende bloem en schroei het langs alle kanten dicht in olijfolie in een pan. Leg het vlees in een diepe kasserol. Pel een tiental sjalotjes en zorg ervoor dat ze niet ingesneden worden. Roerbak ze in de pan waarin het vlees gebakken is tot ze glazig worden. Voeg een halve bol gepelde maar niet geplette knoflookteentjes toe en laat die even meebakken. Schep de bereiding bij het vlees. Voeg vervolgens toe: een paar takjes rozemarijn, twee blaadjes laurier, een kaneelstokje, een paar stuks kruidnagel, een paar jeneverbessen, een mespuntje piment, een blikje tomatenpuree, een borrelglas balsamico, een groot blik tomatenblokjes en evenveel rode wijn.
Stifado is een traditioneel Grieks gerecht dat bestaat uit gestoofd vlees met uien, rode wijn en tomaten. Het werd oorspronkelijk gemaakt met konijn. Maar het kan ook perfect met rundsvlees, varkensvlees, lamsvlees of zelfs geitenvlees. Het gerecht zou geïntroduceerd zijn in Griekenland tijdens de Venetiaanse bezetting van Kreta in de 13e eeuw. Het is een voedzaam gerecht, ideaal voor koude winterdagen.
piment tomaten uit blik tomatenpuree balsamico rode wijn kalfsfond honing komijn oregano koriander peterselie
Breng verder op smaak met een scheut honing, een theelepeltje komijnpoeder, oregano en koriander. Vul verder aan met kalfsfond tot het vlees volledig ondergedompeld is. Zet het deksel op de pot en laat minstens 2 uur sudderen, waarvan het laatste half uur zonder deksel. Controleer of het vlees boterzacht geworden is en klaar om op te dienen. Werk af met plukjes peterselie en serveer met Griekse pasta (orzo) of met stokbrood, feta en een Griekse salade.
Enkele ingrediënten van stifado versneden lamsschouder voor de stifado Grieks stoofpotje - stifado INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 lamsvlees
selectie:
meer recepten met lamsschouder :
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige
lamsschouder vloeiende bloem olijfolie sjalotjes knoflook rozemarijn laurier kaneelstokje kruidnagel jeneverbessen