spaghetti met oesterzwammen
Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de verpakking. Kuis en bak de versneden champignons en oesterzwammen in een weinig olijfolie. Snijd de dikke plakken ham in dobbelsteentjes en doe ze bij de paddenstoelen in de pan. Laat even verder bakken. Giet er nu een volume room bij en breng op smaak met peper en zout. Laat inkoken tot sausdikte. Schaaf de parmezaan en hak de peterselie.

spaghetti met oesterzwammen

Deze spaghetti met oesterzwammen is verwant aan de pasta alla boscaiola. Vrij vertaald is dat de pasta van de houthakkers. Je kan die benaming gebruiken om er verder vrij mee te improviseren. Basisregel is, dat alles wat je in je pasta draait, verwantschap moet hebben met iets dat in of rond het bos leeft of groeit. Hier heb ik het wat specifieker gemaakt, omdat de oesterzwammen de specifieke hoofdrol hebben in dit gerecht.
Op het bord: de spaghetti met daarop een lepel paddenstoelen-bereiding. Werk af met de geschaafde parmezaan en gehakte peterselie.
room parmezaan peterselie olijfolie peper & zout
oesterzwammen kastanje-champignons gebraiseerde ham spaghetti
Creatief Koken de              passie kookvurige print

spaghetti met

oesterzwammen

Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de verpakking. Kuis en bak de versneden champignons en oesterzwammen in een weinig olijfolie. Snijd de dikke plakken ham in dobbelsteentjes en doe ze bij de paddenstoelen in de pan. Laat even verder bakken. Giet er nu een volume room bij en breng op smaak met peper en zout. Laat inkoken tot sausdikte. Schaaf de parmezaan en hak de peterselie.
Deze spaghetti met oesterzwammen is verwant aan de pasta alla boscaiola. Vrij vertaald is dat de pasta van de houthakkers. Je kan die benaming gebruiken om er verder vrij mee te improviseren. Basisregel is, dat alles wat je in je pasta draait, verwantschap moet hebben met iets dat in of rond het bos leeft of groeit. Hier heb ik het wat specifieker gemaakt, omdat de oesterzwammen de specifieke hoofdrol hebben in dit gerecht.
Op het bord: de spaghetti met daarop een lepel paddenstoelen-bereiding. Werk af met de geschaafde parmezaan en gehakte peterselie.
room parmezaan peterselie olijfolie peper & zout
oesterzwammen kastanje- champignons gebraiseerde ham spaghetti
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 oesterzwammen
selectie:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige