spaghetti alla Costiera Amalfitana
ingrediënten - info knoflook platte peterselie salie gedroogde tomaatjes
De saus. Hak een paar knoflookteentjes in fijne stukjes. Haal de peterselieblaadjes van de steeltjes. Bewaar een paar mooie blaadjes. Hak de rest fijn. Snipper een paar blaadjes salie, gedroogde tomaatjes op olie en één verse peperoncino. Roerbak deze bereiding kort in een paar eetlepels olijfolie. Voeg gesneden ansjovis uit een bokaal toe samen met de olie ervan. Bewaar een paar volledige ansjovisfilets voor de afwerking.

spaghetti alla Costiera Amalfitana

Amalfi is een stad aan de Italiaanse kust in de provincie Salerno in de regio Campanië. Op culinair vlak spelen vis en zeevruchten er een belangrijke rol. Van deze pasta all’ Amalfitana bestaan zeer vele varianten, maar ze hebben één ding gemeen: vis en/of zeevruchten worden erin verwerkt.
Kook de spaghetti al dente zonder toevoeging van zout. Laat uitlekken en meng met de saus. Werk af met wat plukjes peterselie en geschaafde pecorino. Leg nog een paar volledige ansjovisfilets op het bord.
peperoncino olijfolie ansjovisfilets volkoren spaghetti pecorino
Creatief Koken de              passie kookvurige

spaghetti alla

costiera Amalfitana

ingrediënten - info knoflook platte peterselie salie gedroogde tomaatjes
De saus. Hak een paar knoflookteentjes in fijne stukjes. Haal de peterselieblaadjes van de steeltjes. Bewaar een paar mooie blaadjes. Hak de rest fijn. Snipper een paar blaadjes salie, gedroogde tomaatjes op olie en één verse peperoncino. Roerbak deze bereiding kort in een paar eetlepels olijfolie. Voeg gesneden ansjovis uit een bokaal toe samen met de olie ervan. Bewaar een paar volledige ansjovisfilets voor de afwerking.
Amalfi is een stad aan de Italiaanse kust in de provincie Salerno in de regio Campanië. Op culinair vlak spelen vis en zeevruchten er een belangrijke rol. Van deze pasta all’ Amalfitana bestaan zeer vele varianten, maar ze hebben één ding gemeen: vis en/of zeevruchten worden erin verwerkt.
Ingrediënten Bereiding
Kook de spaghetti al dente zonder toevoeging van zout. Laat uitlekken en meng met de saus. Werk af met wat plukjes peterselie en geschaafde pecorino. Leg nog een paar volledige ansjovisfilets op het bord.
peperoncino olijfolie ansjovisfilets volkoren spaghetti pecorino
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige