spaghetti met
oesterzwammen
Kook de spaghetti al dente volgens de
instructies op de verpakking. Kuis en bak de
versneden champignons en oesterzwammen
in een weinig olijfolie. Snijd de dikke plakken
ham in dobbelsteentjes en doe ze bij de
paddenstoelen in de pan. Laat even verder
bakken.
Giet er nu een volume room bij en breng op
smaak met peper en zout. Laat inkoken tot
sausdikte. Schaaf de parmezaan en hak de
peterselie.
Deze spaghetti met oesterzwammen is
verwant aan de pasta alla boscaiola. Vrij
vertaald is dat de pasta van de houthakkers.
Je kan die benaming gebruiken om er
verder vrij mee te improviseren.
Basisregel is, dat alles wat je in je pasta
draait, verwantschap moet hebben met iets
dat in of rond het bos leeft of groeit.
Hier heb ik het wat specifieker gemaakt,
omdat de oesterzwammen de specifieke
hoofdrol hebben in dit gerecht.
Op het bord: de spaghetti met daarop een lepel
paddenstoelen-bereiding. Werk af met de
geschaafde parmezaan en gehakte peterselie.
room
parmezaan
peterselie
olijfolie
peper & zout
oesterzwammen
kastanje-
champignons
gebraiseerde ham
spaghetti
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: