jambalaya met reuze gamba’s

tijgergamba’s reuze gamba’s arborio rijst kippenbouillon peterselie lente-uitjes olijfolie peper en zout cajun kruidenmix
Maak een sofritto van rode uien, paprika’s en bleekselder. Dat betekent: snijd deze groenten fijn en meng ze. Gebruik paprika’s van verschillende kleur. Voeg een bol gepelde knoflookteentjes toe die je eerst door de lookpers haalt. De hoeveelheid aan groente mag vrij groot zijn in verhouding tot de hoeveelheid rijst. De rijst mag niet overwegen in het eindresultaat dat op je bord komt. Bak de groentemengeling in olie. Zet warm weg. Kies voor rijst die geschikt is voor paella en risotto. Reken op ongeveer 50 à 75 gram rijst per persoon. Bak de rijstkorrels in wat olijfolie. Voeg een paar pollepels warme kippenbouillon toe er roer om. Blijf dit herhalen zoals je doet bij het bereiden van een risotto. Voeg na een paar minuutjes opgewarmde tomatenpulp uit blik toe. Kruid naar smaak met cajun kruidenmix. Roer om. Vul verder aan met kippenbouillon tot de rijst gaar is en de bereiding smeuïg, maar niet nat. Meng met de gestoofde sofritto, roer om en laat nog een paar minuutjes sudderen. Controleer de kruiding en corrigeer indien nodig. Houd de bereiding op serveertemperatuur. Ontdoe een portie tijgergarnalen van hun pantser en verwijder het darmkanaal. Reken op een vijftal stuks per persoon. Pocheer de garnalen in de rest van de kippenbouillon die je voor de rijst gebruikt hebt. Haal ze uit de bouillon als ze mooi roze en gaar zijn en meng ze onder de rijst. Snijd een rookworst op schijven. In dit gerecht heb ik gekozen voor kippenworst, wat het eindresultaat iets minder pikant maakt. Bak de schijven in olijfolie en voeg ze uitgelekt bij de rijst. Snijd ontvelde kippendijen en kippenwit in grote stukken. Kruid ze met kipkruidenmix en bak ze rondom bruin. Verminder het
ingrediënten - info rode uien bleekselder knoflook paprika’s (veelkleurige) tomaten uit blik kippenwit rookworst kipkruidenmix
Jambalaya is een rijstschotel die ontstaan is in de cajun keuken van New Orleans, Louisiana. De Cajun is een etnische bevolkingsgroep van uitgeweken Franse Canadezen die zich in Zuid-Louisiana vestigden. Het gerecht gelijkt op een Spaanse paella, maar de kruidenmix is verschillend. Er zijn talrijke varianten, maar de basis van elke jambalaya is: een groentemix van bleekselder, paprika’s en uien. Met de rijst worden rookworst, gebakken kip en gamba’s gemengd. In de creoolse variant gaan er tomaten bij. Perfect gerecht om in openlucht te maken, waarbij vlees en zeevruchten op de plancha gegrild worden voor ze in de rijst verdwijnen.
vuur, schep er een pollepel kippenbouillon bij, dek af en laat de stukken kip nog een 20 minuutjes sudderen tot ze gaar zijn. Meng ze met de rest van de bereiding. Knip de rug open van de reuze gamba’s, knip de poten en sprieten eraf en verwijder het darmkanaal. Bak de gamba’s in een mengsel van olijfolie, geperst knoflook en gehakte peterselie. Schep de jambalaya in een brede paellapan. Werkt af met ontvelde tomatenblokjes, plukjes peterselie en op ringetjes gesneden lente-uitjes. Leg bovenop de reuze gamba’s en dien op.
jambalaya met reuze gamba’s jambalaya met reuze gamba’s
Creatief Koken de              passie kookvurige

jambalaya met

reuze gamba’s

Bereiding
Maak een sofritto van rode uien, paprika’s en bleekselder. Dat betekent: snijd deze groenten fijn en meng ze. Gebruik paprika’s van verschillende kleur. Voeg een bol gepelde knoflookteentjes toe die je eerst door de lookpers haalt. De hoeveelheid aan groente mag vrij groot zijn in verhouding tot de hoeveelheid rijst. De rijst mag niet overwegen in het eindresultaat dat op je bord komt. Bak de groentemengeling in olie. Zet warm weg. Kies voor rijst die geschikt is voor paella en risotto. Reken op ongeveer 50 à 75 gram rijst per persoon. Bak de rijstkorrels in wat olijfolie. Voeg een paar pollepels warme kippenbouillon toe er roer om. Blijf dit herhalen zoals je doet bij het bereiden van een risotto. Voeg na een paar minuutjes opgewarmde tomatenpulp uit blik toe. Kruid naar smaak met cajun kruidenmix. Roer om. Vul verder aan met kippenbouillon tot de rijst gaar is en de bereiding smeuïg, maar niet nat. Meng met de gestoofde sofritto, roer om en laat nog een paar minuutjes sudderen. Controleer de kruiding en corrigeer indien nodig. Houd de bereiding op serveertemperatuur. Ontdoe een portie tijgergarnalen van hun pantser en verwijder het darmkanaal. Reken op een vijftal stuks per persoon. Pocheer de garnalen in de rest van de kippenbouillon die je voor de rijst gebruikt hebt. Haal ze uit de bouillon als ze mooi roze en gaar zijn en meng ze onder de rijst. Snijd een rookworst op schijven. In dit gerecht heb ik gekozen voor kippenworst, wat het eindresultaat iets minder pikant maakt. Bak de schijven in olijfolie en voeg ze uitgelekt bij de rijst. Snijd ontvelde kippendijen en kippenwit in grote stukken. Kruid ze met kipkruidenmix en bak ze rondom bruin. Verminder het
Ingrediënten
ingrediënten - info rode uien bleekselder knoflook paprika’s (veelkleurige) tomaten uit blik kippenwit rookworst kipkruidenmix
tijgergamba’s reuze gamba’s arborio rijst kippenbouillon peterselie lente-uitjes olijfolie peper en zout cajun kruidenmix
Jambalaya is een rijstschotel die ontstaan is in de cajun keuken van New Orleans, Louisiana. De Cajun is een etnische bevolkingsgroep van uitgeweken Franse Canadezen die zich in Zuid-Louisiana vestigden. Het gerecht gelijkt op een Spaanse paella, maar de kruidenmix is verschillend. Er zijn talrijke varianten, maar de basis van elke jambalaya is: een groentemix van bleekselder, paprika’s en uien. Met de rijst worden rookworst, gebakken kip en gamba’s gemengd. In de creoolse variant gaan er tomaten bij. Perfect gerecht om in openlucht te maken, waarbij vlees en zeevruchten op de plancha gegrild worden voor ze in de rijst verdwijnen.
vuur, schep er een pollepel kippenbouillon bij, dek af en laat de stukken kip nog een 20 minuutjes sudderen tot ze gaar zijn. Meng ze met de rest van de bereiding. Knip de rug open van de reuze gamba’s, knip de poten en sprieten eraf en verwijder het darmkanaal. Bak de gamba’s in een mengsel van olijfolie, geperst knoflook en gehakte peterselie. Schep de jambalaya in een brede paellapan. Werkt af met ontvelde tomatenblokjes, plukjes peterselie en op ringetjes gesneden lente-uitjes. Leg bovenop de reuze gamba’s en dien op.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige