tajine met vis en zeevruchten
Bedek de bodem van de tajine met olijfolie, grof gesneden ui, wortelen, courgette, paprika, geperst knoflook, gehakte gedroogde abrikozen en schijven verse gepelde tomaat en onbespoten citroen. Kruid met peper en zout. Voeg een glas visbouillon gemengd met een eetlepel vloeiende bloem en een glas witte wijn toe. We maken geen soep, dus overdrijf niet met de bouillon en de wijn. Kruid met saffraan, kaneel, korianderpoeder, komijn, gember en kurkuma. Meng alles goed met een paar eetlepels tomatenpuree. Sluit de tajine en laat anderhalf uur sudderen. Voeg na één uur de op ringen gesneden inktvis toe. Snijd de witvis in grote moten. Marineer deze samen met de gamba’s in olijfolie met een scheut citroensap en dezelfde kruidenmengeling als deze die voor de groenten gebruikt is. Snijd de poten en de ogen weg van de reuze gamba’s, en snijd de buik open, zodat uw gasten de schaal gemakkelijk kunnen verwijderen. Was en spoel de mosseltjes en de vongole.

tajine met vis en zeevruchten

De tajine is een handig hulpmiddel om aan slow cooking te doen. Ook ideaal voor bereidingen met vis en zeevruchten. Kies voor stevige witvis die minder snel uiteen valt. Eerst worden de groenten gegaard en pas daarna volgen de vis, mosseltjes en gamba’s. Je kan deze schotel maken in Noord-Afrikaanse stijl met de passende kruiden en specerijen. Maar experimenteren met de ‘gewone’ inlandse recepten zoals bijvoorbeeld waterzooi lukt evenzeer.
Als de groenten gaar zijn, is het tijd om de vis en zeevruchten toe te voegen. Sluit daarna opnieuw de tajine en laat nog een kwartiertje sudderen. Controleer of de gamba’s gaar zijn en de schelpen geopend. Voor het opdienen: verwijder ongeopende schelpen. Werk af met verse koriander. Dien op met het platte Turkse brood.
witte wijn saffraan kaneel koriander komijn gember kurkuma tomatenpuree inktvis witvis naar keuze reuze gamba’s mosseltjes vongole Turks brood
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
olijfolie ui wortelen courgette paprika’s knoflook gedroogde abrikozen tomaten citroen peper & zout visbouillon vloeiende bloem

tajine met vis

en zeevruchten

Bedek de bodem van de tajine met olijfolie, grof gesneden ui, wortelen, courgette, paprika, geperst knoflook, gehakte gedroogde abrikozen en schijven verse gepelde tomaat en onbespoten citroen. Kruid met peper en zout. Voeg een glas visbouillon gemengd met een eetlepel vloeiende bloem en een glas witte wijn toe. We maken geen soep, dus overdrijf niet met de bouillon en de wijn. Kruid met saffraan, kaneel, korianderpoeder, komijn, gember en kurkuma. Meng alles goed met een paar eetlepels tomatenpuree. Sluit de tajine en laat anderhalf uur sudderen. Voeg na één uur de op ringen gesneden inktvis toe. Snijd de witvis in grote moten. Marineer deze samen met de gamba’s in olijfolie met een scheut citroensap en dezelfde kruidenmengeling als deze die voor de groenten gebruikt is. Snijd de poten en de ogen weg van de reuze gamba’s, en snijd de buik open, zodat uw gasten de schaal gemakkelijk kunnen verwijderen. Was en spoel de mosseltjes en de vongole.
De tajine is een handig hulpmiddel om aan slow cooking te doen. Ook ideaal voor bereidingen met vis en zeevruchten. Kies voor stevige witvis die minder snel uiteen valt. Eerst worden de groenten gegaard en pas daarna volgen de vis, mosseltjes en gamba’s. Je kan deze schotel maken in Noord- Afrikaanse stijl met de passende kruiden en specerijen. Maar experimenteren met de ‘gewone’ inlandse recepten zoals bijvoorbeeld waterzooi lukt evenzeer.
Als de groenten gaar zijn, is het tijd om de vis en zeevruchten toe te voegen. Sluit daarna opnieuw de tajine en laat nog een kwartiertje sudderen. Controleer of de gamba’s gaar zijn en de schelpen geopend. Voor het opdienen: verwijder ongeopende schelpen. Werk af met verse koriander. Dien op met het platte Turkse brood.
witte wijn saffraan kaneel koriander komijn gember kurkuma tomatenpuree inktvis witvis naar keuze reuze gamba’s mosseltjes vongole Turks brood
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's courgette  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 mosselen 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 inktvis - oktopus - calamares
selectie:
soortgelijk gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige
olijfolie ui wortelen courgette paprika’s knoflook gedroogde abrikozen tomaten citroen peper & zout visbouillon vloeiende bloem