ajvar

peper en zout gerookte paprikapoeder olijfolie suiker azijn olijfolie
Schil de aubergines, snijd ze in plakjes en bak ze tot ze gaar zijn. Schep de paprika's en de aubergines in een kookpotje en pureer met een staafmixer. Schep het mengsel in een brede pan met wat olijfolie. Voeg wat azijn toe en eventueel een snuifje kristalsuiker. Breng op smaak met peper, zout en gerookte paprikapoeder. Laat inkoken op laag vuur tot de gewenste dikte bereikt is.
Ajvar is een van oorsprong een saus uit Noord- Macedonië. In de hele Balkan en zelfs tot in Turkije wordt dit sausje op basis van paprika, aubergine en knoflook geserveerd, vooral bij vleesgerechten. De groenten worden in principe geroosterd en daarna gestoofd. Een omslachtige procedure die in dit recept tot een minimum herleid wordt.
ajvar
Schil de puntpaprika’s met een dunschiller. Halveer en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de paprika's in stukken en bak ze gaar in wat olijfolie met een paar geplette teentjes knoflook en een half gesnipperd Spaans pepertje.
Creatief Koken de              passie kookvurige
rode puntpaprika’s aubergines knoflook Spaans pepertje
print

ajvar

peper en zout gerookte paprikapoeder olijfolie suiker azijn olijfolie
Schil de aubergines, snijd ze in plakjes en bak ze tot ze gaar zijn. Schep de paprika's en de aubergines in een kookpotje en pureer met een staafmixer. Schep het mengsel in een brede pan met wat olijfolie. Voeg wat azijn toe en eventueel een snuifje kristalsuiker. Breng op smaak met peper, zout en gerookte paprikapoeder. Laat inkoken op laag vuur tot de gewenste dikte bereikt is.
Ajvar is een van oorsprong een saus uit Noord-Macedonië. In de hele Balkan en zelfs tot in Turkije wordt dit sausje op basis van paprika, aubergine en knoflook geserveerd, vooral bij vleesgerechten. De groenten worden in principe geroosterd en daarna gestoofd. Een omslachtige procedure die in dit recept tot een minimum herleid wordt.
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's knoflook (verse)  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 aubergines  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
Schil de puntpaprika’s met een dunschiller. Halveer en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de paprika's in stukken en bak ze gaar in wat olijfolie met een paar geplette teentjes knoflook en een half gesnipperd Spaans pepertje.
de              passie Creatief Koken kookvurige
rode puntpaprika’s aubergines knoflook Spaans pepertje