coregone uit het meer van Bolsena
Coregone of houting, behoort tot de zalmachtigen en is familie van de forel. Deze witte vis (Coregonus Linnaeus) leeft in meren. In Capodimonte, stadje aan het meer van Bolsena (Italië) is er in augustus het feest van de coregone, een toeristisch evenement.

coregone uit het meer van Bolsena

Bak de gekuiste vis een paar minuten aan beide kanten in een beetje olijfolie met geplet knoflook. Doe er dan een scheut witte wijn bij, gedroogde Romeinse munt (of gewone munt), peterselie, kappertjes en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout.
Dit is een hoofdschotel (secondi) en wordt dus zo opgediend, met een keuze uit bijgerechtjes. Hier is dat een salade van tomaatjes.
peterselie knoflook kappertjes citroen olijfolie peper & zout
coregone (te vervangen door forel) witte wijn gedroogde munt
Creatief Koken de              passie kookvurige print

coregone uit het

meer van Bolsena

Bak de gekuiste vis een paar minuten aan beide kanten in een beetje olijfolie met geplet knoflook. Doe er dan een scheut witte wijn bij, gedroogde Romeinse munt (of gewone munt), peterselie, kappertjes en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout.
Coregone of houting, behoort tot de zalmachtigen en is familie van de forel. Deze witte vis (Coregonus Linnaeus) leeft in meren. In Capodimonte, stadje aan het meer van Bolsena (Italië) is er in augustus het feest van de coregone, een toeristisch evenement.
Dit is een hoofdschotel (secondi) en wordt dus zo opgediend, met een keuze uit bijgerechtjes. Hier is dat een salade van tomaatjes.
peterselie knoflook kappertjes citroen olijfolie peper & zout
coregone (te vervangen door forel) witte wijn gedroogde munt
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 coregone
soortgelijk gerecht:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige