zigeunerschnitzel met ajvarsaus

boter ajvar uien augurkjes knoflook courgette krieltjes peterselie zure room
Op en top een gerechtje met Oost-Europese allures. Hier worden de schnitzels niet begeleid van een klassieke ‘zigeunersaus’, maar van een opgepimpte ajvar. De ingrediënten van de zigeunersaus die in de ajvar ontbreken, worden eraan toegevoegd.
zigeunerschnitzel met ajvarsaus
kalfslapjes peper en zout knoflookpoeder zacht paprikapoeder vloeiende bloem eieren paneermeel geklaarde boter
De schnitzels. Spreid de kalfslapjes open op het werkblad. Bedek ze met een velletje bakpapier en sla ze -voorzichtig- plat met een vleeshamer. Maak naar eigen inzicht wat de hoeveelheden betreft, een mengeling van peper, zout, knoflookpoeder en zacht paprikapoeder. Test de smaak even uit en pas de verhoudingen aan indien nodig. Wentel de kalfslapjes in deze kruidenmix en druk goed aan. Leg ze op een dienbord, dek af en laat ze een uurtje droog marineren in de koelkast. Paneer de schnitzels. Bestuif ze eerst met vloeiende bloem, haal ze door losgeklopt ei en vervolgens door een kommetje met paneermeel. Maak geklaarde boter. Bak er de schnitzels in net voor het opdienen.
Zigeunersaus op basis van ajvar. Maak eerst je verse ajvar of gebruik een bokaaltje uit de winkel. Snipper een zoete ui en een paar teentjes knoflook in de blender. Stoof ze glazig in wat boter. Snijd een paar ingemaakte augurkjes in blokjes. Meng met de gestoofde ui met knoflook en schep er een flinke portie ajvar bij. Meng met een scheutje azijn van de augurkjes. Breng op smaak met zacht paprikapoeder. Warm de saus op, laat kort doorkoken en houd ze daarna op serveer- temperatuur. Andere bereidingen. Kuis en snijd een paar courgettes in schijven van een centimeter dik. Kruid ze met peper en zout en bak ze tot gaar in een grillpan. Was een portie krieltjes. Maak ze klaar in de frituurpan, in twee keer zoals je doet met frietjes. Op het bord. Een schnitzel met daarnaast een flinke schep zigeunersaus, krieltjes en gegrilde courgettes. Werk af met een toefje zure room en plukjes peterselie.
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

zigeunerschnitzel

met ajvarsaus

De schnitzels. Spreid de kalfslapjes open op het werkblad. Bedek ze met een velletje bakpapier en sla ze -voorzichtig- plat met een vleeshamer. Maak naar eigen inzicht wat de hoeveelheden betreft, een mengeling van peper, zout, knoflookpoeder en zacht paprikapoeder. Test de smaak even uit en pas de verhoudingen aan indien nodig. Wentel de kalfslapjes in deze kruidenmix en druk goed aan. Leg ze op een dienbord, dek af en laat ze een uurtje droog marineren in de koelkast. Paneer de schnitzels. Bestuif ze eerst met vloeiende bloem, haal ze door losgeklopt ei en vervolgens door een kommetje met paneermeel. Maak geklaarde boter. Bak er de schnitzels in net voor het opdienen.
boter ajvar uien augurkjes knoflook courgette krieltjes peterselie zure room
Op en top een gerechtje met Oost-Europese allures. Hier worden de schnitzels niet begeleid van een klassieke ‘zigeunersaus’, maar van een opgepimpte ajvar. De ingrediënten van de zigeunersaus die in de ajvar ontbreken, worden eraan toegevoegd.
Zigeunersaus op basis van ajvar. Maak eerst je verse ajvar of gebruik een bokaaltje uit de winkel. Snipper een zoete ui en een paar teentjes knoflook in de blender. Stoof ze glazig in wat boter. Snijd een paar ingemaakte augurkjes in blokjes. Meng met de gestoofde ui met knoflook en schep er een flinke portie ajvar bij. Meng met een scheutje azijn van de augurkjes. Breng op smaak met zacht paprikapoeder. Warm de saus op, laat kort doorkoken en houd ze daarna op serveer-temperatuur. Andere bereidingen. Kuis en snijd een paar courgettes in schijven van een centimeter dik. Kruid ze met peper en zout en bak ze tot gaar in een grillpan. Was een portie krieltjes. Maak ze klaar in de frituurpan, in twee keer zoals je doet met frietjes. Op het bord. Een schnitzel met daarnaast een flinke schep zigeunersaus, krieltjes en gegrilde courgettes. Werk af met een toefje zure room en plukjes peterselie.
kalfslapjes peper en zout knoflookpoeder zacht paprikapoeder vloeiende bloem eieren paneermeel geklaarde boter
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept courgettes  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 knoflook (verse)  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
meer recepten met kalfslapjes:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige