ingrediënten - info
witte asperges
parmaham
parmezaan
Stoom de grondig geschilde asperges gaar.
Maak geklaarde boter door de boter op een laag vuur op te
warmen, tot de eiwitten stollen.
Zet het pannetje op het aanrecht in een hoek van 45°. Laat
afkoelen en giet de geklaarde boter dan voorzichtig af, zonder
te vermengen met het gestolde eiwit. Pocheer de eieren.
Op het bord: een zestal asperges, gewikkeld in parmaham.
Overgiet met geklaarde boter en werk af met gehakte
peterselie, lijntjes oude acieto balsamico en wat geschaafde
parmezaan. Kruiden met peper en zout kan, maar hoeft niet
écht.
asperges met parmaham
en oude Aceto Balsamico
Je zou het niet verwachten, maar asperges zijn zeer
geliefd in de Italiaanse keuken.
Meer nog, de binnenlandse productie ervan is aanzienlijk.
De witte asperges uit de streek van Bassano in Veneto,
hebben zelfs het label van erkend streekproduct.
Het aspergeseizoen loopt van maart tot mei.
Dit is een super eenvoudig receptje. Zelfs de grootste
keukenkluns kan het maken. Wat het bijzonder maakt is
de combinatie van de ham met de asperges en de subtiele
maar intense smaak van de oude balsamico. Hier werd
een flesje van 16 jaar oud aangesproken.
boter
ei
peterselie
peper en zout
oude acieto balsamico
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.