couscous met gegrilde vis
De vis en zeevruchten: bak tijgergarnalen in wat olie met gehakte peterselie, knoflook en olijfolie. Gril verse sardines, tonijnmoten, kabeljauwhaasjes en koolvis. Kook en grill op schijfjes gesneden octopustentakels. Voor de warme bereiding: bak gesneden rode ui met geplet knoflook en gehakte peterselie in een beetje boter. Snijd de andere groenten in brunoise: de rode en gele paprika’s en de worteltjes. Rooster pijnboompitjes droog in een hete pan. Voeg alles samen en zet warm weg. Maak de couscousgranen klaar volgens de instructies op de verpakking en werk af met een beetje boter. Meng met de groentebereiding, een glas witte wijn en een scheutje citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar warm. Maak de koude bereiding klaar: hak peterselie en verse munt. Vierendeel kerstomaatjes, haal ze leeg en knip ze in stukjes. Rasp de zeste van een biocitroen. Meng de koude bereiding net voor het opdienen met de warme tabouleh.

couscous met gegrilde vis

Dit gerecht hebben wij voor het eerst gegeten in een restaurant in Sousse, Tunesië. Je kon er zelf het assortissement vis en zeevruchten kiezen uit het aanbod van de dag. Het is een welgekomen afwisseling voor de klassieke ‘couscous’ met soep en vlees. Nadien heb ik het thuis af en toe zelf klaargemaakt. Want het is helaas niet overal te vinden op de menukaart van de Noord-Afrikaanse restaurants in onze regio.
Dresseer alle ingrediënten op een groot bord, de warme tabouleh in het midden en dien op met een tomatensausje met komijn, peterselie en knoflook.
citroen peper en zout peterselie verse munt kerstomaatjes onbespoten citroen vis en zeevruchten naar eigen keuze en ‘goesting’ passata komijnpoeder
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
rode ui knoflook peterselie boter rode en gele paprika’s worteltjes pijnboompitjes couscousgranen witte wijn

couscous

met gegrilde vis

Dit gerecht hebben wij voor het eerst gegeten in een restaurant in Sousse, Tunesië. Je kon er zelf het assortissement vis en zeevruchten kiezen uit het aanbod van de dag. Het is een welgekomen afwisseling voor de klassieke ‘couscous’ met soep en vlees. Nadien heb ik het thuis af en toe zelf klaargemaakt. Want het is helaas niet overal te vinden op de menukaart van de Noord- Afrikaanse restaurants in onze regio.
De vis en zeevruchten: bak tijgergarnalen in wat olie met gehakte peterselie, knoflook en olijfolie. Gril verse sardines, tonijnmoten, kabeljauwhaasjes en koolvis. Kook en grill op schijfjes gesneden octopustentakels. Voor de warme bereiding: bak gesneden rode ui met geplet knoflook en gehakte peterselie in een beetje boter. Snijd de andere groenten in brunoise: de rode en gele paprika’s en de worteltjes. Rooster pijnboompitjes droog in een hete pan. Voeg alles samen en zet warm weg. Maak de couscousgranen klaar volgens de instructies op de verpakking en werk af met een beetje boter. Meng met de groentebereiding, een glas witte wijn en een scheutje citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar warm. Maak de koude bereiding klaar: hak peterselie en verse munt. Vierendeel kerstomaatjes, haal ze leeg en knip ze in stukjes. Rasp de zeste van een biocitroen. Meng de koude bereiding net voor het opdienen met de warme tabouleh.
Dresseer alle ingrediënten op een groot bord, de warme tabouleh in het midden en dien op met een tomatensausje met komijn, peterselie en knoflook.
citroen peper en zout peterselie verse munt kerstomaatjes onbespoten citroen vis en zeevruchten naar eigen keuze en ‘goesting’ passata komijnpoeder
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 wortelen 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 tomaten - kerstomaten
selectie:
soortgelijk gerecht:
meer recepten met couscous :
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige
rode ui knoflook peterselie boter rode en gele paprika’s worteltjes pijnboompitjes couscousgranen witte wijn