mosselen met gorgonzola
ingrediënten - info mosselen mosselkruiden ui
Snijd de ui in halve maantjes en kook ze 2 minuten in een beetje water met mosselkruiden. Voeg de gekuiste mosselen toe en laat ongeveer 5 minuten koken op hoog vuur tot ze open zijn. Schud regelmatig op. Haal de mosselen met een spaan uit het kookvocht en bewaar ze afgedekt in een pot in een oven op 85°C. Zeef het kookvocht. Laat de room met zelfde hoeveelheid kookvocht inkoken. Roer nu op een zacht vuur de gorgonzola door de bereiding tot een gladde saus. Laat niet meer koken.

mosselen met gorgonzola

Even je koudwatervrees overwinnen en je smijten. Daarna zet je dit recept nog vele keren op het gezinsmenu, zeker weten. De combinatie van mosselen met blauwe kaas lijkt bizar, maar geeft een perfecte harmonie in smaakervaring. Wie verstand heeft van foodpairing zal hiervoor wel een plausibele verklaring hebben denk ik.
Op de borden: een schep mosselen, daarover een soeplepel saus en afwerken met gehakte peterselie. Bij voorkeur opdienen met stokbrood. Variant: voeg een glas witte wijn toe bij het koken van de mosselen.
room gorgonzola peterselie peper en zout
Creatief Koken de              passie kookvurige print

mosselen

met gorgonzola

ingrediënten - info mosselen mosselkruiden ui
Snijd de ui in halve maantjes en kook ze 2 minuten in een beetje water met mosselkruiden. Voeg de gekuiste mosselen toe en laat ongeveer 5 minuten koken op hoog vuur tot ze open zijn. Schud regelmatig op. Haal de mosselen met een spaan uit het kookvocht en bewaar ze afgedekt in een pot in een oven op 85°C. Zeef het kookvocht. Laat de room met zelfde hoeveelheid kookvocht inkoken. Roer nu op een zacht vuur de gorgonzola door de bereiding tot een gladde saus. Laat niet meer koken.
Even je koudwatervrees overwinnen en je smijten. Daarna zet je dit recept nog vele keren op het gezinsmenu, zeker weten. De combinatie van mosselen met blauwe kaas lijkt bizar, maar geeft een perfecte harmonie in smaakervaring. Wie verstand heeft van foodpairing zal hiervoor wel een plausibele verklaring hebben denk ik.
Ingrediënten Bereiding
Op de borden: een schep mosselen, daarover een soeplepel saus en afwerken met gehakte peterselie. Bij voorkeur opdienen met stokbrood. Variant: voeg een glas witte wijn toe bij het koken van de mosselen.
room gorgonzola peterselie peper en zout
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige