fettuccine kastanjes bospaddenstoelen
ingrediënten - info voorgegaarde kastanjes bospaddenstoelen mager spek ‘petit salé’ fettuccine
Kook de fettuccine al dente, giet af, meng met een scheut olijfolie en bewaar op temperatuur. Bak de mix van afgeborstelde bospaddenstoelen met geplette gekookte kastanjes, geplette gepelde knoflookteentjes en in kleine dobbelsteentjes gesneden en krokant gebakken ontvet spek. Laat wat truffelschaafsel meebakken in de pan. Meng deze bereiding met de pasta, breng terug op temperatuur indien nodig en presenteer in diepe borden met geschaafde parmezaan. Werk indien gewenst af met wat gesnipperde peterselie.

fettuccine met kastanjes en bospaddenstoelen

Veel ‘herfstiger’ dan dit kan het niet. De fettucine, gemaakt met kastanjemeel geeft nog een extra toetst aan deze heerlijke pastaschotel. Het gebruik van kastanjemeel als grondstof voor pasta gebeurt vooral in Toscane. Best koop je dat meel, want zelf maken is vrij lastig. Het meel moet immers even fijn gemalen zijn en zonder brokken, net zoals het 00-meel dat je normaal gebruikt voor pasta.
truffel Parmesan olijfolie peterselie knoflook
Creatief Koken de              passie kookvurige print

fettuccine

met kastanjes en

bospaddenstoelen

ingrediënten - info voorgegaarde kastanjes bospaddenstoelen mager spek ‘petit salé’ fettuccine
Kook de fettuccine al dente, giet af, meng met een scheut olijfolie en bewaar op temperatuur. Bak de mix van afgeborstelde bospaddenstoelen met geplette gekookte kastanjes, geplette gepelde knoflookteentjes en in kleine dobbelsteentjes gesneden en krokant gebakken ontvet spek. Laat wat truffelschaafsel meebakken in de pan. Meng deze bereiding met de pasta, breng terug op temperatuur indien nodig en presenteer in diepe borden met geschaafde parmezaan. Werk indien gewenst af met wat gesnipperde peterselie.
Veel ‘herfstiger’ dan dit kan het niet. De fettucine, gemaakt met kastanjemeel geeft nog een extra toetst aan deze heerlijke pastaschotel. Het gebruik van kastanjemeel als grondstof voor pasta gebeurt vooral in Toscane. Best koop je dat meel, want zelf maken is vrij lastig. Het meel moet immers even fijn gemalen zijn en zonder brokken, net zoals het 00- meel dat je normaal gebruikt voor pasta.
Ingrediënten Bereiding
truffel Parmesan olijfolie peterselie knoflook
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige