Kook de fettuccine al dente, giet af, meng met een scheut olijfolie en bewaar op temperatuur. Bak de mix van afgeborstelde bospaddenstoelen met geplette gekookte kastanjes, geplette gepelde knoflookteentjes en in kleine dobbelsteentjes gesneden en krokant gebakken ontvet spek. Laat wat truffelschaafsel meebakken in de pan. Meng deze bereiding met de pasta, breng terug op temperatuur indien nodig en presenteer in diepe borden met geschaafde parmezaan.Werk indien gewenst af met wat gesnipperde peterselie.
fettuccine met kastanjes en bospaddenstoelen
Veel ‘herfstiger’ dan dit kan het niet. De fettucine, gemaakt met kastanjemeel geeft nog een extra toetst aan deze heerlijke pastaschotel.Het gebruik van kastanjemeel als grondstof voor pasta gebeurt vooral in Toscane.Best koop je dat meel, want zelf maken is vrij lastig. Het meel moet immers even fijn gemalen zijn en zonder brokken, net zoals het 00-meel dat je normaal gebruikt voor pasta.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Kook de fettuccine al dente, giet af, meng met een scheut olijfolie en bewaar op temperatuur. Bak de mix van afgeborstelde bospaddenstoelen met geplette gekookte kastanjes, geplette gepelde knoflookteentjes en in kleine dobbelsteentjes gesneden en krokant gebakken ontvet spek. Laat wat truffelschaafsel meebakken in de pan. Meng deze bereiding met de pasta, breng terug op temperatuur indien nodig en presenteer in diepe borden met geschaafde parmezaan.Werk indien gewenst af met wat gesnipperde peterselie.
Veel ‘herfstiger’ dan dit kan het niet. De fettucine, gemaakt met kastanjemeel geeft nog een extra toetst aan deze heerlijke pastaschotel.Het gebruik van kastanjemeel als grondstof voor pasta gebeurt vooral in Toscane.Best koop je dat meel, want zelf maken is vrij lastig. Het meel moet immers even fijn gemalen zijn en zonder brokken, net zoals het 00-meel dat je normaal gebruikt voor pasta.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!