asperges met Parmaham
ingrediënten - info witte asperges parmaham parmezaan
Stoom de grondig geschilde asperges gaar. Maak geklaarde boter door de boter op een laag vuur op te warmen, tot de eiwitten stollen. Zet het pannetje op het aanrecht in een hoek van 45°. Laat afkoelen en giet de geklaarde boter dan voorzichtig af, zonder te vermengen met het gestolde eiwit. Pocheer de eieren. Op het bord: een zestal asperges, gewikkeld in parmaham. Overgiet met geklaarde boter en werk af met gehakte peterselie, lijntjes oude acieto balsamico en wat geschaafde parmezaan. Kruiden met peper en zout kan, maar hoeft niet écht.

asperges met parmaham

en oude Aceto Balsamico

Je zou het niet verwachten, maar asperges zijn zeer geliefd in de Italiaanse keuken. Meer nog, de binnenlandse productie ervan is aanzienlijk. De witte asperges uit de streek van Bassano in Veneto, hebben zelfs het label van erkend streekproduct. Het aspergeseizoen loopt van maart tot mei. Dit is een super eenvoudig receptje. Zelfs de grootste keukenkluns kan het maken. Wat het bijzonder maakt is de combinatie van de ham met de asperges en de subtiele maar intense smaak van de oude balsamico. Hier werd een flesje van 16 jaar oud aangesproken.
boter ei peterselie peper en zout oude acieto balsamico
Creatief Koken de              passie kookvurige print

asperges met

parmaham en oude

aceto balsamico

ingrediënten - info witte asperges parmaham parmezaanse kaas
Stoom de grondig geschilde asperges gaar. Maak geklaarde boter door de boter op een laag vuur op te warmen, tot de eiwitten stollen. Zet het pannetje op het aanrecht in een hoek van 45°. Laat afkoelen en giet de geklaarde boter dan voorzichtig af, zonder te vermengen met het gestolde eiwit. Pocheer de eieren. Op het bord: een zestal asperges, gewikkeld in parmaham. Overgiet met geklaarde boter en werk af met gehakte peterselie, lijntjes oude acieto balsamico en wat geschaafde parmezaan. Kruiden met peper en zout kan, maar hoeft niet écht.
Je zou het niet verwachten, maar asperges zijn zeer geliefd in de Italiaanse keuken. Meer nog, de binnenlandse productie ervan is aanzienlijk. De witte asperges uit de streek van Bassano in Veneto, hebben zelfs het label van erkend streekproduct. Het aspergeseizoen loopt van maart tot mei. Dit is een super eenvoudig receptje. Zelfs de grootste keukenkluns kan het maken. Wat het bijzonder maakt is de combinatie van de ham met de asperges en de subtiele maar intense smaak van de oude balsamico. Hier werd een flesje van 16 jaar oud aangesproken.
Ingrediënten Bereiding
boter ei peterselie peper en zout oude acieto balsamico
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige