tajine met vis en zeevruchten
ingrediënten - info olijfolie ui wortelen courgette paprika’s knoflook gedroogde abrikozen tomaten citroen peper & zout visbouillon vloeiende bloem
Bedek de bodem van de tajine met olijfolie, grof gesneden ui, wortelen, courgette, paprika, geperst knoflook, gehakte gedroogde abrikozen en schijven verse gepelde tomaat en onbespoten citroen. Kruid met peper en zout. Voeg een glas visbouillon gemengd met een eetlepel vloeiende bloem en een glas witte wijn toe. We maken geen soep, dus overdrijf niet met de bouillon en de wijn. Kruid met saffraan, kaneel, korianderpoeder, komijn, gember en kurkuma. Meng alles goed met een paar eetlepels tomatenpuree. Sluit de tajine en laat anderhalf uur sudderen. Voeg na één uur de op ringen gesneden inktvis toe. Snijd de witvis in grote moten. Marineer deze samen met de gamba’s in olijfolie met een scheut citroensap en dezelfde kruidenmengeling als deze die voor de groenten gebruikt is. Snijd de poten en de ogen weg van de reuze gamba’s, en snijd de buik open, zodat uw gasten de schaal gemakkelijk kunnen verwijderen. Was en spoel de mosseltjes en de vongole.

tajine met vis en zeevruchten

De tajine is een handig hulpmiddel om aan slow cooking te doen. Ook ideaal voor bereidingen met vis en zeevruchten. Kies voor stevige witvis die minder snel uiteen valt. Eerst worden de groenten gegaard en pas daarna volgen de vis, mosseltjes en gamba’s. Je kan deze schotel maken in Noord-Afrikaanse stijl met de passende kruiden en specerijen. Maar experimenteren met de ‘gewone’ inlandse recepten zoals bijvoorbeeld waterzooi lukt evenzeer.
Als de groenten gaar zijn, is het tijd om de vis en zeevruchten toe te voegen. Sluit daarna opnieuw de tajine en laat nog een kwartiertje sudderen. Controleer of de gamba’s gaar zijn en de schelpen geopend. Voor het opdienen: verwijder ongeopende schelpen. Werk af met verse koriander. Dien op met het platte Turkse brood.
witte wijn saffraan kaneel koriander komijn gember kurkuma tomatenpuree inktvis witvis naar keuze reuze gamba’s mosseltjes vongole Turks brood
Creatief Koken de              passie kookvurige

tajine met vis

en zeevruchten

Bedek de bodem van de tajine met olijfolie, grof gesneden ui, wortelen, courgette, paprika, geperst knoflook, gehakte gedroogde abrikozen en schijven verse gepelde tomaat en onbespoten citroen. Kruid met peper en zout. Voeg een glas visbouillon gemengd met een eetlepel vloeiende bloem en een glas witte wijn toe. We maken geen soep, dus overdrijf niet met de bouillon en de wijn. Kruid met saffraan, kaneel, korianderpoeder, komijn, gember en kurkuma. Meng alles goed met een paar eetlepels tomatenpuree. Sluit de tajine en laat anderhalf uur sudderen. Voeg na één uur de op ringen gesneden inktvis toe. Snijd de witvis in grote moten. Marineer deze samen met de gamba’s in olijfolie met een scheut citroensap en dezelfde kruidenmengeling als deze die voor de groenten gebruikt is. Snijd de poten en de ogen weg van de reuze gamba’s, en snijd de buik open, zodat uw gasten de schaal gemakkelijk kunnen verwijderen. Was en spoel de mosseltjes en de vongole.
De tajine is een handig hulpmiddel om aan slow cooking te doen. Ook ideaal voor bereidingen met vis en zeevruchten. Kies voor stevige witvis die minder snel uiteen valt. Eerst worden de groenten gegaard en pas daarna volgen de vis, mosseltjes en gamba’s. Je kan deze schotel maken in Noord- Afrikaanse stijl met de passende kruiden en specerijen. Maar experimenteren met de ‘gewone’ inlandse recepten zoals bijvoorbeeld waterzooi lukt evenzeer.
Als de groenten gaar zijn, is het tijd om de vis en zeevruchten toe te voegen. Sluit daarna opnieuw de tajine en laat nog een kwartiertje sudderen. Controleer of de gamba’s gaar zijn en de schelpen geopend. Voor het opdienen: verwijder ongeopende schelpen. Werk af met verse koriander. Dien op met het platte Turkse brood.
Bereiding Ingrediënten
ingrediënten - info olijfolie ui wortelen courgette paprika’s knoflook gedroogde abrikozen tomaten citroen peper & zout visbouillon vloeiende bloem
witte wijn saffraan kaneel koriander komijn gember kurkuma tomatenpuree inktvis witvis naar keuze reuze gamba’s mosseltjes vongole Turks brood
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige