lamstajine met tomaat en saffraan
Snijd een ui in wiggen en bak ze tot ze glazig zijn in wat olijfolie. Doe deze bereiding samen met op schijven gesneden wortelen en geplette knoflookteentjes in de tajine. Schroei het vlees rondom dicht in olie en voeg bij de groenten. Voeg een blik tomatenblokjes, tomatenpuree en rode wijn toe. Giet er lamsfond bij maar het vlees hoeft niet volledig bedekt te zijn. Kruid met paprikapoeder, saffraan, komijnpoeder, tijm, rozemarijn en koriander. Laat ongeveer 2 uur stoven tot het vlees zacht is. Werk af met verse korianderblaadjes.

lamstajine met tomaat en saffraan

Wie denkt dat er iets nieuws onder de zon is, heeft het vaak mis. Vandaag is er de hype van het ‘slow cooking’ met relatief dure aangepaste apparaten. Weet echter dat de nomadische Bedoeïenen in Noord- Afrika deze kooktechniek al eeuwenlang toepasten. Een tajine is een aardewerken stoofpot, die nét dezelfde functie heeft van een slowcooker: het urenlang laten stoven van de ingrediënten op laag vuur. De gerechten die erin gemaakt worden blinken uit in smaak en kleur door het gebruik van pittige aromatische kruiden en specerijen en de combinatie van vlees met gedroogd fruit, zoals dadels, abrikozen en pruimen. Maar er zijn ook recepten, zoals deze lamstajine met tomaat en saffraan, waar de vruchten achterwege blijven. Daarom is het eindresultaat niet minder smaakvol.
tomatenpuree laurier tomatenblokjes uit blik paprikapoeder saffraan komijn koriander olijfolie
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
lamsstoofvlees ui wortelen knoflook lamsfond rode wijn

lamstajine met

tomaat en saffraan

Snijd een ui in wiggen en bak ze tot ze glazig zijn in wat olijfolie. Doe deze bereiding samen met op schijven gesneden wortelen en geplette knoflookteentjes in de tajine. Schroei het vlees rondom dicht in olie en voeg bij de groenten. Voeg een blik tomatenblokjes, tomatenpuree en rode wijn toe. Giet er lamsfond bij maar het vlees hoeft niet volledig bedekt te zijn. Kruid met paprikapoeder, saffraan, komijnpoeder, tijm, rozemarijn en koriander. Laat ongeveer 2 uur stoven tot het vlees zacht is. Werk af met verse korianderblaadjes.
Wie denkt dat er iets nieuws onder de zon is, heeft het vaak mis. Vandaag is er de hype van het ‘slow cooking’ met relatief dure aangepaste apparaten. Weet echter dat de nomadische Bedoeïenen in Noord-Afrika deze kooktechniek al eeuwenlang toepasten. Een tajine is een aardewerken stoofpot, die nét dezelfde functie heeft van een slowcooker: het urenlang laten stoven van de ingrediënten op laag vuur. De gerechten die erin gemaakt worden blinken uit in smaak en kleur door het gebruik van pittige aromatische kruiden en specerijen en de combinatie van vlees met gedroogd fruit, zoals dadels, abrikozen en pruimen. Maar er zijn ook recepten, zoals deze lamstajine met tomaat en saffraan, waar de vruchten achterwege blijven. Daarom is het eindresultaat niet minder smaakvol.
tomatenpuree laurier tomatenblokjes uit blik paprikapoeder saffraan komijn koriander olijfolie
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 lamsvlees
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige
lamsstoofvlees ui wortelen knoflook lamsfond rode wijn