ajvar
peper en zout
gerookte
paprikapoeder
olijfolie
suiker
azijn
olijfolie
Schil de aubergines, snijd ze in plakjes en bak
ze tot ze gaar zijn. Schep de paprika's en de
aubergines in een kookpotje en pureer met een
staafmixer.
Schep het mengsel in een brede pan met wat
olijfolie. Voeg wat azijn toe en eventueel een
snuifje kristalsuiker. Breng op smaak met
peper, zout en gerookte paprikapoeder. Laat
inkoken op laag vuur tot de gewenste dikte
bereikt is.
Ajvar is een van oorsprong een saus uit
Noord-Macedonië. In de hele Balkan en zelfs
tot in Turkije wordt dit sausje op basis van
paprika, aubergine en knoflook geserveerd,
vooral bij vleesgerechten. De groenten
worden in principe geroosterd en daarna
gestoofd. Een omslachtige procedure die in
dit recept tot een minimum herleid wordt.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
Schil de puntpaprika’s met een dunschiller.
Halveer en verwijder de zaadjes en de
zaadlijsten. Snijd de paprika's in stukken en bak
ze gaar in wat olijfolie met een paar geplette
teentjes knoflook en een half gesnipperd
Spaans pepertje.
rode puntpaprika’s
aubergines
knoflook
Spaans pepertje