Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de
verpakking. Kuis en bak de versneden champignons en
oesterzwammen in een weinig olijfolie. Snijd de dikke plakken
ham in dobbelsteentjes en doe ze bij de paddenstoelen in de
pan. Laat even verder bakken.
Giet er nu een volume ongeklopte room bij en breng op smaak
met peper en zout. Laat inkoken tot sausdikte. Schaaf de
parmesan en hak de peterselie.
spaghetti met oesterzwammen
Deze spaghetti met oesterzwammen is verwant aan de
pasta alla boscaiola. Vrij vertaald is dat de pasta van de
houthakkers.
Je kan die benaming gebruiken om er verder vrij mee te
improviseren.
Basisregel is, dat alles wat je in je pasta draait,
verwantschap moet hebben met iets dat in of rond het
bos leeft of groeit.
Hier heb ik het wat specifieker gemaakt, omdat de
oesterzwammen de specifieke hoofdrol hebben in dit
gerecht.
ingrediënten - info
oesterzwammen
kastanje-champignons
gebraiseerde ham
spaghetti
Op het bord: de spaghetti met daarop een lepel
paddenstoelen-bereiding. Werk af met de geschaafde
parmesan en gehakte peterselie.
room
parmesan
peterselie
olijfolie
peper & zout