geitenkoteletjes 
  van de grill 
  met couscous
 
 
 
  witte balsamico
  boter
  knoflookpoeder
  knoflookpasta
  oregano
  tijm
  rozemarijn
  peterselie
 
 
  Maak een marinade van olijfolie, gedroogde 
  oregano, tijm, rozemarijn en knoflookpoeder. 
  Laat de koteletjes een uurtje marineren en keer 
  ze een paar keer om. Wanneer je ze gaat 
  grillen, bewaar dan de marinade voor verder 
  gebruik.
  Maak ondertussen het couscousgraan klaar. 
  Schep het graan in een bowl van glas. Reken 
  op ongeveer 100 g per persoon. Giet er hete 
  kippenbouillon overheen tot het graan 
  ondergedompeld is. Roer om met een vork en 
  laat afgedekt een tiental minuutjes wellen. Het 
  vocht is nu volledig opgezogen. Leg er paar 
  klontjes boter bovenop en zet de bowl afgedekt 
  5 minuten in een microgolfoven op vol 
  vermogen. Roer om en kruid met peper, zout 
  een paar eetlepels tomatenpasta en een 
  eetlepel knoflookpasta. Roer om en zet 
  afgedekt weg. 
   
  Je kan nu kiezen om de couscous koud of 
  warm te serveren. Kies je voor de koude 
  bereiding, zet de bowl dan in de koelkast tot 
  gebruik. Voor de warme bereiding breng je de 
  couscous voor het opdienen terug op 
  serveertemperatuur in de oven of 
  microgolfoven.
   
  
 
  Zet een gemengde salade klaar van sla en 
  tomaatjes, opgewerkt met olie en witte 
  balsamicoazijn. Leg de koteletjes op de 
  barbecue en grill ze aan beide kanten tot ze 
  goudbruin en binnenin toch mooi rosé zijn.
  Op het bord: een schep couscous, gemengde 
  sla en een tweetal koteletjes. Overgiet deze 
  met de rest van de marinade. Die kan koud zijn 
  of lichtjes opgewarmd, naar eigen inzicht. Werk 
  af met plukjes platte peterselie.
 
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
 
   
 
  
  
  
  
 
  Hoeveelheden
  van
  ingrediënten
  worden 
  slechts
  vermeld
  als
  het
  écht
  nodig
  is.
  
  Zelf 
  de
  juiste
  keuzes
  maken
  bij
  de
  uitvoering 
  van
  een
  recept,
  met
  jouw
  passie
  voor
  het 
  kookvuur, dat is 
  creatief koken
  !
 
  
  
 
 
 
  selectie:
 
 
 
   
 
 
  
 
 
 
 
  kruimelpad:
 
 
 
 
 
  meer recepten met vlees:
 
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
  
 
 
 
  geitenkoteletjes
  volkoren couscous
  tomatenpuree
  kippenbouillon
  peper en zout
  gemengde salade
  olijfolie
  
 
   
 
 
 