Maak de saus: hak verse oregano, platte peterselie, augurkjes, knoflook, limoensap en ansjovis met olie fijn tot een koude groen saus.Vul de buikholte van de houting met salie. Bak de vis een paar minuutjes aan beide zijden in olijfolie.Werk op het bord af met de koude saus, kappertjes en schijfjes limoen. Je kan hierbij gegrilde aubergine of courgette met ui en knoflook serveren.
coregone con salsa verde
houting met groene saus
Houting is in onze streken moeilijk te vinden in de winkel. Je kan het visje in dit recept perfect vervangen door ‘gewone’ forel.Aan het Italiaanse meer van Bolsena zit coregone wél in het reguliere aanbod van viswinkels en supermarkten.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Maak de saus: hak verse oregano, platte peterselie, augurkjes, knoflook, limoensap en ansjovis met olie fijn tot een koude groen saus.Vul de buikholte van de houting met salie. Bak de vis een paar minuutjes aan beide zijden in olijfolie.Werk op het bord af met de koude saus, kappertjes en schijfjes limoen. Je kan hierbij gegrilde aubergine of courgette met ui en knoflook serveren.
Houting is in onze streken moeilijk te vinden in de winkel. Je kan het visje in dit recept perfect vervangen door ‘gewone’ forel.Aan het Italiaanse meer van Bolsena zit coregone wél in het reguliere aanbod van viswinkels en supermarkten.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!