courgettebloemen in pancetta
ingrediënten - info courgettebloemen ricotta
De bloemen. Borstel de bloemen schoon en verwijder de stamper. Meng de ricotta met geraspte parmezaan. Breng op smaak met peper en zout. Schep een paar koffielepeltjes van de bereiding in de opengeplooide bloemen. Plooi de bloemen nu voorzichtig dicht. Wikkel de gevulde bloemen in flinterfun gesneden plakjes pancetta. Bak ze rondom goudbruin in een antikleefpan met een beetje olijfolie.

courgettebloemen in pancetta

Voor wie zelf courgettes kweekt: gooi de bloemen niet weg, gebruik ze in de keuken. Bij ons zijn ze moeilijk te vinden in de winkel. Let op de kwaliteit, de bloemkelk moet stevig zijn, zonder slappe bloemblaadjes.
parmezaan peper en zout pancetta olijfolie
Dien op als borrelhapje met een schijjfje citroen.
Creatief Koken de              passie kookvurige print

courgettebloemen

in pancetta

ingrediënten - info courgettebloemen ricotta
De bloemen. Borstel de bloemen schoon en verwijder de stamper. Meng de ricotta met geraspte parmezaan. Breng op smaak met peper en zout. Schep een paar koffielepeltjes van de bereiding in de opengeplooide bloemen. Plooi de bloemen nu voorzichtig dicht. Wikkel de gevulde bloemen in flinterfun gesneden plakjes pancetta. Bak ze rondom goudbruin in een antikleefpan met een beetje olijfolie.
Voor wie zelf courgettes kweekt: gooi de bloemen niet weg, gebruik ze in de keuken. Bij ons zijn ze moeilijk te vinden in de winkel. Let op de kwaliteit, de bloemkelk moet stevig zijn, zonder slappe bloemblaadjes.
Ingrediënten Bereiding
parmezaan peper en zout pancetta olijfolie
courgettebloemen in pancetta 2
Dien op als borrelhapje met een schijjfje citroen.
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige