spaghetti alla
costiera Amalfitana
De saus. Hak een paar knoflookteentjes in
fijne stukjes. Haal de peterselieblaadjes van
de steeltjes. Bewaar een paar mooie
blaadjes. Hak de rest fijn. Snipper een paar
blaadjes salie, gedroogde tomaatjes op olie
en één verse peperoncino.
Roerbak deze bereiding kort in een paar
eetlepels olijfolie. Voeg gesneden ansjovis
uit een bokaal toe samen met de olie ervan.
Bewaar een paar volledige ansjovisfilets
voor de afwerking.
Amalfi is een stad aan de Italiaanse kust in
de provincie Salerno in de regio Campanië.
Op culinair vlak spelen vis en zeevruchten er
een belangrijke rol.
Van deze pasta all’ Amalfitana bestaan zeer
vele varianten, maar ze hebben één ding
gemeen: vis en/of zeevruchten worden erin
verwerkt.
Kook de spaghetti al dente zonder toevoeging
van zout. Laat uitlekken en meng met de saus.
Werk af met wat plukjes peterselie en
geschaafde pecorino. Leg nog een paar
volledige ansjovisfilets op het bord.
knoflook
platte peterselie
salie
gedroogde tomaatjes
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: