coregone uit het
meer van Bolsena
Bak de gekuiste vis een paar minuten aan
beide kanten in een beetje olijfolie met geplet
knoflook.
Doe er dan een scheut witte wijn bij,
gedroogde Romeinse munt (of gewone munt),
peterselie, kappertjes en het sap van een
halve citroen. Breng op smaak met peper en
zout.
Coregone of houting, behoort tot de
zalmachtigen en is familie van de forel.
Deze witte vis (Coregonus Linnaeus) leeft in
meren.
In Capodimonte, stadje aan het meer van
Bolsena (Italië) is er in augustus het feest
van de coregone, een toeristisch
evenement.
Dit is een hoofdschotel (secondi) en wordt dus
zo opgediend, met een keuze uit bijgerechtjes.
Hier is dat een salade van tomaatjes.
peterselie
knoflook
kappertjes
citroen
olijfolie
peper & zout
coregone
(te vervangen door
forel)
witte wijn
gedroogde munt
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
soortgelijk gerecht:
meer recepten met vis en zeevruchten: