Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de
verpakking. Kuis en bak de versneden champignons en
oesterzwammen in een weinig olijfolie. Snijd de dikke plakken
ham in dobbelsteentjes en doe ze bij de paddenstoelen in de
pan. Laat even verder bakken.
Giet er nu een volume room bij en breng op smaak met peper
en zout. Laat inkoken tot sausdikte. Schaaf de parmezaan en
hak de peterselie.
spaghetti met oesterzwammen
Deze spaghetti met oesterzwammen is verwant aan de
pasta alla boscaiola. Vrij vertaald is dat de pasta van de
houthakkers.
Je kan die benaming gebruiken om er verder vrij mee te
improviseren.
Basisregel is, dat alles wat je in je pasta draait,
verwantschap moet hebben met iets dat in of rond het
bos leeft of groeit.
Hier heb ik het wat specifieker gemaakt, omdat de
oesterzwammen de specifieke hoofdrol hebben in dit
gerecht.
ingrediënten - info
oesterzwammen
kastanje-champignons
gebraiseerde ham
spaghetti
Op het bord: de spaghetti met daarop een lepel
paddenstoelen-bereiding. Werk af met de geschaafde
parmezaan en gehakte peterselie.
room
parmezaan
peterselie
olijfolie
peper & zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.